Τελευταία νέα
Οξύνουν το κλίμα-Σύλληψη «Έλληνα κατασκόπου» μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ-«Ύποπτα παιχνίδια» Δ. Κουτσούμπας: «Ο καπιταλισμός σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα αμφισβητούνται» Κουτσούμπας: Έφτασε η καπιταλιστική κοινωνία σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα όπως η άμβλωση αμφισβητούνται Γιάννης Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεζούμισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση» Γ. Βαρουφάκης: «Δεν μας ενδιαφέρει το μετεκλογικό αλισβερίσι» Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης ασκεί μια ΙΧ εξωτερική πολιτική» Πετυχημένη εκδήλωση στα Χανιά για «την παιδεία των αναγκών μας» (φωτογραφίες) Αλ. Τσίπρας: Θέλω να δηλώσω προς όλους τους νομείς και διανομείς του δημόσιου χρήματος ότι μετά τις εκλογές, το πάρτι θα τελειώσει Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Οι αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων Αθήνα: Τούρκος πολιτικός άνοιξε την τουρκική σημαία μπροστά στην Βουλή (φωτο) ΚΚΕ: «Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα αποτελέσει “αιχμή του δόρατος” για την περαιτέρω κλιμάκωση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικότητας εναντίον των λαών» ΣΥΡΙΖΑ: «Όλοι γνωρίζουν ποιος ευθύνεται για τη ρήτρα της ληστείας»

Νταβίντ Σασόλι : “Χρειαζόμαστε ενότητα και διαφάνεια για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη”

26/03/2021

Ο Νταβίντ Σασόλι τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατίας σε ομιλία που απηύθυνε ενώπιον των ηγετών της ΕΕ κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 25 Μαρτίου.

Η δημοκρατία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, είπε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. “Η ενότητα και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για την απόκτηση και διατήρηση της εμπιστοσύνης. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερo σε περιόδους κρίσης. Η Ευρώπη, όπως ο υπόλοιπος κόσμος, βιώνει μια πανδημία με σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις”.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου έκανε επίσης λόγο για την τρέχουσα διανομή εμβολίων: “Πρέπει να επιταχύνουμε την παραγωγή, διανομή και χορήγηση εμβολίων τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορούμε πλέον να είμαστε αφελείς. Ήρθε η ώρα να εφαρμόσουμε τις αρχές της αμοιβαιότητας και της αναλογικότητας πριν δώσουμε το ευρωπαϊκό πράσινο φως για τις εξαγωγές”.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες κυρώσεις της Κίνας έναντι ευρωβουλευτών και διάφορων οργανισμών της ΕΕ, είπε: “Ανησυχώ για την αυξανόμενη τάση προς τον αυταρχισμό και τις πολυάριθμες απόπειρες αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας. Είναι παράγοντες που δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε. Θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν τις ενέργειές μας κατά την ανάκαμψη και η πρόθεσή τους να υπονομεύσουν την ανεξαρτησία μας είναι σαφής”.

Ο Σασόλι αναφέρθηκε επίσης στην επενδυτική συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Κίνας που θα συζητηθεί σύντομα στο Κοινοβούλιο: “Το Κοινοβούλιο θα επιστήσειιδιαίτερη προσοχή, όπως κάνει πάντα, για να διασφαλίσει ότι οι αρχές του ελεύθερου εμπορίου δεν υπερισχύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ευκαιριών».

Η συνεργασία με τις ΗΠΑ, μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, έχει επίσης δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την ΕΕ, υπογράμμισε ο Σασόλι. “Η ανανεωμένη συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της νέας διοίκησης στην Ουάσιγκτον για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προαγωγή της δημοκρατίας, καθώς και την καταπολέμηση της πανδημίας θα δώσει μια νέα και αναγκαία ώθηση στην κοινή μας ηγεσία σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Διαβάστε επίσης...