Τελευταία νέα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν δεχόμαστε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου» Σφυροκόπημα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στη Βουλή για την Attica Bank! Στην Κουμουνδούρου βλέπουν κάτι πολύ “μεγάλο” από πίσω και προειδοποιούν: “Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί θα λογοδοτήσουν (όχι μονο στη Βουλή)” Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» Σ. Φάμελλος: Tο Κυπριακό είναι διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής Οι δηλώσεις της πολιτειακής ηγεσίας για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο Ταξικός καύσωνας «λιώνει» τον λαό Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή στην Κύπρο: Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωρίς στρατό κατοχής Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής Το έξυπνο τρικ της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς Εθνικό μήνυμα Κασσελάκη από την Κύπρο για το ενιαίο αμυντικό δόγμα: Ο ελληνισμός είναι ένας και αδιαίρετος – Ηθική μας υποχρέωση να μην ξεχάσουμε ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Ποιος ήταν ο υψηλά ιστάμενος που έδωσε το «πράσινο φως»;
Paron.gr

Νίκος Ανδρουλάκης: «Με ενότητα και προοδευτικό σχέδιο θα παλέψω για τον κόσμο της παράταξης και το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει τη χώρα»

Στο πλαίσιο της συνέντευξης του στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για τα δυόμισι χρόνια της θητείας του σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο να χτίζεις, ενώ ακόμη ευκολότερο να γκρεμίζεις.
«Είμαι δυόμισι χρόνια Πρόεδρος και σε αυτό το διάστημα το ΠΑΣΟΚ μεγάλωσε, κέρδισε στην αυτοδιοίκηση, αύξησε τα ποσοστά του. Μάλιστα στις ευρωπαϊκές εκλογές όπου το σύνηθες είναι να πέφτουν όλα τα παραδοσιακά κόμματα, εμείς αντίθετα ανεβήκαμε, παρόλο που υπήρχε ένα κόμμα προερχόμενο από τον χώρο μας και το οποίο έλαβε 1,5%.
Δεν συμβιβάζομαι με το 13%. Όταν, λοιπόν, κάνεις  δίκαιη κριτική, -διότι όλοι αγαπάμε την παράταξη, αυτό τουλάχιστον πιστεύω-, πρέπει να λες και ποιος είναι ο άλλος δρόμος. Το να λες “εγώ θα πάω το ΠΑΣΟΚ 20-25-30%”, καλό ακούγεται αλλά επειδή δεν υπάρχουν μάγοι στην πολιτική, να μας πεις και πως θα γίνει. Με το δικό μου σχέδιο κατάφερα το 8% να γίνει 13%, να πάρουμε τους μεγάλους δήμους, να ρυθμίσουμε τα χρέη μας, να τελειώσει το “με ποιον θα πάτε”, είμαστε ένας αυτόνομος πολιτικός πόλος.
Κι επειδή ακούω πολλά για την κεντροαριστερά, η κουβέντα αυτή άνοιξε και το 2019 από τα ίδια πρόσωπα, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 32%  και το ΠΑΣΟΚ στο 8%. Τώρα την ξανανοίγουν περίπου τα ίδια πρόσωπα με τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στις δύο μονάδες. Η στρατηγική μου για την κεντροαριστερά είναι μία: Δυναμώνει το ΠΑΣΟΚ και συγχρόνως διευρύνεται αμφίπλευρα.
Και κάτι κλείνοντας, επειδή πολλοί αναφέρονται στα παραδείγματα Αγγλίας – Γαλλίας. Πριν ένα χρόνο στην Αγγλία, το εργατικό κόμμα ήταν στάσιμο. Ασκούσαν σκληρή κριτική στον Πρόεδρο του και μετά από ένα χρόνο αυξάνοντας μόλις 1% τη δύναμή του, έγινε Κυβέρνηση. Θέλω να πω με αυτό ότι ο αγώνας, η ενότητα και η προοπτική της παράταξης είναι για μένα η πυξίδα και νομίζω ότι αν ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την εσωστρέφεια που δημιουργήθηκε, με ένα θετικό πολιτικό τρόπο, θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει την εσωκομματική διαδικασία και να περιγράψει το προσωπικό του στίγμα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Στην πολιτική και στη ζωή υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, γι’ αυτό είναι γοητευτική και η ζωή και η πολιτική.  Δίνω έναν αγώνα διότι πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο μπορεί να ανακάμψει, αλλά μπορεί να αλλάξει την πατρίδα μας, αρκεί να αφήσει στο παρελθόν κακές νοοτροπίες, λανθασμένες συμπεριφορές και με ένα πολιτικό προσωπικό θα κάνει την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα με ό,τι σημαίνει αυτό για τον πολίτη. Εύχομαι αυτή η διαδικασία έως τον Οκτώβριο να είναι ένα ακόμα λιθαράκι σε αυτό που πιστεύω για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν πρόκειται να μπω σε καμία διένεξη. Με βλέπετε ότι ξεπερνώ τα θέματα του καταστατικού, ξεπερνώ τα όσα έγιναν τις πρώτες εβδομάδες που ήταν προσβλητικά σε έναν βαθμό όχι μόνο για εμένα, αλλά για τον απλό κόσμο που έκανε το ΠΑΣΟΚ όχι 8-8,5% που είναι στην Αθήνα, αλλά 20%, 15%, 17%, 25%, 27% σε νομούς της περιφέρειας. Για αυτόν τον κόσμο θα πολεμήσω και θα προσπαθήσω αυτό που πετύχαμε, να είμαστε δεύτερο κόμμα στην περιφέρεια με ποσοστά σε πολλές περιοχές άνω του 20%, να γίνει σε όλη την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε. Αλλά θέλει ενότητα, σοβαρότητα και προοδευτικό σχέδιο. Και όχι βέβαια μεσσιανισμούς».
«Θέλω να πολιτικοποιηθεί η διαδικασία. Όταν ήμουν υποψήφιος το 2017 και το 2021, κατέβηκα με ένα πρόγραμμα. Ο ευρωστρατός, η ειδική σχέση της ΕΕ με την Τουρκία είναι θέματα που εισήγαγα στον διάλογο της παράταξής μας και τα έκανα πρόγραμμα όταν έγινα πρόεδρος. Ως υποψήφιος μίλησα για την πολιτική προστασία και τα θέματα πρόληψης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, όταν έγινα πρόεδρος τα έκανα πρόγραμμα. Από το 2017  μιλώ για μεγάλα προγράμματα κοινωνικών κατοικιών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη στεγαστική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και συνολικά την Ευρώπη. Όταν έχεις θέσεις, βοηθάς και δεν κάνεις αυτή τη διαδικασία “πασαρέλα”. Θέλω θέσεις, προτάσεις για την κοινωνία, για το κόμμα, για να είναι μια διαδικασία αναζωογονητική και όχι μια σύγκρουση φιλοδοξιών» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Σημείωσε, επιπλέον, ως παράδειγμα της παρεμβατικότητας στα προβλήματα της κοινωνίας που πρέπει να επιδεικνύεται, το γεγονός ότι μετά τη χθεσινή συνάντηση του με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, κατατίθεται τροπολογία εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την επέκταση στους 9 μήνες του επιδόματος μητρότητας για τις εποχικά εργαζόμενες μητέρες και αναλογικά στους 5 μήνες του επιδόματος ανεργίας για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό
«Αυτό σημαίνει χρήσιμο κόμμα και αυτό φιλοδοξώ να είμαστε καθημερινά. Και να είστε σίγουροι ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι το κόμμα, που θα κυβερνήσει τη χώρα μετά τη Νέα Δημοκρατία» πρόσθεσε.
Ως προς το επίμαχο άρθρο στο καταστατικό με την πρόβλεψη ασυμβίβαστου στα μονοπρόσωπα όργανα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε:
«Υπάρχει ένα άρθρο, που διαβάζω ότι τάχα ήταν  δική μου επινόηση το 2013, δεν ισχύει αυτό. Είναι από το 2008 στο καταστατικό μας. Το εν λόγω άρθρο μπήκε επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του 2008. Το 2013 κατέθεσα μια τροπολογία -για να γνωριστούμε ξανά- η οποία έλεγε ότι απαγορεύεται όταν επιλέξεις να διοριστείς στο κράτος από το κόμμα που κυβερνά, να είσαι και στα κεντρικά όργανα του. Γιατί το έκανα; Διότι ήθελα να υπάρχει μία ξεκάθαρη αλλαγή πορείας στη χώρα, ώστε το κράτος να μην είναι λάφυρο των κομμάτων και ήθελα να ξεκινήσουμε από εμάς, απ’ το ΠΑΣΟΚ. Έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Δούκας τη διάκριση μεταξύ της δικής μου πρωτοβουλίας και της παλαιότερης τροπολογίας, διότι το 2013 εκείνος που ανέλαβε να συγγράψει τα ασυμβίβαστα, είναι ο σημερινός στενότερος συνεργάτης του, ο κ. Πρωτόπαππας, ο οποίος μου έστειλε το καταστατικό και εγώ ως  Γραμματέας τότε το ανήρτησα στο διαδίκτυο. Αυτή η κουβέντα δεν έχει κανένα πολιτικό νόημα. Δεν πρόκειται να θέσω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα του κ. Δούκα. Όταν ενημερώθηκα από την αρμόδια επιτροπή, την ΕΔΕΚΑΠ, ζήτησα να ξεπεραστεί με έναν θεσμικό τρόπο, να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες μας, να μιλήσουμε πολιτικά».
Ερωτηθείς για τη δυνατότητα συνεργασίας της αντιπολίτευσης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πεδία που αφορούν λάθη της κυβέρνησης, μια κοινή στρατηγική π.χ. για την ακρίβεια, τα ολιγοπώλια, την υπόθεση των Τεμπών όπως ήταν η πρόταση δυσπιστίας, είμαι θετικός και το απέδειξα στην πράξη. Πάντα στο προσκήνιο. Αλλά σε παρασκηνιακές διαδικασίες παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την καρέκλα κι επειδή την έχασαν, θέλουν να επανέλθουν στο ΠΑΣΟΚ ή να δημιουργήσουν μια ευρύτερη ρευστότητα για να ξαναπαίξουν ρόλο, συγγνώμη αλλά σε τέτοια παιχνίδια του παρασκηνίου δεν μπαίνω».
Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
«Ήμουν στην επιτροπή ανταγωνισμού προ ημερών και συναντήθηκα με τη νέα Πρόεδρο. Αυτό που συμβαίνει με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ντροπή. Θα μας κάνει η Κυβέρνηση ξένους στον τόπο μας. Δεν θα μπορούμε να πάμε στα νησιά των Κυκλάδων, του Αιγαίου, του Ιονίου. Πρέπει επιτέλους σε κάποιες διαδρομές να υπάρξει πλαφόν. Δεν μπορεί σήμερα χιλιάδες νέοι και φτωχότεροι άνθρωποι να αδυνατούν να κάνουν λίγες μέρες  διακοπές».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Με ενότητα και προοδευτικό σχέδιο θα παλέψω για τον κόσμο της παράταξης και το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει τη χώρα»

«Κοινωνία Ώρα MEGA» και το Καλοκαίρι

Έκτακτη γενική συνέλευση

Ο «Εικονικός Τόπος για τον Καταναλωτή» (Consumers’ Place) της ΡΑΑΕΥ στο Αποθετήριο Καινοτομίας του Δημοσίου Τομέα

Πρόβες ρήξης στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ;

O πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του αποκλειστικά στο γήπεδο του Novasports

Ο Στ. Κασσελάκης καλεί πολίτες να τον επισκεφθούν στο γραφείο του

ΚΑΙΡΟΣ: Σε υψηλά επίπεδα οι θερμοκρασίες

Με 8 ομάδες της Super League η Cosmote TV

Ραντεβού τον Αύγουστο για τη «Δίκη στο Open»

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...