Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: «Υπήρξε ολιγωρία στην Αιγιάλεια» Διαψεύδει το ΥΠΕΞ τα τουρκικά δημοσιεύματα για νεκρό στον Έβρο και κάνει λόγο για “δράση διακινητών” Με αφορμή τον Νίκο (του Νίκου Μπογιόπουλου) “Καίει” Μητσοτάκη για την κλιματική κρίση η Δούρου: Είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια του Γ. Αντετοκούνμπο : «Τους ανθρώπους πρέπει να τους “χτίζεις”, όχι να τους γκρεμίζεις» Δένδιας: Η Τουρκία τείνει να πάρει οριστικό διαζύγιο με τη διεθνή νομιμότητα Φωτιά Αχαΐα – Ελληνική Λύση: Πρόταση νόμου για απαγόρευση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Αχαΐα Στους 42 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα -Υποχώρηση από την Παρασκευή “Απασφάλισε” και το ΚΙΝΑΛ κατά Χρυσοχοΐδη: Εκτός πραγματικότητας, τα βρίσκει όλα καλά αλλά η επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες Απαγορεύονται από σήμερα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια στη Βενετία ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Απορρίπτονται οι αιτιάσεις σχετικά με περιστατικό πυροβολισμών στον Έβρο Διαψεύδονται τα περί ελληνικής εμπλοκής για τον νεκρό Τούρκο στον Έβρο

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Ευρώπης

Ιούλιος 21,2021

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Η κλιματική αλλαγή χτυπάει ανελέητα για άλλη μια φορά με σοβαρές επιπτώσεις σε ανθρώπους και υποδομές, αποδεικνύοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τις συνέπειές της, ακόμη και οι πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.
Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τους αδελφούς πληθυσμούς Βελγίου, Γερμανίας, Λουξεμβούργου, Ελβετίας και Ολλανδίας για τις πλημμύρες που στοίχησαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές.
Προτρέπουμε την Ελληνική Κυβέρνηση να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης στις πληγείσες χώρες, αποστέλλοντας εξειδικευμένο προσωπικό στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (#EUCivPro Mechanism). Είμαστε όλοι μαζί στα προβλήματα αλλά και στις λύσεις, και όταν υποφέρουν οι γείτονες και εταίροι μας θα πρέπει να συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στα πλαίσια της αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης.
Υπενθυμίζουμε, ότι στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής χρειάζεται τόσο η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για την αναστροφή του φαινομένου, όσο και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες και στις κρίσεις που απορρέουν από αυτές.
Στα μέτρα προσαρμογής πρέπει να περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αντιπλημμυρικά έργα με σεβασμό στο περιβάλλον -όχι με τεχνοτροπίες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που οδήγησαν σε αυτές τις καταστροφές, οι οποίες δυστυχώς ακολουθούνται σήμερα από τη χώρα μας στην διευθέτηση ποταμών και ρεμάτων.
Χρειάζεται επίσης,
-Εξοικονόμηση και δίκαιη χρήση των υδάτινων πόρων.
-Σωστή διαχείριση των δασικών εκτάσεων για αποφυγή πυρκαγιών και δημιουργία/συντήρηση αναβαθμίδων.
-Αύξηση του πράσινου στις πόλεις για μείωση των θερμοκρασιών και
-Αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.
Βλέπουμε δυστυχώς την ανάγκη για ανάλογες δράσεις πρόληψης και στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι συνεχείς καύσωνες, αλλά και καταστροφικές πλημμύρες, όπως της Μάνδρας.
Η κλιματική αλλαγή και οι κρίσεις που προκαλεί θα συνεχίσουν να θέτουν σε δοκιμασία την ανθρωπότητα όλο και συχνότερα. Η αλληλεγγύη και η από κοινού δράση σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο είναι μονόδρομος και ηθική επιταγή!

Διαβάστε επίσης...