Τελευταία νέα
Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Τσίπρας Μητσοτάκης στο MSNBC για Ερντογάν: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ «Νατοποίηση» Σουηδίας-Φινλανδίας αντί για «φινλανδοποίηση» Ουκρανίας Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5 MέΡΑ25: «Ρήξη» αλλά εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας

 Μάιος 14,2022

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε τώρα την Κυβέρνηση να μελετήσει πολύ σοβαρά το θέμα της Υγείας και να διαμορφώσει ένα Εθνικό Σχέδιο Aναδιαμόρφωσής της, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, […]

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε τώρα την Κυβέρνηση να μελετήσει πολύ σοβαρά το θέμα της Υγείας και να διαμορφώσει ένα Εθνικό Σχέδιο Aναδιαμόρφωσής της, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, με προτεραιότητα: στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, την πρόληψη, τη σωστή στελέχωση των μονάδων ΜΕΘ και φυσικά όλα αυτά όχι εις βάρος των πολιτών της χώρας. Είναι αδιανόητη η πρόθεση της Κυβέρνησης να θέσει σε λειτουργία τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία στα οποία οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 30% του ποσού του χειρουργείου καθώς και την αμοιβή ιατρού!

Τα απογευματινά χειρουργεία για να λειτουργήσουν χρειάζεται στελέχωση των νοσοκομείων σε εξειδικευμένο προσωπικό ιατρών και νοσηλευτών. Όπως είναι σήμερα υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία, ο σχεδιασμός είναι ανεφάρμοστος. Με τη λογική της Κυβέρνησης δημιουργούνται στον δημόσιο χώρο ιατροί δυο ταχυτήτων, ενώ ο ασθενής πέρα από τα χρήματα που ήδη πληρώνει σε ασφάλιση και φορολογία θα κληθεί να πληρώνει έξτρα τις αμοιβές χειρουργείου και ιατρού.

Πρόκειται για μια “βόμβα” μέσα στα νοσοκομεία που θα οδηγήσει σταδιακά στην ιδιωτικοποίηση των χειρουργικών υπηρεσιών.

Να σημειώσουμε ότι σε μια δημοκρατική χώρα η Υγεία θα πρέπει να είναι ίση για όλους, με κύριο στόχο την ενίσχυσή των ασθενέστερων και οικονομικά αδύναμων.

Διαβάστε επίσης...