Τελευταία νέα
Σκέρτσος για δηλώσεις Τεμπονέρα: Καινούριο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν Γαλλία: Ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους εξ αιτίας της τεχνητής νοημοσύνης Χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων στα ΜΜΕ εισηγείται η Διακομματική  Σε καταφύγιο ζώων στην Ιεράπετρα ο Μητσοτάκης – Το «ευχαριστώ» του ιδιοκτήτη Τράπεζα Θεμάτων: Η πιο σημαντική επίθεση σε ελληνικό κυβερνητικό οργανισμό – Με απόλυτη ασφάλεια οι Πανελλαδικές διαβεβαιώνουν τα αρμόδια υπουργεία Σκέρτσος για ΣΥΡΙΖΑ: Καινούριο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν Ρένα Δούρου: “Έχουμε πάρει 100% το μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες στις 21 Μαίου. Μονομέτωπος κατά του Μητσοτάκη” «Βόμβα» από επιφανή Κινέζο επιστήμονα για την προέλευση του κορωνοϊού KKE: Διαγραφή χρεών της περιόδου της πανδημίας των μη μισθωτών προς τον ΕΦΚΑ Πλεύση Ελευθερίας: Υποψήφια έπαθε «μπλακ άουτ» στον «αέρα» δελτίου ειδήσεων (βίντεο) Εκρυθμη η κατάσταση στο Κόσοβο: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ αναπτύσσονται για τη φύλαξη κτιρίων Ο Πούτιν εργάζεται από το Κρεμλίνο – «Καμία απειλή» για τους κατοίκους της Μόσχας από τα drones

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Συγκρότηση ομάδας εργασίας Ευρωκοινοβουλίου για τον έλεγχο της FRONTEX.

06/02/2021

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον έλεγχο της FRONTEX, η οποία θα εξετάσει τις καταγγελίες σχετικά με παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιχάλης Μπάκας, Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Η ομάδα εργασίας θα διεξάγει έρευνα, συγκεντρώνοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες και τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με φερόμενες παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων στις οποίες εμπλέκεται η FRONTEX. Η τελική έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης συστάσεις σχετικά με τον τρόπο πρόληψης παραβιάσεων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο μέλλον.

Αποτέλεσμα εικόνας για Tineke Strik,

Η Tineke Strik, Eυρωβουλευτής των Πράσινων που συμμετείχε στην πρωτοβουλία για τη σύσταση αυτής της ομάδας εργασίας δήλωσε: «Ξεκινάμε αυτή την έρευνα για την FRONTEX καθώς υπάρχουν σοβαροί ισχυρισμοί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητοι. Πρέπει να ερευνηθεί τι ακριβώς συμβαίνει και ποιοι έχουν καταστήσει δυνατή αυτήν την κατάσταση. Η αντίδραση της FRONTEX μέχρι τώρα στις καταγγελίες ήταν απογοητευτική και ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη λειτουργία της είναι μέσω διεξοδικής κοινοβουλευτικής έρευνας».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΡΟΝΤΕΧ

Ο Μιχάλης ΜπάκαςΤομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ δήλωσε σχετικά: «Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανεξάρτητη έρευνα για να απαντήσει στις καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς και απαιτούνται απαντήσεις από την κυβέρνηση. Εκπτώσεις στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαράδεκτες». 

Διαβάστε επίσης...