Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ προς Γ. Πατούλη: Κύριε Περιφερειάρχη ο Μητσοτάκης σας στοχοποιεί, απαντήστε του Αδειάζει Μητσοτάκη το γαλλικό υπουργείο Άμυνας:«Η ΑΟΖ εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας» Για τη δίωξη κατά του Ν.Μπογιόπουλου από το υπ. Άμυνας καταθέτουν ερώτηση 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νέα σφαλιάρα! Γαλλικό υπουργείο Άμυνας: Η ΑΟΖ εκτός ελληνογαλλικής Συμφωνίας «Το πώς γλίτωσαν άνθρωποι με το νερό να τους έχει σχεδόν καταπιεί είναι θαύμα!» Συγκλονίζει η μαρτυρία πυροσβέστη στην Κέρκυρα που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή (vid) Σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης για τον αντισημιτισμό ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης Απάντηση Πατούλη για «Αττική που άντεξε», με «βοσκοτόπια» και ύφος κομματικού τρολ, από τη σελίδα της Περιφέρειας Μέγαρο Μαξίμου: Η μέσω TikTok συνάντηση του πρωθυπουργού με την εκ γενετής τυφλή Άννα Μπαλάν Έκαψε Μπακογιάννη ο Πατούλης που διεμήνυσε ότι δεν θα γίνει … “Ιφιγένεια”! “Αν πλημμύρισε ο Κολωνός δεν θα λογοδοτήσουμε όλοι γιατί ο Δήμος δεν καθάρισε τα φρεάτια” (vid) Καιρός: Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ιθάκη οι Χρήστος Στυλιανίδης, Χρήστος Τριαντόπουλος και Βασίλης Παπαγεωργίου “Μπάλλος”: Γαλάζια μαχαιρώματα στην πλάτη των πολιτών – Στον Πατούλη φορτώνουν Πέτσας – Οικονόμου τις καταστροφές από το βούλιαγμα του Λεκανοπεδίου στη λάσπη και τα νερά Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου

ΟΕΝΓΕ : Για απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του διευθυντή της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Αύγουστος 01,2021

Ανακοινώσεις Συνδικαλιστικών Φορέων

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταδικάζει την απαράδεκτη,αν και όχι πρωτοφανή, ενέργεια του αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν.Πέλλας –Ν.Μ.Γιαννιτσών, ο οποίος απειλεί με πειθαρχική δίωξη τον διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών αν δεν προχωρήσει άκουσον άκουσον «σε ανακλητική δήλωση με ταυτόχρονη δημοσιοποίηση της» επιστολής του προς τους αρμόδιους, την οποία είχε δημοσιοποιήσει στον τοπικό τύπο.

Ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών με την επιστολή,προειδοποιούσε ότι δε μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία νευραλγικών τομέων της Παθολογικής Κλινικής (ογκολογικό,διαβητολογικό,postcovid ιατρείο κλπ.) λόγω της απόφασης της διοίκησης για αναγκαστική μετακίνηση δύο παθολόγων από το νοσοκομείο Γιαννιτσών στο νοσοκομείο της Έδεσσας. Η αποδυνάμωση του νοσοκομείου Γιαννιτσών για την ενίσχυση δήθεν του νοσοκομείου της Έδεσσας βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή αυτή η ενέργεια του συναδέλφου «δυσφημεί  το νοσοκομείο, μειώνει  την προσπάθεια των εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και δημιουργεί αμφιβολίες και υποψίες στους ασθενείς».

Η ανάδειξη των οξυμμένων προβλημάτων και των κινδύνων που εγκυμονεί η συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να μετακινούν υγειονομικούς για να μπαλώνουν τρύπες, η προσπάθεια απόκρουσης επικίνδυνων, ανθυγιεινών επιλογών και η διεκδίκηση λύσεων,δεν είναι δυσφήμιση.Όχι μόνο δε δημιουργεί αμφιβολίες και υποψίες στους ασθενείς μας,απεναντίας αυτός είναι ο λόγος που μας εμπιστεύονται.

Γιατί ξέρουν ότι αρνούμαστε να κουκουλώνουμε τα προβλήματα.

Γιατί ξέρουν ότι κάνουμε το καθήκον μας μέσα στα νοσοκομεία τις δύσκολες στιγμές της ασθένειας τους.Έξω από τα νοσοκομεία στο πλευρό τους, στον κοινό μας αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους.

Άλλωστε για πολλοστή φορά διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών καταφεύγουν στον αυταρχισμό και στις διώξεις ενάντια σε υγειονομικούς, για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής τους αλλά και τις δικές τους. Όλες αυτές οι απαράδεκτες, αυταρχικές ενέργειες έπεσαν μέχρι τώρα στο κενό, έτσι θα πέσει και αυτή.

Να αντιληφθούν η κυβέρνηση, και οι διοικητές που έχει διορίσει, ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, η Ομοσπονδίας τους η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις μέλη της θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον λαό για κάθε πρόβλημα και να διεκδικούμε τη λύση του προς όφελος των ασθενών μας. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.Ενάντια στα εγκληματικά τους σχέδια για την περαιτέρω υποβάθμιση – συρρίκνωση,την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση –εμπορευματοποίηση της υγείας.

Δεν θα συγκαλύψουμε τίποτα.Δε θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια συγκάλυψης.Ας το πάρουν απόφαση επιτέλους.

Απαιτούμε:

  • Να μην προχωρήσει η διοίκηση του Γ.Ν.Πέλλαςσε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών.
  • Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις των δύο παθολόγων της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Να ανακληθούν όλες οι αναγκαστικές μετακινήσεις με εντέλλεσθε που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί στις δομές όπου εργάζονται.
  • Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε με ταχύτατες διαδικασίες να καλυφθούν οι ανάγκες στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Πέλλας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να μονιμοποιηθούν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι επικουρικοί συνάδελφοι μας.