Τελευταία νέα
Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι πολιτικές της «πράσινης» μετάβασης θα πρέπει να έχουν θετικό αντίκτυπο και απτά αποτελέσματα για τους πολίτες» Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση μετά τις οργισμένες αντιδράσεις στο χαράτσι Μητσοτάκη. “Έκπτώσεις” στο πρόστιμο ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο Πλεύρης: 50 ευρώ τον πρώτο μήνα – πότε θα είναι 100 Νοέμβριος: Ο μήνας … serial killer με κυβερνητική υπογραφή! 2.219 νεκροί από την πανδημία / μέρα-μέρα η λίστα με τους θανάτους… Ανοιχτή επιστολή “ξυραφιά” … Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: “Ομολογήσατε ότι αδυνατείτε να πείσετε τους πολίτες” Νέα ιδιωτικοποίηση “στα σκαριά” από την κυβέρνηση: Τα “έχει βάλει” με τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ ο Χατζηδάκης, αγνοεί τους συνταξιούχους και ετοιμάζει καρέκλες για διευθυντάδες “Χ” … κι από τον Ηλία Μόσιαλο στο αδιανόητο χαράτσι Μητσοτάκη των 100 ευρώ το μήνα στους μη εμβολιασμένους: “Θα προτιμούσα ένα θετικό κίνητρο” Τάπα Ηλιόπουλου σε Οικονόμου – Μητσοτάκη: “Πριν δέκα μέρες ανακοινώνοντας μέτρα έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα θα αποτύχει και σήμερα όχι μόνο την υιοθετεί, αλλά το κάνει και με χαράτσι 100 ευρώ το μήνα στη σύνταξη των ηλικιωμένων. Τώρα ποιος … φάσκει και αντιφάσκει!” Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Η ΝΔ προετοιμάζει το μέλλον!» Ντροπή, αλλά ποιος να τη βρει… 148 ασθενείς με κορωνοϊό όπως-όπως διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, αποκάλυψε η Παγώνη στον Τσίπρα Κερατσίνι: Ερώτηση για τον μαρτυρικό θάνατο της 8χρονης Όλγας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Λέξη από τους αρμόδιους υπουργούς Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα Η Δήμητρα Λιάνη στέλνει «γράμμα» στον Ανδρέα Παπανδρέου για τη γιορτή του με μομφές εναντίον του Γιώργου

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Πώληση όπλων από την Ισπανία στην Τουρκία. Κι εσύ τέκνον… Ισπανία;

Νοέμβρης 23, 2021

Όπως όλος ο ελληνικός λαός, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εισπράξαμε την συμφωνία για την πώληση όπλων και στρατιωτικής τεχνολογίας από την Ισπανία στην Τουρκία σαν πισώπλατη μαχαιριά από ευρωπαίο φίλο και […]

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Όπως όλος ο ελληνικός λαός, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εισπράξαμε την συμφωνία για την πώληση όπλων και στρατιωτικής τεχνολογίας από την Ισπανία στην Τουρκία σαν πισώπλατη μαχαιριά από ευρωπαίο φίλο και εταίρο.

Ήταν πάρα πολύ δυσάρεστη έκπληξη καθότι περιμέναμε άλλη ιεράρχηση προτεραιοτήτων από την Ισπανία, μια χώρα του Νότου της ΕΕ με την οποία έχουμε τόσα κοινά.

Επιπρόσθετα, η χρονική στιγμή ήταν ιδιαίτερα κακή καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αναρωτιόμαστε αν η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας εξεπλάγησαν από αυτή την κίνηση της Ισπανικής Κυβέρνησης ή είχαν κάποιες ενδείξεις ότι ερχόταν, κι αν ναι τι έκαναν για να τη σταματήσουν;

Είναι λυπηρό και επικίνδυνο να συνάπτουμε συμμαχίες με χώρες εκτός ΕΕ και να μην εξασφαλίζουμε τα νώτα μας όσον αφορά χώρες της ΕΕ.

Αυτά, ενώ η Γερμανία παραμένει σημαντικός παράγοντας ανησυχίας λόγω των δικών της αμυντικών συμφωνιών με την Τουρκία, κάτι που ελπίζουμε ότι θα αλλάξει με τη νέα κυβέρνηση όταν οριστικοποιηθεί η σύνθεση της, κι ενώ παράλληλα η Ελλάδα προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες σε όλη τη Μεσόγειο για να εξουδετερώσει την τουρκική επιθετικότητα.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε με καμία λογική την κίνηση της Ισπανίας και καλούμε την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών να κάνουν σαφές διάβημα και να πιέσουν τους Ισπανούς ομολόγους τους, ώστε να αποσπάσουν ξεκάθαρες δημόσιες διαβεβαιώσεις για τη μη χρήση Ισπανικού εξοπλισμού κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, και ότι θα εξετάσουν κατά προτίμηση την ακύρωση ή την επ΄ αόριστον αναβολή υλοποίησης των σχετικών συμφωνιών μεταξύ Ισπανίας και Τουρκίας.

Καλούμε επίσης τον αδελφό Ισπανικό λαό να κάνει σαφές στην κυβέρνηση και την πολεμική βιομηχανία της φίλης χώρας ότι δεν υπάρχουν μόνον οι εμπορικές συμφωνίες και τα οικονομικά οφέλη, αλλά και αρχές και αμοιβαία αλληλεγγύη μεταξύ φίλων και εταίρων που πρέπει να γίνονται σεβαστές στην πράξη για το μακροπρόθεσμο συμφέρον όλων.

Διαβάστε επίσης...