Τελευταία νέα
Υβρεις αντί απαντήσεις από την κυβέρνηση! Μαρξιστική Σκέψη, τόμος 37 Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2024: αφιέρωμα στον Λένιν Πενήντα χρόνια μετά τις 24.7.1974: Ποιος φοβάται τη μεταπολίτευση; του Κώστα Παπαδάκη  Σχεδόν 70.000 εργαζόμενοι στην πρώτη εφαρμογή της 6ημερης εργασίας! Θέμα αλλαγής Κασσελάκη στο Συνέδριο βάζει ο Μουζάλας Έγκυρες πηγές: «Ξαφνικός έρωτας» Ανδρουλάκη – Κασσελάκη! Στουρνάρας: Σε 40 χρόνια η… ευημερία Δούκας: «Αν θέλουμε την προσέγγιση του «ενός ανδρός αρχή» δεν χρειάζονται εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ας ψηφίσουμε κατευθείαν Μητσοτάκη» Σάκης Αρναούτογλου από Βρυξέλλες: Προώθηση πολιτικών για μια προοδευτική, πράσινη, δίκαιη και αλληλέγγυα Ευρώπη Μαρινάκης: Φαίνεται μια διαφορά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών από καλοκαίρι σε καλοκαίρι Οι ξεχωριστοί καλεσμένοι της δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Ν. Παππάς: Εμμένετε στη λιτότητα, απουσιάζετε από τον διάλογο για το Σύμφωνο Σταθερότητας

 Απρίλιος 12, 2022

Ν. Παππάς: Εμμένετε στη λιτότητα, απουσιάζετε από τον διάλογο για το Σύμφωνο Σταθερότητας, φέρνετε πλεονάσματα 4,5% για 20 χρόνια - βίντεο
Τοποθέτηση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό

«Είστε δέσμιοι ιδεών, οι οποίες μεταθέτουν την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την προοπτική της ανάπτυξης σε ένα αβέβαιο μέλλον. Είστε δέσμιοι της λογικής που λέει ότι πρέπει να προηγείται η δημοσιονομική πειθαρχία, σε μια καταστροφική λογική, ειδικά για μια περίοδο κρίσης», τόνισε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Ο ίδιος ανέδειξε τη σημερινή «στροφή» Σκυλακάκη, ο οποίος βλέπει πλέον την ακρίβεια ως «μόνιμο φαινόμενο και όχι ως παροδικό», και ζήτησε «ανάλογη απόκριση πολιτικής». Επεσήμανε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη λάμβανε ως υπόθεση, στον προϋπολογισμό του έτους, ότι η πανδημία θα υποχωρήσει και μάλιστα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Ψελλίζετε ότι θα αλλάξει και το μεσοπρόθεσμο. Θέλετε να σας θυμίσουμε ότι το μεσοπρόθεσμο που έχετε φέρει έχει πλεονάσματα 2% για το 2023, σχεδόν 3% για το 2024 και 4% για το 2025;», συνέχισε ο βουλευτής, για να συμπληρώσει: «Αυτός είναι ο σχεδιασμός σας. Η Ελλάδα πρωταθλήτρια λιτότητας και πλεονασμάτων».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρώπη για το Σύμφωνο Σταθερότητας, ρώτησε τους παριστάμενους υπουργούς: «Που είστε, εσείς, ακριβώς ως κυβέρνηση; Τι θέση παίρνετε; Υιοθετείτε την πρόταση του ESM που λέει να μπει ο στόχος για το χρέος στο 100%; Έχετε υπολογίσει τι σημαίνει αυτό για τη χώρα; Πλεονάσματα 4,5% για τα επόμενα 20 χρόνια, σημαίνει».

Σε σχέση με τα αναγκαία μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας και της οικονομίας, σημείωσε: «Λέτε μονίμως ότι θα φέρετε στοχευμένα μέτρα. Αυτά που προτείνουμε εμείς είναι στοχευμένα ή γενικευμένα μέτρα; Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι στοχευμένο ή γενικευμένο μέτρο; Η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους; Η πρόταση για φορολόγηση των υπερκερδών; Η ρύθμιση της αγοράς, της λιανικής και της χονδρικής στην ενέργεια;». Προσθέτοντας ότι «πριν τον Μάρτη, μία σειρά από χώρες και το ΦΠΑ και τον ΕΦΚ είχαν μειώσει και τη λιανική και τη χονδρική στην ενέργεια είχαν ρυθμίσει και τα υπερκέρδη είχαν φορολογήσει. Αυτά είναι οριζόντια ή στοχευμένα μέτρα;».

Κλείνοντας, είπε ότι «πρέπει να γίνουν εκλογές άμεσα για να μην την πληρώσει ακριβότερα ο λαός. Η Ελλάδα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση και εμείς είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε αυτό το μεγάλο ιστορικό ζητούμενο».

Διαβάστε επίσης...