Τελευταία νέα
Οξύνουν το κλίμα-Σύλληψη «Έλληνα κατασκόπου» μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ-«Ύποπτα παιχνίδια» Δ. Κουτσούμπας: «Ο καπιταλισμός σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα αμφισβητούνται» Κουτσούμπας: Έφτασε η καπιταλιστική κοινωνία σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα όπως η άμβλωση αμφισβητούνται Γιάννης Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεζούμισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση» Γ. Βαρουφάκης: «Δεν μας ενδιαφέρει το μετεκλογικό αλισβερίσι» Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης ασκεί μια ΙΧ εξωτερική πολιτική» Πετυχημένη εκδήλωση στα Χανιά για «την παιδεία των αναγκών μας» (φωτογραφίες) Αλ. Τσίπρας: Θέλω να δηλώσω προς όλους τους νομείς και διανομείς του δημόσιου χρήματος ότι μετά τις εκλογές, το πάρτι θα τελειώσει Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Οι αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων Αθήνα: Τούρκος πολιτικός άνοιξε την τουρκική σημαία μπροστά στην Βουλή (φωτο) ΚΚΕ: «Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα αποτελέσει “αιχμή του δόρατος” για την περαιτέρω κλιμάκωση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικότητας εναντίον των λαών» ΣΥΡΙΖΑ: «Όλοι γνωρίζουν ποιος ευθύνεται για τη ρήτρα της ληστείας»

Ν. Παππάς: Αχαΐα και Ηλεία βιώνουν τη σιδηροδρομική εγκατάλειψη λόγωπολιτικών σκοπιμοτήτων της ΝΔ

Ιούλιος 06,2021

Επίσκεψη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά σε Αχαΐα και Ηλεία για την κατάσταση των σιδηροδρομικών υποδομών

Επίσκεψη στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας για την κατάσταση των σιδηροδρομικών υποδομών και του δικτύου, της υπογειοποίησης του τρένου στην Πάτρα, τον προαστιακό της περιοχής και την επέκταση των δρομολογίων στον Πύργο, πραγματοποίησε σήμερα ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς.

Ξεκινώντας με τον προαστιακό από την Αθήνα είδε την κατάσταση του δικτύου ως το Κιάτο, όπου, παρά τη δρομολόγηση της ανάταξης της γραμμής, της τηλεδιοίκησης, της φωτοσήμανσης, κ.ά., από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. αδρανεί εδώ και δύο χρόνια.

Η κίνηση των συρμών χωρίς συστήματα ενημέρωσης των μηχανοδηγών για επικίνδυνα σημεία και έκτακτα γεγονότα, χωρίς συστήματα επικοινωνίας των τρένων και φωτισμό στα τούνελ, χωρίς αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές, εγείρει σοβαρά ζητήματα ασφάλειας ενώ καθυστερεί την ανάπτυξη του μέσου μεταφοράς.

Στο Κιάτο, ο προαστιακός τερματίζει την πορεία του, αφού η γραμμή ως το Αίγιο, που εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2019, παραμένει χωρίς ηλεκτροκίνηση. Οι επιβάτες συνεχίζουν είτε με άλλο συρμό είτε με λεωφορεία.

Στην Πάτρα, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε ότι «το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης με την Αθήνα βρίσκεται στον αέρα και, βεβαίως, δεν προχωρά ούτε η υπογειοποίηση και η σύνδεση με το νέο λιμάνι. Έχουμε δύο χρόνια παλινωδιών, δύο χρόνια καθυστερήσεων και, πολύ φοβάμαι, ότι εδώ έχουμε ένα μείγμα το οποίο αποτυπώνει και διοικητική ανεπάρκεια αλλά και πολιτικές σκοπιμότητες».

Στην Ηλεία, αφού συνάντησε τους δημάρχους Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, δήλωσε ότι η περιοχή πληρώνει το μάρμαρο της μεθοδευμένης αστοχίας και της διοικητικής ανεπάρκειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, καθώς εκτός του παγώματος των εργασιών στον μεγάλο οδικό άξονα «Πάτρα-Πύργος», η περιοχή βιώνει και τη σιδηροδρομική εγκατάλειψη. Ζήτησε να επανέλθει το τρένο στην Ηλεία, αφού προχωρήσει η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, χωρίς βεβαίως να ξεχνιέται το όραμα ενός υπερσύγχρονου δικτύου.

Τον Νίκο Παππά συνόδευσαν στην Πάτρα οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, καθώς και ο συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας, Μιχάλης Σιδηρόπουλος. Μαζί του στην περιοδεία στην Ηλεία ήταν ο βουλευτής του νομού, Διονύσης Καλαματιανός, οι πρώην βουλευτές Μάκης Μπαλαούρας και Δημήτρης Βαξεβανάκη, καθώς και ο συντονιστής της ΝΕ του κόμματος, Παναγιώτης Φλεβοτόμος.

Στις μετακινήσεις του με το τρένο, συνόδευσαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Βασίλης Ζαβογιάννης, ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας και εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Διαβάστε επίσης...