Τελευταία νέα
Όλος ο εκρηκτικός διάλογος των δύο υπουργών Εξωτερικών! Τσίπρας στο Σισμανόγλειο: Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική Ερώτηση στη Βουλή για τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου στο «φλΕΡΤ»-Πλεύρης-Μαρκογιαννάκης ζητούν προληπτική λογοκρισία! ΚΙΝΑΛ: Ακατάλληλα αρκετά από τα νέα λεωφορεία Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του Πλεύρης – Μαρκόπουλος ζητούν λογοκρισία στην ΕΡΤ για την προβολή τραγουδιού του Σπύρου Γραμμένου! Οι βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να «υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες» Αιχμές Τσίπρα στην κυβέρνηση: «Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους… ούτε να κρύβουμε αυτά τα νούμερα πίσω από μακάβριες στατιστικές» (vid) ΥΠΕΞ: Κατάθεση προτάσεων για θετική ατζέντα με την Τουρκία «Βράζει» η ΝΔ: «Καρφί» Κατσανιώτη σε Πελώνη: «Χυδαία τα όσα δήλωσε για πατρίδα, ορθοδοξία, πρώην πρωθυπουργούς… Εκπλήσσομαι που δεν έχει ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη» Τσίπρας στο Σισμανόγλειο: Να σταματήσουν οι κυβερνητικές παλινωδίες-Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική (Video) Συνάντηση στο Μαξίμου: Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τον χειρισμό Δένδια ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη σε Δένδια – Κριτική σε Μαξίμου

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Το νέο Νομοσχέδιο φέρνει τη διάλυση των λαϊκών αγορών εις βάρος των παραγωγών.

Απρίλιος 07,2021

Ανακοινωση Γραφείου Τύπου της παράταξης Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Και ενώ ακόμα δεν έχει αποτιμηθεί το οικονομικό πλήγμα της πανδημίας στους επαγγελματίες και στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας, η Κυβέρνηση φέρνει σε διαβούλευση ένα Νομοσχέδιο που αλλάζει ριζικά τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και του υπαίθριου εμπορίου. Ένα Νομοσχέδιο, που όπως δηλώνουν οι επαγγελματίες, θα είναι η Ταφόπλακα ενός θεσμού που λειτουργεί από το 1929.

Ο «Εκσυγχρονισμός» του θεσμού, όπως δηλώνει η Κυβέρνηση αφορά βασικά σημεία, όπως τόσο την αδειοδότηση, με δυνατότητα εκχώρησης δικαιωμάτων και σε εταιρίες, όσο και τον τρόπο λειτουργίας, εισάγοντας χωρίς λογική τις Συμπράξεις μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, οι οποίες θα αντικαθιστούν τις επιτροπές λαϊκών αγορών της κάθε Περιφέρειας σε βάρος παραγωγών και αυτοαπασχολούμενων, αλλά και του Δημόσιου συμφέροντος. Επιπρόσθετα, καταργείται η μόνιμη άδεια πωλητών, εμπλέκοντας και τη διαδικασία πλειστηριασμού των θέσεων, ενώ αλλάζει και το σύστημα μοριοδότησης των επαγγελματιών, καταργώντας τα κοινωνικά κριτήρια και εντάσσοντας το κριτήριο της οικονομικής προσφοράς. Το τραγικότερο είναι πως δίνεται δυνατότητα σε επαγγελματίες που απλώς δηλώνουν ότι κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση, όπου ενδέχεται να μην καλλιεργούν οι ίδιοι, να αξιώνουν την απόκτηση αδειών λαϊκής με υψηλότερα μόρια από παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές, ενώ προστίθεται δε και το αδιανόητο κριτήριο της πρόσθετης μοριοδότησης για τους κατόχους πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Η “Οικολογία Πράσινη Λύση” στέκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών για την απευθείας διάθεση των αγροτικών προϊόντων στους καταναλωτές μέσω των λαϊκών αγορών, ενώ καλεί την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να πάρει ξεκάθαρη θέση επάνω σε αυτό το ζήτημα. Το δικαίωμα των καταναλωτών για πρόσβαση σε ποιοτικά τοπικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε χαμηλές τιμές είναι αδιαπραγμάτευτο και μας αφορά όλους.(07/04/21)

Διαβάστε επίσης...