Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό ισραηλινών επιχείρησεων στη Γάζα Κασσελάκης: Ο ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να είναι στο Δημόσιο – «Σας βλέπω ψυχοσωματικά πεσμένους» Χαρίτσης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη – Ζητάμε άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις – Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Φρ. Ολάντ Πετσοκόβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή: “Είναι σαφές πως όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα” Κωνσταντοπούλου: «Οι πολίτες υποφέρουν γιατί απέτυχε η πολιτική Μητσοτάκη» – «Η κυβέρνηση κρατούσε τη δικογραφία των Τεμπών μέχρι να κλείσει η Βουλή» Δευτερολογία Φάμελλου: Ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Κασσελάκης στον ΔΕΔΔΗΕ: ” Ο Πρωθυπουργός λέει ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα αν βάλουμε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Όχι! Τα νοικοκυριά και οι άνθρωποι χρεοκοπούν αυτή τη στιγμή.” Σκέρτσος: «Λυπάμαι που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί fake news» Σύγκρουση «κορυφής» στη Βουλή για την ακρίβεια – Κ. Μητσοτάκης: «Χρεοκοπία χωρίς επιστροφή οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» (Δεν θέλατε τη Δούρου …) Ο Νίκος Χαρδαλιάς βγάζει στον τάκο … τη διοίκηση Πατούλη για τον διαγωνισμό των 18 εκατ. που ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ:Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα- Οριστικά έξω από τους ευρωπαϊκούς πόρους του TAA

Σεπτέμβριος 28,2021

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι δικαιωθήκαμε στις προβλέψεις μας* για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει πλέον πως η διαχείριση και τελικά η κατεύθυνση των χρημάτων που θα εισρεύσουν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα αφορά μόνο μεγάλες επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, εξαιρείται!

Για να υπάρξει πρόσβαση σε δανεισμό από το ΤΑΑ, πάντα μέσω τραπεζών, θα πρέπει να δημιουργηθούν μεγαλύτερα μεγέθη επιχειρήσεων. Πρόκειται για την κλασική νεοφιλελεύθερη συνταγή που συνθλίβει τους μικρούς και ευνοεί τους μεγάλους ξεχνώντας μάλιστα τα θαλασσοδάνεια και την τραπεζική κρίση κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θέλουμε λοιπόν να θυμίσουμε στην Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί απλά να εξαγγέλλει συγχωνεύσεις χωρίς προηγουμένως να έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες.
Ούτε να αποφασίζει για τις επιχειρήσεις, χωρίς να έχει έρθει σε διάλογο πρώτα με τους επιχειρηματικούς φορείς. Πώς θα συγχωνευθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες υποδομές ώστε να μην οδηγηθούν σε λουκέτο τα πολλά εκατομμύρια των μικρομεσαίων της χώρας μας; Ποια τα κίνητρα που θα δοθούν;

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις είναι ένα από τα πέντε κριτήρια επιλεξιμότητας για την πρόσβαση στα δάνεια των 12,7 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Άρα το ΤΑΑ τελικώς δεν είναι για όλους, ούτε για τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε, αλλά πάλι αφορά λίγους και εκλεκτούς. Καλούμε σήμερα τη ΝΔ να απαντήσει στα ερωτήματά μας. Τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι ελληνική οικονομία, χωρίς μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δεν υφίσταται.

Διαβάστε επίσης...