Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ για σιδηροδρομικό δίκτυο: Η κυβέρνηση αδιαφορεί Συνάντηση Ανδρουλάκη με το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Ο διάλογος Στέφανου Κασσελάκη με Νίκο Ανδρουλάκη στο Twitter άνοιξε το παιχνίδι για την κεντροαριστερά Aνακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές με την στήριξη Μπάιντεν – Κλίντον! O Μπαράκ Ομπάμα ζητά εκλογές με ανοιχτή διαδικασία – Τραμπ: Θα τη νικήσω πιο εύκολα Στέφανος Κασσελάκης: Πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας η απόφαση του Τζο Μπάιντεν «Αγαπητέ Στέφανε»: Χείρα φιλίας Κασσελάκη στον Ανδρουλάκη (“Αγαπητέ Νίκο”) για το Κυπριακό και τους Αγνοούμενους και η άμεση ανταπόκριση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Πολιτικός σεισμός στις ΗΠΑ! Ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα – Στηρίζει την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις για την προεδρία – Η επιστολή απόσυρσης Η απάντησή του Νίκου Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη – «Το ζήτημα των αγνοουμένων παραμένει ανοιχτή πληγή» Κασσελάκης σε Ανδρουλάκη: Να αναδείξουμε το ζήτημα των Κύπριων αγνοούμενων στο Ευρωκοινοβούλιο ΜέΡΑ25 για Κύπρο: Οι δύο πλευρές να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε το ΝΑΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας Οι ιπποπόταμοι του Πάμπλο Εσκομπάρ

 ΟΕΝΓΕ : H κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τη λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

 Απρίλιος 10, 2022

Ανακοινώσεις   Δευτεροβάθμιων  συνδικαλιστικών  οργανώσεων

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τη λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Συγκεκριμένα, το 2021 αλλά και παλιότερα είχε τεθεί θέμα εγκατάστασης μέσα στις υπάρχουσες πτέρυγες στο κτίριο του νοσοκομείου χώρου φιλοξενίας παιδιών. Η εγκατάσταση αυτή θα γινόταν σε βάρος της λειτουργίας κλινικών του νοσοκομείου.

Οι υγειονομικοί του Παίδων Πεντέλης αλλά και η ΟΕΝΓΕ είχαμε τότε τονίσει πως οι χώροι φιλοξενίας είναι δομές κοινωνικής πρόνοιας αφού αφορούν υγιή παιδιά που δε χρειάζονται νοσηλεία αλλά φιλοξενία. Αυτοί οι χώροι φιλοξενίας είναι απολύτως αναγκαίοι όμως πρέπει να λειτουργούν σε ξεχωριστές κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με δικό τους κατάλληλο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό. Κι αυτό γιατί υπάρχουν τραγικές ελλείψεις τόσο όσον αφορά τις δομές φιλοξενίας παίδων, όσο και σχετικά με την δημόσια παιδιατρική περίθαλψη.

Χρειάζεται αποφασιστική ενίσχυση και στους δυο τομείς όμως η εγκατάσταση δομών φιλοξενίας παιδιών μέσα σε λειτουργούσες πτέρυγες παιδιατρικού νοσοκομείου όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά είναι και αντιεπιστημονική. Έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά κυρίως για τα παιδιά που χρειάζονται φιλοξενία για τα οποία το νοσοκομειακό περιβάλλον είναι παντελώς ακατάλληλο.

Μετά από τις περσινές διαμαρτυρίες, η διοίκηση του οργανισμού νοσοκομείων Σισμανόγλειου – Φλέμιγκ – Παίδων Πεντέλης, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και οι αρμόδιοι των δυο εμπλεκόμενων υπουργείων είχαν ισχυριστεί πως τάχα οι υγειονομικοί εγείρουν ανύπαρκτο θέμα γιατί η δομή φιλοξενίας δήθεν δεν θα εγκαθίστατο στο Παίδων Πεντέλης αλλά στο κτίριο του παλιού ΠΙΚΠΑ Πεντέλης που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στην ίδια περιοχή. Μάλιστα οι αρμόδιοι ισχυρίζονταν πως είχαν ήδη δρομολογηθεί οι αναγκαίες ανακαινίσεις στο κτίριο του παλιού ΠΙΚΠΑ.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί αποδεικνύονται ψευδείς: στις 17/3/22 με απόφασή της η ενιαία διοίκηση Σισμανόγλειου – Φλέμιγκ – Παίδων Πεντέλης (στην οποία με ευθύνη των αρμοδίων δεν υπάρχουν εκπρόσωποι των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων) ενέκρινε ιδιωτική δωρεά για την εγκατάσταση χώρου φιλοξενίας (κατόπιν εισαγγελικής εντολής) παιδιών και εφήβων έως 16 ετών μέσα στο κτίριο του Παίδων Πεντέλης. Στο κείμενο της απόφασης η διοίκηση παραπλανητικά ισχυρίζεται πως δήθεν η δομή φιλοξενίας δε θεωρείται δομή κοινωνικής πρόνοιας και πως τάχα προϋπήρχε αυτόνομος οριοθετημένος χώρος φιλοξενίας μέσα στο νοσοκομείο, που ουδέποτε έχει υπάρξει. Μάλιστα μετά την απόφαση της διοίκησης, εκπρόσωποι της διοίκησης και του ιδιωτικού ιδρύματος που κάνει την δωρεά, έκαναν περιοδεία μέσα στις λειτουργούσες πτέρυγες νοσηλείας του Παίδων Πεντέλης για να εξαγγείλουν χωροταξικές «διευθετήσεις» και αναστολή λειτουργιών.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση με διάφορα προσχήματα (την μια με το εμβολιαστικό κέντρο, την άλλη με τις δομές φιλοξενίας) έχει διαρκώς στο στόχαστρο την λειτουργία του τρίτου Παιδιατρικού νοσοκομείου της Αττικής. Επιβεβαιώνονται πλήρως οι επισημάνσεις μας για περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης προς εξυπηρέτηση της κερδοφορίας ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

Δηλώνουμε πως μαζί με τους υγειονομικούς του Παίδων Πεντέλης θα ανατρέψουμε αγωνιστικά αυτά τα αντιδραστικά σχέδια όπως ανατρέψαμε την προηγούμενη απόπειρα οριστικής αναστολής λειτουργίας με πρόσχημα το εμβολιαστικό κέντρο.

Οι δομές φιλοξενίας είναι απαραίτητες σε ξεχωριστά κτίρια και με ξεχωριστό μόνιμο προσωπικό.

Διαβάστε επίσης...