Τελευταία νέα
Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα Η κατάρρευση του ΕΣΥ «σκοτώνει»: 78 θάνατοι-686 διασωληνωμένοι ΚΚΕ: Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία» – 10 προτάσεις Κ. Μητσοτάκης στα Μέγαρα: Επιδότηση και στήριξη σε παραγωγούς Υπουργός υγείας Γερμανίας: «Θα υπάρξει νέα παραλλαγή το Φθινόπωρο πιθανόν πιο επικίνδυνη» Γερμανία: Εκατοντάδες χιλιάδες (15%) τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού!!! Κάλεσμα αγώνα για μια φεμινιστική απεργία Ανάγκη για μαχητικό συνδικαλισμό

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ:Αύξηση 2% στους μισθούς. Να κλαίμε ή να γελάμε;

Ιούλιος 30,2021

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Το «φράγμα» του 2% έσπασε η αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία θα ισχύσει από το 2022. Έτσι, τα 650 ευρώ από 1/1/2022 θα γίνουν 663 ευρώ.

Με 13 ευρώ αύξηση, η φτώχεια, η νεανική μετανάστευση και το brain drain δεν ανακόπτονται.

Να θυμίσουμε λοιπόν, ότι όλα τα κόστη παραγωγής και μεταφοράς αγαθών την περίοδο της πανδημίας αυξήθηκαν κατά 6% τουλάχιστον, γεγονός που επιβαρύνει τους πάντες και κυρίως τους πλέον αδύναμους.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ κρούουμε τον κώδωνα εδώ και καιρό, καθώς η μόνη λύση να ορθοποδήσουμε ως χώρα, προσφέροντας αξιοπρεπείς δουλειές, με δυναμικές, εύρωστες επιχειρήσεις, είναι να αλλάξουμε μοντέλο.

Δεν είναι η ευθύγραμμη οικονομία και η μαύρη εργασία που θα μας σώσουν.

Μόνο με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, τον προσανατολισμό σε νέες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την τεχνολογία και το περιβάλλον, την απορρόφηση κονδυλίων για έρευνα, τη στήριξη των ενεργειακών μη κερδοσκοπικών κοινοτήτων, τη στήριξη της κυκλικής οικονομίας, την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων και τον εξαγωγικό χαρακτήρα καινοτόμων προϊόντων, θα στηριχθεί η πραγματική οικονομία της χώρας.

Η αύξηση των μισθών μπορεί να είναι απαραίτητη, τουλάχιστον στο επίπεδο της αντίστοιχης αύξησης που παρατηρείται σε προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά η μείωση της φορολογίας είναι εκείνη που θα δώσει ώθηση και ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά μετά την πανδημία.

Διαβάστε επίσης...