Τελευταία νέα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν δεχόμαστε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου» Σφυροκόπημα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στη Βουλή για την Attica Bank! Στην Κουμουνδούρου βλέπουν κάτι πολύ “μεγάλο” από πίσω και προειδοποιούν: “Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί θα λογοδοτήσουν (όχι μονο στη Βουλή)” Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» Σ. Φάμελλος: Tο Κυπριακό είναι διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής Οι δηλώσεις της πολιτειακής ηγεσίας για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο Ταξικός καύσωνας «λιώνει» τον λαό Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή στην Κύπρο: Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωρίς στρατό κατοχής Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής Το έξυπνο τρικ της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς Εθνικό μήνυμα Κασσελάκη από την Κύπρο για το ενιαίο αμυντικό δόγμα: Ο ελληνισμός είναι ένας και αδιαίρετος – Ηθική μας υποχρέωση να μην ξεχάσουμε ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Ποιος ήταν ο υψηλά ιστάμενος που έδωσε το «πράσινο φως»;

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλα τα σχολεία είναι επιτακτική ανάγκη

 Απρίλιος 19,2022

Μετά από δέκα χρόνια σκληρής οικονομικής κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθά τους (φτώχεια, ανεργία, κοινωνική αποξένωση, τηλεκπαίδευση, ενδοοικογενειακή βία κ.λπ.), οι μαθητές χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, […]

Ο Κωνσταντίνος Ζιάβρας, Συντονιστής του Τομέα Παιδείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ δηλώνει: «Η μόνιμη τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλα τα σχολεία, ειδικά μετά την πανδημία, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη».

Το άρθρο υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ζιάβρας, Οικονομολόγος (ΜΒΑ), μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων. Ευχαριστούμε θερμά το FLASH.GR για τη φιλοξενία. Η ζωή είναι μία συνεχής διαδικασία αλλαγών και […]

Μετά από δέκα χρόνια σκληρής οικονομικής κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθά τους (φτώχεια, ανεργία, κοινωνική αποξένωση, τηλεκπαίδευση, ενδοοικογενειακή βία κ.λπ.), οι μαθητές χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, καθότι οι ανωτέρω καταστάσεις έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην ευαίσθητη ψυχοσυναισθηματική ισορροπία των παιδιών. Η τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλες τις σχολικές μονάδες μπορεί, μεταξύ άλλων, να διευκολύνει την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων, να διευκολύνει την επικοινωνία των μαθητών/τριών με τις οικογένειές τους και να συνεισφέρει στην αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων σχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Δυστυχώς, όμως, παρότι το τρέχον σχολικό έτος ολοκληρώνεται σε δύο περίπου μήνες, σε πολλές σχολικές μονάδες δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη τοποθετήσεις ψυχολόγων (ΠΕ 23). Αλλά και οι ψυχολόγοι που έχουν τοποθετηθεί, υποχρεώνονται να πηγαίνουν κάθε ημέρα σε διαφορετικό σχολείο, δηλαδή σε πέντε σχολεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Επίσης, η τοποθέτηση των ψυχολόγων στις σχολικές μονάδες δεν είναι μόνιμη, με αποτέλεσμα να αλλάζουν κάθε χρόνο σχολεία, διακόπτοντας την αναγκαία συνέχεια που πρέπει να υπάρχει στο έργο τους.

Όμως, οι ψυχολόγοι για να μπορέσουν να επιτελέσουν το ρόλο τους, θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθούν προσωπικά με τους μαθητές/τριες και να διαχειριστούν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, γεγονός που δεν είναι εφικτό υπό τις παρούσες συνθήκες.
Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούμε, υποστηρίζοντας το αντίστοιχο αίτημα οργανώσεων γονέων, τη μόνιμη τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλες τις σχολικές μονάδες με πενθήμερη παρουσία σε κάθε σχολείο από την αρχή του επόμενου σχολικού έτους.

Διαβάστε επίσης...