Τελευταία νέα
“Καρφιά” Καστανίδη στο Συνέδριο: “Μακριά από οικονομικά συμφέροντα και εξωθεσμικά κέντρα ισχύος…” Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Ευάγγελος Βενιζέλος: Να κερδηθεί ο πόλεμος της ιστορίας – Μικρή η Ευρώπη μπροστά στο ΝΑΤΟ Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Βενιζέλος: Να κερδηθεί ο πόλεμος της ιστορίας – Μικρή η Ευρώπη μπροστά στο ΝΑΤΟ Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Απόστολος Κακλαμάνης: Ποντίκια που έψαχναν τυρί όσοι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Οι ακραίες τουρκικές παραβιάσεις φανέρωσαν το αντάλλαγμα για τα χειροκροτήματα ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Οι ακραίες τουρκικές παραβιάσεις φανέρωσαν το αντάλλαγμα για τα χειροκροτήματα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προς συμφωνία με τις τράπεζες για τα χρέη Δημ. Παπαδημούλης: «Η τακτική των παράνομων pushbacks του κ. Μηταράκη δεν μπορεί πλέον να συγκαλυφθεί από την κυβερνητική προπαγάνδα της ΝΔ» Γ. Παπανδρέου στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Όχι στο συντηρητικό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ» Νίκη Κεραμέως: Η Ελλάδα έχει μπει δυναμικά στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη ΥΠΕΞ: «Απορρίπτουμε τις αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις περί δήθεν παραβίασης του τουρκικού εναερίου χώρου» – Τι αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «Βόμβα» που εκθέτει κι άλλο τον Μητσοτάκη! Στις 18 Μαΐου πέταξαν τα τουρκικά F-16 μια ανάσα από την Αλεξανδρούπολη – 2 μέρες το έκρυβε η κυβέρνηση!
Kosmoslarissa.gr

Ν. Γάτσας: “Να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις στις σεισμόπληκτες κοινότητες”

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ζητώντας να συμπεριληφθούν στην απόφαση επιχορήγησης υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως ο σεισμός της 3ης Μαρτίου, πέραν της κοινότητας Μεσοχωρίου και οι κοινότητες Αμουρίου, Πραιτωρίου, Βλαχογιαννίου, Μεγ.Ελευθεροχωρίου, Μαγούλας, Δομενίκου, Συκέας, Βερδικούσιας, Ευαγγελισμού και Παλαιοκάστρου.
Η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ : Συμπλήρωση της απόφασης περί “Επιχορήγησης υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές”
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Ελασσόνας έχει πληγεί από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 και στο σύνολό του έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 3/9/2022.
Οι Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού έχουν πληγεί περισσότερο από την φυσική καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός. Εκτός από τις υποδομές σημαντικές ήταν και οι απώλειες στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ανωτέρω κοινότητες.
Με την υπ’αριθ.2186/20-04-2022 απόφασή σας περί πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)»(047κε), ΕΣΠΑ 2014-2020, έχουν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους μόνο οι επιχειρήσεις της Κοινότητας Μεσοχωρίου του Δήμου μας.
Όμως στις παρακείμενες Κοινότητες Αμουρίου, Πραιτωρίου, Βλαχογιαννίου, Μεγ.Ελευθεροχωρίου, Μαγούλας, Δομενίκου, Συκέας, Βερδικούσιας, Ευαγγελισμού και Παλαιοκάστρου δραστηριοποιούνται περί τις εκατό (100) επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί ομοίως με εκείνες της Κοινότητας Μεσοχωρίου.
Επειδή εκτιμούμε ότι οι λειτουργικές δαπάνες των επιχειρήσεων αυτών κατά το έτος 2019 δεν υπερέβαιναν τις 2.000,00 € κατά μέσο όρο και ο τζίρος των περισσοτέρων από αυτές έχει μειωθεί λόγω της πανδημίας και του σεισμού.
Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την απόφασή σας με δικαιούχους τις επιχειρήσεις των Κοινότητων Αμουρίου, Πραιτωρίου, Βλαχογιαννίου, Μεγ.Ελευθεροχωρίου, Μαγούλας, Δομενίκου, Συκέας, Βερδικούσιας,Ευαγγελισμού και Παλαιοκάστρου του Δήμου Ελασσόνας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΤΣΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...