Τελευταία νέα
Η κυβέρνηση αποφάσισε για υποχρεωτικό εμβολιασμό και «προνόμια»: «Φράχτες» μεταξύ ανθρώπων Ηχηρό ¨ράπισμα» στη κυβέρνηση από την Επιστημονική Υπηρεσία ης Βουλής-Αμφισβητεί βασικές διατάξεις του αντεργατικού νομοσχεδίου Σπύρος Λάππας στο “Π”: Στο δόκανο του δόγματος «Νόμος και Τάξη» ο ιδιοκτήτης του, κ. Μητσοτάκης Γιώργος Μυλωνάς στο “Π”: Νομοσχέδιο προστασίας του εργοδότη ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αντί για ανθρώπινη δουλειά και παιδικούς σταθμούς, “πατρίς-θρησκεία-επιχείρηση-οικογένεια” Η Τουρκία ως ασφαλής τρίτη χώρα, μια σοβαρή θεσμική υποχώρηση Πολτός Δύσκολες σύνοδοι στις Βρυξέλλες Η κυβέρνηση ωραιοποιεί την εικόνα της, η πραγματικότητα την καταρρίπτει Εμβόλιο και κατά του αυταρχισμού Αλ. Τσίπρας για συνέδριο γονιμότητας: Έκθετοι οι υπουργοί που παραμένουν ομιλητές Τα ναζιστικά εγκλήματα και οι πλαστογράφοι της Ιστορίας του Αριστομένη Ι. Συγγελάκη (*)
Iatro.gr

Νέο σκεύασμα για μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα πήρε έγκριση

Η Novartis ανακοίνωσε ότι έλαβε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον χαρακτηρισμό διαδικασία ταχείας αξιολόγησης (fast track designation) του sabatolimab (MBG453) για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα (MDS) υψηλού ή πολύ υψηλού κινδύνου κατά IPSS-R, σε συνδυασμό με υπομεθυλιωτικούς παράγοντες. Ο χαρακτηρισμός διαδικασίας ταχείας αξιολόγησης διευκολύνει την ανάπτυξη και επιταχύνει την αξιολόγηση των φαρμάκων για τη θεραπεία σοβαρών παθήσεων και την κάλυψη ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκώ.
Τα MDS, μια ομάδα σπάνιων και συχνά υποδιαγνωσμένων αιματολογικών καρκίνων, χαρακτηρίζονται από δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και πολλαπλασιασμό λευχαιμικών βλαστών.
Παρά τη θεραπεία με υπομεθυλιωτικούς παράγοντες (HMA) – την τελευταία θεραπευτική καινοτομία εδώ και 15 χρόνια για τα υψηλότερου κινδύνου MDS – οι ασθενείς επιδεικνύουν κακές εκβάσεις, όπως περιορισμένη διάρκεια ανταπόκρισης, ενώ ο διάμεσος χρόνος συνολικής επιβίωσής τους είναι κάτω από ένα έτος.
Το sabatolimab είναι μια υπό έρευνα, πρώτη στην κατηγορία της, ανοσο-μυελική θεραπεία που συνδέεται με τον TIM- 3, ένα νέο στόχο που εκφράζεται σε πολλούς τύπους ανοσοκυττάρων και λευχαιμικών κυττάρων και βλαστών, αλλά όχι στα φυσιολογικά αρχέγονα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την αιμοποίηση. Είναι υπό ανάπτυξη για τα MDS υψηλού κινδύνου και την οξεία μυελογενή λευχαιμία (AML).
The post Νέο σκεύασμα για μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα πήρε έγκριση first appeared on www.iatro.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...