Τελευταία νέα
Η Όλγα Γεροβασίλη το… θηλυκό alter ego του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη Σκληρή απάντηση από τη Μαρία Ζαχάροβα στις άθλιες ύβρεις του Μπάιντεν κατά του Πούτιν Άδωνις Γεωργιάδης: Άμεση λύση για τους ΑΜΚΑ Κύπριων φοιτητών με διευκρινιστική εγκύκλιο Λάθη και παραλείψεις στην έρευνα διαπιστώνει το πόρισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη Παρέμβαση-σοκ από τον Παύλο Πολάκη για επίδοξους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους που καβάλησαν το καλάμι Στροφή στην καριέρα της Σίας Κοσιώνη – Ήταν όλοι εκεί Μητσοτάκης: Στη Ντόχα αύριο ο πρωθυπουργός Απίστευτο κύμα στήριξης στον Παλαιοχριστιανό (vid) Τα μηνύματα που εκπέμπει ο Στέφανος Κασσελάκης Αυτό είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (vid) Στεφάνι στους πεσόντες του Noratlas κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας – Εικόνες από την απόδοση τιμών στους ήρωες Αρβανίτης: Ξεκάθαρος ο Τσίπρας «Σοβαρευτείτε»

Οι πυρηνικές δυνάμεις εγκρίνουν δήλωση για την πρόληψη του πυρηνικού πολέμου

 Ιανουάριος 04, 2022

Ο ιστότοπος του Κρεμλίνου δημοσίευσε κοινή δήλωση των ηγετών των πέντε πυρηνικών κρατών για την πρόληψη ενός πυρηνικού πολέμου και την αποτροπή μιας κούρσας εξοπλισμών.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η Ρωσική Ομοσπονδία, το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Γαλλική Δημοκρατία θεωρούν πρωταρχική ευθύνη τους να αποτρέψουν τον πόλεμο μεταξύ κρατών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα και να μειώσουν τους στρατηγικούς κινδύνους». Το έγγραφο λέει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί. Επειδή η χρήση πυρηνικών όπλων θα είχε εκτεταμένες συνέπειες, επιβεβαιώνουμε επίσης ότι τα πυρηνικά όπλα – όσο συνεχίζουν να υπάρχουν – πρέπει να εξυπηρετούν αμυντικούς σκοπούς, να αποτρέπουν επιθετικότητα και αποτροπή πολέμου. ότι πρέπει να αποτραπεί η περαιτέρω διάδοση τέτοιων όπλων».

Οι ηγέτες των πέντε χωρών επιβεβαίωσαν τη σημασία της αντιμετώπισης των πυρηνικών απειλών και τόνισαν τη σημασία της διατήρησης και τήρησης των διμερών και πολυμερών συμφωνιών και δεσμεύσεων στους τομείς της μη διάδοσης, του αφοπλισμού και του ελέγχου των εξοπλισμών.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στις υποχρεώσεις μας βάσει της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT), συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσής μας βάσει του άρθρου VI», με καλή πίστη, να διαπραγματευτούμε αποτελεσματικά μέτρα για τον τερματισμό της κούρσας πυρηνικών εξοπλισμών στο εγγύς μέλλον και των πυρηνικών αφοπλισμός, καθώς και γενικός και πλήρης αφοπλισμός υπό αυστηρό και αποτελεσματικό διεθνή έλεγχο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. – Καθένας από εμάς σκοπεύει να διατηρήσει και να ενισχύσει περαιτέρω τα εθνικά μας μέτρα για την πρόληψη της μη εξουσιοδοτημένης ή ακούσιας χρήσης πυρηνικών όπλων. Επαναλαμβάνουμε τη συνάφεια των προηγούμενων μη στοχοθετημένων δηλώσεών μας και επιβεβαιώνουμε ότι τα πυρηνικά μας όπλα δεν στοχεύουν το ένα το άλλο ή κανένα άλλο κράτος».

Το έγγραφο τονίζει την επιθυμία να συνεργαστεί με όλα τα κράτη για να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα ασφάλειας που να ευνοεί περισσότερο την πρόοδο στον τομέα του αφοπλισμού με απώτερο στόχο την οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς πυρηνικά όπλα, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια κανενός.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε διμερείς και πολυμερείς διπλωματικές προσεγγίσεις για την αποφυγή στρατιωτικής αντιπαράθεσης, την ενίσχυση της σταθερότητας και προβλεψιμότητας, την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης και την αποτροπή μιας κούρσας εξοπλισμών που δεν ωφελεί κανέναν και γίνεται απειλή για όλους. Είμαστε αποφασισμένοι να ηγούμαστε εποικοδομητικά διάλογος που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την αναγνώριση των συμφερόντων και των ανησυχιών του άλλου στον τομέα της ασφάλειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από τον Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...