Τελευταία νέα
Δεν εξυπηρετείται η ενότητα… Σίμος Ανδρονίδης: Για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ Δένδιας: Να μην οδηγηθούμε σε χειρότερα με την Τουρκία εξαιτίας τυχαίου συμβάντος Καταπέλτης Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο: “Ένα πανίσχυρο και διεφθαρμένο σύστημα προσπάθησε να με εξοντώσει – Αν ήθελα να εκδικηθώ Ράικου, Τσατάνη και Αθανασίου για τα ψεύδη τους θα αποκάλυπτα όσα μου είχαν εκμυστηρευτεί” Η Εύα Καϊλή αλλάζει τακτική για να αντιστρέψει το κλίμα και να επιστρέψει στην κόρη της Ανδρουλάκης: Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια του υποσμηναγού Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Με στοχοποίησαν επειδή συγκρούστηκα με τη διαπλοκή» Άδωνις Γεωργιάδης: Η «μάχη των κλειστών καταστημάτων την Κυριακή» είναι «μια χαμένη μάχη» Άμεσα φως στα αίτια της τραγικής συντριβής του Φάντομ ζητά το ΚΚΕ – Συλλυπητήρια στην οικογένεια του υποσμηναγού ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Είμαστε πρωτοπόροι στις προσπάθειες της PEGA ΣΥΡΙΖΑ: «Μαζί με τις απαντήσεις για τη Greek Mafia στην ΕΛ.ΑΣ περιμένουμε και την παραίτηση Θεοδωρικάκου» Τσίπρας: Βαθιά η θλίψη όλων μας για τον άδικο χαμό του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλα τα σχολεία είναι επιτακτική ανάγκη

 Απρίλιος 19,2022

Μετά από δέκα χρόνια σκληρής οικονομικής κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθά τους (φτώχεια, ανεργία, κοινωνική αποξένωση, τηλεκπαίδευση, ενδοοικογενειακή βία κ.λπ.), οι μαθητές χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, […]

Ο Κωνσταντίνος Ζιάβρας, Συντονιστής του Τομέα Παιδείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ δηλώνει: «Η μόνιμη τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλα τα σχολεία, ειδικά μετά την πανδημία, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη».

Το άρθρο υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ζιάβρας, Οικονομολόγος (ΜΒΑ), μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων. Ευχαριστούμε θερμά το FLASH.GR για τη φιλοξενία. Η ζωή είναι μία συνεχής διαδικασία αλλαγών και […]

Μετά από δέκα χρόνια σκληρής οικονομικής κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθά τους (φτώχεια, ανεργία, κοινωνική αποξένωση, τηλεκπαίδευση, ενδοοικογενειακή βία κ.λπ.), οι μαθητές χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, καθότι οι ανωτέρω καταστάσεις έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην ευαίσθητη ψυχοσυναισθηματική ισορροπία των παιδιών. Η τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλες τις σχολικές μονάδες μπορεί, μεταξύ άλλων, να διευκολύνει την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων, να διευκολύνει την επικοινωνία των μαθητών/τριών με τις οικογένειές τους και να συνεισφέρει στην αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων σχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Δυστυχώς, όμως, παρότι το τρέχον σχολικό έτος ολοκληρώνεται σε δύο περίπου μήνες, σε πολλές σχολικές μονάδες δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη τοποθετήσεις ψυχολόγων (ΠΕ 23). Αλλά και οι ψυχολόγοι που έχουν τοποθετηθεί, υποχρεώνονται να πηγαίνουν κάθε ημέρα σε διαφορετικό σχολείο, δηλαδή σε πέντε σχολεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Επίσης, η τοποθέτηση των ψυχολόγων στις σχολικές μονάδες δεν είναι μόνιμη, με αποτέλεσμα να αλλάζουν κάθε χρόνο σχολεία, διακόπτοντας την αναγκαία συνέχεια που πρέπει να υπάρχει στο έργο τους.

Όμως, οι ψυχολόγοι για να μπορέσουν να επιτελέσουν το ρόλο τους, θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθούν προσωπικά με τους μαθητές/τριες και να διαχειριστούν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, γεγονός που δεν είναι εφικτό υπό τις παρούσες συνθήκες.
Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούμε, υποστηρίζοντας το αντίστοιχο αίτημα οργανώσεων γονέων, τη μόνιμη τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλες τις σχολικές μονάδες με πενθήμερη παρουσία σε κάθε σχολείο από την αρχή του επόμενου σχολικού έτους.

Διαβάστε επίσης...