Τελευταία νέα
Κλιμάκωση στο μέτωπο της Ουκρανίας Στις Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας (πρόγραμμα) Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν επτά κυβερνητικές δράσεις – Τι αφορούν Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Κυριάκος Μητσοτάκης: Live η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Πλήθος κόσμου και πολιτικών παραγόντων στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Οικονόμου Γεωργιάδης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει blackout τον χειμώνα Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για Πολυτεχνειούπολη – «Πανεπιστήμια και εστίες για φοιτητές και όχι για κακοποιούς» Σπίρτζης: Αναμένουμε νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών ΝΑΡ: Σχόλιο για την ασυλία στις μίζες της Siemens και του κεφαλαίου Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την παραγραφή του σκανδάλου Siemens Ενέργεια: Επιδοτούν το… ημίφως και το ψύχος στα λαϊκά νοικοκυριά

Οι Γάλλοι θα παρελάσουν την 1η Μαΐου στην Κούβα

 Απρίλιος 29,2022

γαλλική-θα-παρέλαση-την-1η-Μάη-στην Κούβα

Η γαλλική ένωση Cuba Linda τόνισε σήμερα την επιστροφή της στις παρελάσεις της 1ης Μαΐου στο νησί για την Παγκόσμια Ημέρα των Εργαζομένων, μια λαϊκή κινητοποίηση στην οποία θα καταδικάσει τον αποκλεισμό των ΗΠΑ.

Θα είμαστε ξανά στην Αβάνα με τον κουβανικό λαό, όπως ήμασταν για περισσότερα από 15 χρόνια, συνοδεύοντας επίσης χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θα πουν παρόντες, την οργάνωση που προωθεί ταξίδια στο έθνος των Αντιλλών για μια προσέγγιση στο ιστορία και την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Σύμφωνα με την Κούβα Λίντα, περίπου εκατό Γάλλοι θα παρελάσουν στην Plaza de la Revolución, που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα που ονομάζεται Στα χνάρια της Επανάστασης.

Θα ενώσουμε τον ενθουσιασμό ενός λαού που, παρά την εγκληματική εχθρότητα της κορυφαίας δύναμης του κόσμου, δείχνει την αποφασιστικότητά του να ακολουθήσει τον δρόμο που επέλεξε, έναν δρόμο αξιοπρέπειας για να οικοδομήσει μια πιο δίκαιη και υποστηρικτική κοινωνία, τόνισε η ένωση.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η πανδημία Covid-19 έχει εμποδίσει τα ταξίδια στο νησί για τον παραδοσιακό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Εργαζομένων.

Όλοι περιμέναμε αυτή την 1η Μαΐου 2022, μετά από δύο ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια, στα οποία η Κούβα δεν χρειάστηκε μόνο να αντιμετωπίσει τον Covid-19, αλλά και τις διπλασιασμένες επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαίωσε η οργάνωση.

Υπό αυτή την έννοια, υπενθύμισε τα 243 μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ, δεκάδες από αυτά διατάχθηκαν εν μέσω της πανδημίας και όλα διατηρήθηκαν από τον διάδοχό του, Τζόζεφ Μπάιντεν, για να εντείνει έναν οικονομικό, εμπορικό και χρηματοοικονομικό αποκλεισμό που χαρακτήρισε εγκληματικό. .

Ομοίως, η Κούβα Λίντα κατήγγειλε τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες από την Ουάσιγκτον σε περιόδους Covid-19 για να προσπαθήσει να σπάσει τον λαό της χώρας της Καραϊβικής και να τους οδηγήσει να αποκηρύξουν το σοσιαλιστικό τους σύστημα.

Σε αντίθεση με ό,τι λέει η προπαγάνδα, η Κούβα δεν είναι μόνη και το κίνημα αλληλεγγύης με το νησί είναι σήμερα πιο ενεργό από ποτέ, μέσω δωρεών, κινητοποιήσεων και δραστηριοτήτων για την αποκήρυξη του περιβόητου αποκλεισμού, των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων και των ψεμάτων των μέσων ενημέρωσης, πρόσθεσε.

Η οργάνωση θεώρησε ότι το έθνος των Αντιλλών συνεχίζει να είναι φάρος για τους ανθρώπους και η ελπίδα ότι ένας καλύτερος κόσμος είναι δυνατός.

Με πληροφορίες  από τον  Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...