Τελευταία νέα
«Ειπώθηκαν ψέµατα που ντράπηκαν και τα ίδια, µια και δεν ντρέπονταν τα στόµατα που τα ’λεγαν” Κραυγή απόγνωσης των γιατρών του Θριασίου στον Τσίπρα: Έχουμε εξαντληθεί – Υπάρχουν ασθενείς περιμένουν έως και 2 μήνες για χειρουργείο κι έχουν επιπλοκές από τις καθυστερήσεις (vid) Η Νικολάου αποκαλεί τον Κουφοντίνα εχθρό του πολιτεύματος Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Ερντογάν: Περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Σκέρτσος: «Αποδίδουν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού» Σε Αίγυπτο και Κύπρο τη Δευτέρα ο Ν. Δένδιας Έλληνες φαντάροι μαθαίνουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ για να κάνουν «καλή εντύπωση»! Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή: Να μην υπάρξει συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση «Defender Europe 2021» Παραίτηση-“χαστούκι” στην Κεραμέως του προέδρου του ΙΤΥΕ-Διόφαντος: “20 μήνες εκκρεμεί στο γραφείο σας το θέμα του εσωτερικού κανονισμού” Κορωνοϊός – Σκέρτσος: Τα περιοριστικά μέτρα αποδίδουν Κοντοζαμάνης: Υπερβολική η παραίτηση του διευθυντή Παθολογικής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» Απαγόρευση συγκεντρώσεων για την υπόθεση Κουφοντίνα με αύρες και χημικά Επίθεση της αστυνομίας στις συγκεντρώσεις για την υπόθεση Κουφοντίνα με αύρες και χημικά

Ξεπουλούν, κομπάζουν και προκαλούν… Πρέπει να φύγουν!|Του Νεόφυτου Νεοφύτου

23/02/2021

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ επιβεβαιώνει καθημερινά την αυταρχική της συμπεριφορά. Συνεχίζουν αδίστακτα και πολύ επικίνδυνα για τον τόπο και το λαό μας. Υπάρχει πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, το οποίο τους αποδίδει πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες και αυτοί όχι μόνο δεν απολογούνται, όχι μόνο δεν βγάζουν το σκασμό, αλλά έχουν και το πολιτικό θράσος, γιατί περί τούτου πρόκειται, να μας λένε ότι «οι αποφάσεις για τον Συνεργατισμό οδήγησαν στην αναβάθμιση της οικονομίας μας στην επενδυτική βαθμίδα». Αυτό αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι «διασφάλισαν τις καταθέσεις του κόσμου, ισχυροποίησαν το τραπεζικό σύστημα και τερμάτισαν οριστικά την κακοδιαχείριση και την κομματική ανάμειξη στις τραπεζικές υποθέσεις». Βιάζουν πραγματικά τη νοημοσύνη όλων μας. Είναι ωμή πρόκληση για τους χιλιάδες στυλοβάτες που οικοδόμησαν τον Συνεργατισμό. Είναι αφόρητα προκλητικοί και αμετανόητοι. Είναι πολιτική αποθράσυνση η έκδοση μιας τέτοιου περιεχομένου ανακοίνωσης από εκείνους που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια πλάτες στους μεγαλοτραπεζίτες. Από εκείνους που πήραν στα χέρια τους τον Συνεργατισμό και αντί να τον εξυγιάνουν,  όπως υποσχέθηκαν, τον ρήμαξαν κυριολεκτικά και τον ξεπούλησαν έναντι πινακίου φακής σε ιδιωτικά τραπεζικά συμφέροντα. Η συμπεριφορά τους δείχνει ότι όχι μόνο είναι αμετανόητοι, αλλά και επικίνδυνα αδίστακτοι.

Ο Πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για το πόρισμα, το οποίο συντάχθηκε από Ερευνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του Γ. Αρέστη, πρώην δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο και πρώην δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε απαξιωτικά: «… εγώ θα σας δώσω παραδείγματα ιατροδικαστών που επιβεβαίωσαν ότι μία Βουλγάρα είχε κατατεμαχιστεί από τράκτορ ή είχε δολοφονηθεί στη Γεροσκήπου. Και εν συνεχεία διαπιστώθη ότι είχε κατασπαραχθεί από σκύλους…» Παίζουν με την υπομονή μας… Ναι, ο Συνεργατισμός έχει κατασπαραχθεί από τα «σκυλιά» του Προεδρικού και της Πινδάρου και αυτό λέει και το πόρισμα Αρέστη.

Είναι τόσο ξεδιάντροποι που όχι μόνο δεν υπήρξε ούτε μια παραίτηση και ανάληψη ευθυνών, αλλά είδαμε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις για διάλυση του Συνεργατισμού να εκλέγεται αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και να είναι υποψήφιος του κόμματος για τις βουλευτικές του ερχόμενου Μαΐου. Δεν πάει άλλο, πρέπει να φύγετε.

Νεόφυτου Νεοφύτου

dialogos.com.cy

February 21, 2021 

Διαβάστε επίσης...