Τελευταία νέα
Η ομιλία Βαρουφάκη στην Κούβα: «Την 5η Ιουλίου του 2015 ο ελληνικός λαός ήρθε τόσο, μα τόσο, κοντά στην επανάσταση» Σκάνδαλο υποκλοπών: Το «κρυφτούλι» Μητσοτάκη με τα ονόματα, η επίθεση σε Ράμμο και το «ρήγμα» με Βενιζέλο ΣΥΡΙΖΑ για δικαίωση Κρέτσου: Θα βρει το θάρρος ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη; ΣΥΡΙΖΑ για αθώωση Κρέτσου: «Θα βρει το θάρρος ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για τις συκοφαντίες που εξαπολύει;» ΣΥΡΙΖΑ για την πανηγυρική αθώωση Κρέτσου: Ούτε “βοσκοτόπια” ούτε «στημένος διαγωνισμός» λοιπόν. Θα βρει το θάρρος ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για τις συκοφαντίες που εξαπολύει εδώ και εφτά χρόνια και επανέλαβε ακόμη και σήμερα από το βήμα της Βουλής;​ Τσίπρας: Ομιλία την Τετάρτη στο Περιστέρι ΝΔ: Ο Τσίπρας παραπλάνησε το Κοινοβούλιο με ονόματα τα οποία δεν περιέχονταν στην επιστολή Ράμμου Ο Χρήστος Ράμμος στο απόσπασμα ΝΔ: Ο Τσίπρας έδωσε ονόματα στον Ράμμο και όχι ο Ράμμος στον Τσίπρα Ενάντια στον πολυπολικό ιμπεριαλισμό, προς μια σοσιαλιστική πολυπολικότητα Σε δύσκολη θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την πρόταση μομφή Βενιζέλος: Απαντά με αιχμηρή ανάρτηση στα «καρφιά» Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις
Banksnews.gr

Νέα επένδυση – έκπληξη από τον Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι μέλος μίας «επίλεκτης» ομάδας δισεκατομμυριούχων επενδυτών σε μία Αυστραλιανή τεχνολογική startup για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η νεοφυής εταιρεία έχει πλάνα για τη μείωση της εκπομπής αερίων μεθανίου από την κτηνοτροφική βιομηχανία μέσω δημιουργίας νέου πρόσθετου το οποίο θα βελτιώσει τις ζωοτροφές.

Η Breakthrough Energy Ventures LLC., με επικεφαλής τον ιδρυτή της Microsoft Corp. και με την υποστήριξη του Άντριου Φόρεστ της Harvest Road Group, πήρε μέρος στη δεύτερη φάση άντλησης κεφαλαίων για την startup Rumin8 Pty.

Η εταιρεία με έδρα το Περθ της Αυστραλίας δημιουργεί ένα πρόσθετο για τις ζωοτροφές το οποίο θα βασίζεται σε ένα συνθετικό βρωμοφόρμιο (CHBr3) το οποίο είναι συστατικό των κόκκινων φυκιών.

Η χρήση των ζωοτροφών αυτού του είδους θα μπορούσε να περιορίσει τις εκπομπές μεθανίου κατά 98% σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Σημειωτέον πως το 1/3 των εκπομπών μεθανίου από ανθρώπινες πηγές οφείλονται στην κτηνοτροφία και αποτελούν τον δεύτερο μεγαλύτερο παράγοντα της κλιματικής αλλαγής μετά από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η επένδυση αυτή λαμβάνει χώρα τη στιγμή που τα βλέμματα πολλών επιστημόνων αλλά και του κοινού έχουν στραφεί στις πρακτικές της βιομηχανίας της κτηνοτροφίας.

Ο Γκέιτς έχει επενδύσει και σε άλλες εταιρείες με vegan εναλλακτικές στο κρέας όπως η Beyond Meat Inc. και η Impossible Foods Inc.

Εκτός από τον Γκέιτς, η λίστα των επενδυτών συμπεριλαμβάνει τον ιδρυτή της Amazon.com Inc., Τζεφ Μπέζος, τον ιδρυτή της Alibaba Group Holding, Τζακ Μα και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης και ιδρυτή της Bloomberg LP., Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...