Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρός προβληματισμός ανάμεσα στους Συνέδρους αν πρέπει να στηθούν νέες κάλπες για εκλογή προέδρου! Η Όλγα Γεροβασίλη το… θηλυκό alter ego του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη Σκληρή απάντηση από τη Μαρία Ζαχάροβα στις άθλιες ύβρεις του Μπάιντεν κατά του Πούτιν Άδωνις Γεωργιάδης: Άμεση λύση για τους ΑΜΚΑ Κύπριων φοιτητών με διευκρινιστική εγκύκλιο Λάθη και παραλείψεις στην έρευνα διαπιστώνει το πόρισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη Παρέμβαση-σοκ από τον Παύλο Πολάκη για επίδοξους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους που καβάλησαν το καλάμι Στροφή στην καριέρα της Σίας Κοσιώνη – Ήταν όλοι εκεί Μητσοτάκης: Στη Ντόχα αύριο ο πρωθυπουργός Απίστευτο κύμα στήριξης στον Παλαιοχριστιανό (vid) Τα μηνύματα που εκπέμπει ο Στέφανος Κασσελάκης Αυτό είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (vid) Στεφάνι στους πεσόντες του Noratlas κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας – Εικόνες από την απόδοση τιμών στους ήρωες

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλα τα σχολεία είναι επιτακτική ανάγκη

 Απρίλιος 19,2022

Μετά από δέκα χρόνια σκληρής οικονομικής κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθά τους (φτώχεια, ανεργία, κοινωνική αποξένωση, τηλεκπαίδευση, ενδοοικογενειακή βία κ.λπ.), οι μαθητές χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, […]

Ο Κωνσταντίνος Ζιάβρας, Συντονιστής του Τομέα Παιδείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ δηλώνει: «Η μόνιμη τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλα τα σχολεία, ειδικά μετά την πανδημία, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη».

Το άρθρο υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ζιάβρας, Οικονομολόγος (ΜΒΑ), μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων. Ευχαριστούμε θερμά το FLASH.GR για τη φιλοξενία. Η ζωή είναι μία συνεχής διαδικασία αλλαγών και […]

Μετά από δέκα χρόνια σκληρής οικονομικής κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθά τους (φτώχεια, ανεργία, κοινωνική αποξένωση, τηλεκπαίδευση, ενδοοικογενειακή βία κ.λπ.), οι μαθητές χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, καθότι οι ανωτέρω καταστάσεις έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην ευαίσθητη ψυχοσυναισθηματική ισορροπία των παιδιών. Η τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλες τις σχολικές μονάδες μπορεί, μεταξύ άλλων, να διευκολύνει την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων, να διευκολύνει την επικοινωνία των μαθητών/τριών με τις οικογένειές τους και να συνεισφέρει στην αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων σχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Δυστυχώς, όμως, παρότι το τρέχον σχολικό έτος ολοκληρώνεται σε δύο περίπου μήνες, σε πολλές σχολικές μονάδες δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη τοποθετήσεις ψυχολόγων (ΠΕ 23). Αλλά και οι ψυχολόγοι που έχουν τοποθετηθεί, υποχρεώνονται να πηγαίνουν κάθε ημέρα σε διαφορετικό σχολείο, δηλαδή σε πέντε σχολεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Επίσης, η τοποθέτηση των ψυχολόγων στις σχολικές μονάδες δεν είναι μόνιμη, με αποτέλεσμα να αλλάζουν κάθε χρόνο σχολεία, διακόπτοντας την αναγκαία συνέχεια που πρέπει να υπάρχει στο έργο τους.

Όμως, οι ψυχολόγοι για να μπορέσουν να επιτελέσουν το ρόλο τους, θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθούν προσωπικά με τους μαθητές/τριες και να διαχειριστούν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, γεγονός που δεν είναι εφικτό υπό τις παρούσες συνθήκες.
Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούμε, υποστηρίζοντας το αντίστοιχο αίτημα οργανώσεων γονέων, τη μόνιμη τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλες τις σχολικές μονάδες με πενθήμερη παρουσία σε κάθε σχολείο από την αρχή του επόμενου σχολικού έτους.

Διαβάστε επίσης...