Τελευταία νέα
«Το έκανε για το χάσει» – «Κεραυνοί» Βαρουφάκη κατά Τσίπρα για το παρασκήνιο του δημοψηφίσματος το 2015 Η αδελφή των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη ήταν η γυναίκα που φώναξε στον Μητσοτάκη – Η ανάρτηση του πατέρα Το αιχμηρό βίντεο – ντοκουμέντο του Στέφανου Κασσελάκη από το “οδοιπορικό” του στην δοκιμαζόμενη Παλαιστίνη: “Αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ -Στον αέρα μυρίζει πόλεμος” «Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης» – Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα Κασσελάκη από τα κατεχόμενα Μεγάλη ντροπή! Η φρουρά του Μητσοτάκη τραμπούκισε tην αδερφή των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη μπροστά στον Πρωθυπουργό όταν ζήτησε να κάνει παρέμβαση ! Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: Σέβομαι την συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον φημισμένο μοσχαρίσιο γύρο στην Πτολεμαΐδα, αλλά έμεινε με την όρεξη Βασίλης Κικίλιας: «Ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα» – Τι είπε για τον Τούρκο που συνελήφθη στο Αιγάλεω Πρέσβης Ισραήλ για Κασσελάκη: Ήλπιζα ότι θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς Στη… γωνία περιμένει ο Τσίπρας τον Κασσελάκη ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η Κεραμέως μετά από το πόρισμα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων ΣΥΡΙΖΑ: Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Μητσοτάκης την Κεραμέως

Οι Ελβετοί πριν από το δημοψήφισμα διχάζονταν για γάμους ομοφυλοφίλων

Σεπτέμβριος 23,2021

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι θα αποφασίσουν την Κυριακή εάν θα επιτρέψουν σε ομόφυλα ζευγάρια να παντρευτούν και να υιοθετήσουν παιδιά, μετά από μια εντατική εκστρατεία ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων σε μία από τις τελευταίες χώρες της Δυτικής Ευρώπης για την απαγόρευση των ομοφυλοφιλικών γάμων.

Η ελβετική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το κοινοβούλιο υποστήριξαν την ιδέα του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια, αλλά οι αντίπαλοί του ανάγκασαν δημοψήφισμα για το ζήτημα στο ελβετικό σύστημα άμεσης δημοκρατίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, η εκστρατεία της παραδοσιακά συντηρητικής και χριστιανικής Ελβετίας έχει αποδειχθεί ότι έχει αυξανόμενο αποτέλεσμα, καθώς το ποσοστό των ψηφοφόρων για γάμους ομοφυλοφίλων μειώθηκε στο 63 % στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε η gfs.bern, ενώ το μερίδιο των αντιπάλων αυξήθηκε στο 35 τοις εκατό.

Πρόκειται για σημαντική ανατροπή από το προηγούμενο 69 % και 29 %, αντίστοιχα.

Στην Ελβετία, τα ομόφυλα ζευγάρια έλαβαν δικαίωμα πολιτικής σύμπραξης το 2007, ενώ το 2018 τους δόθηκε το δικαίωμα να υιοθετήσουν παιδιά των οποίων ο βιολογικός γονέας είναι ένας από τους συντρόφους.

Σύμφωνα με τον τροποποιημένο νόμο, θα επιτρέπεται σε άνδρες και γυναίκες ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά που δεν έχουν συγγένεια με αυτά με τον ίδιο τρόπο όπως τα ετεροφυλόφιλα ομόλογά τους.

Τα παντρεμένα λεσβιακά ζευγάρια θα επιτρέπεται να κάνουν παιδιά μέσω δωρεάς σπέρματος, η οποία επί του παρόντος είναι νόμιμη μόνο για παντρεμένα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με το νόμο, και οι δύο γυναίκες θα αναγνωρίζονταν ως επίσημοι γονείς του παιδιού από τη γέννηση του παιδιού,

Με πληροφορίες από τον Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...