Τελευταία νέα
Ν. Ηλιόπουλος: «Όταν μιλάμε για βαθύ κράτος, μιλάμε για το κράτος της ΝΔ» Δ. Κουτσούμπας: «Το καινούργιο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα, στο τέλος, επικρατούν του παλιού και ξεπερασμένου» Τσαβούσογλου: Ευχές σε Δένδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πείραμα τεχνητής νοημοσύνης Η Ντόρα Μπακογιάννη με τα εγγόνια της στη Μητρόπολη Χανίων ΜέΡΑ25: «Η κ. Σακελλαροπούλου που το 2006 μιλούσε για το νερό ως δημόσιο και μη εμπορεύσιμο αγαθό οφείλει σήμερα να αναπέμψει τον νόμο» Αλ. Τσίπρας για την 25η Μαρτίου: «Δικαιούμαστε μια καλύτερη πατρίδα» Κίνηση – έκπληξη Τσαβούσογλου! Ευχετήρια επιστολή σε Δένδια για την 25η Μάρτιου Τα γυρνάει ο Βενιζέλος: Δεν είπα ότι θέλω να γίνω πρωθυπουργός Γαλλία: Η κραυγή της οργής γίνεται δύναμη εξέγερσης Ρένα Δούρου: Προεκλογικό σποτ για την ακρίβεια μπροστά σε ένα ψυγείο Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αρνείται να είναι το «τρίτο» πρόσωπο που προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης για πρωθυπουργό

Νεολαία ΜέΡΑ25: Το αντιδημοκρατικό Ν/Σ του Υπ. Παιδείας θα μείνει στα χαρτιά. Τετάρτη 10/02, στη 1μμ, στα Προπύλαια.

10/02/2021

Η Νεολαια ΜέΡΑ25 εξέδωσε Ανακοίνωση όπου απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικο συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια Aθηνων και σε όλες τις μεγάλες πόλεις αντιδρώντας στην αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια που βρίσκεται σε φάση Συζήτησης στην Ολομέλεια.

Ακολουθει η Ανακοινωση (09/02/21) της Νεολαια ΜέΡΑ25:

“Οι ώρες που διανύουμε, δε χωρά αμφισβήτηση είναι κρίσιμες. Υπάρχει ο κίνδυνος το επόμενο διάστημα όταν επιστρέψουμε στις αίθουσες των σχολών μας να μην είναι απολύτως τίποτα ίδιο με πριν. Σχεδόν έκλεισε ένας χρόνος με τους/τις φοιτητ(ρι)ές μακριά από τα Πανεπιστήμια, και αντί να ανοίξει η συζήτηση για το πως και πότε θα επιστρέψει η ακαδημαϊκή κοινότητα στους χώρους της, η Κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση που δεν ασχολείται με την υποχρηματοδότηση της παιδείας, την ενίσχυση και αναβάθμιση των σπουδών της νεολαίας ή την βελτίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών των Πανεπιστημίων.

Αντιθέτως, φέρνει τη δημιουργία ειδικού σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που θα βρίσκεται καθημερινά στους χώρους των Ιδρυμάτων, με βαρύ εξοπλισμό και θα ελέγχεται -όχι από τις Πρυτανικές Αρχές- αλλά από την ΕΛΑΣ. Στο έκτρωμα της κ. Κεραμέως συμπεριλαμβάνεται ο καθορισμός ελάχιστης βάσης εισόδου και τροποποιήσεις στο μηχανογραφικό των υποψηφίων, που θα επιφέρουν κλείσιμο τμημάτων και μείωση εισακτέων. Ενώ, το αγκάθι όλου του προηγούμενου διαστήματος για επιβολή ορίου φοίτησης (ν+ν/2 έτη) που θα σημάνει διαγραφές φοιτητών, έρχεται αυτή την κρίσιμη στιγμή μέσα στην υγειονομική πανδημία και στην εξεταστική περίοδο των φοιτητών.

Για όλα τα παραπάνω και για όλες τις υπόλοιπες τροπολογίες που περιέχει το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τον Υπουργό της Αστυνομίας, έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες τους η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, οι φοιτητ(ρι)ές και οι καθηγητές, οι μαθητ(ρι)ές και οι Πρυτάνεις. Παρά τις πολλές και μαζικές κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες, η Κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση του αισχρού σχεδίου της, χωρίς περαιτέρω διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς για να αποφύγει αντιδράσεις και για να μην αποκαλυφτούν οι σκοτεινές πλευρές του, που δεν αξίζουν το χαρτί πάνω στο οποίο έχουν γραφτεί.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καλούμε, αύριο, Τετάρτη 10/02, όλες/όλους να βρεθούν στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν οι φοιτητικοί σύλλογοι και η εκπαιδευτική κοινότητα στην Αθήνα, στη 1μμ, στα Προπύλαια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για να αποτρέψουμε την διάλυση του Πανεπιστημίου, την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και της διεύρυνσης των ταξικών φραγμών στην Παιδεία.

Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.”

Διαβάστε επίσης...