Τελευταία νέα
Κυβερνητικές πηγές για την απόκτηση των F-35: «Έγινε το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» Μετά τον Μπάιντεν “απομονώνει” και ο Μακρόν τον Ερντογάν! Το αποθεωτικό tweet του Γάλλου προέδρου! Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!» ΝΑΤΟ: Ψυχροπολεμικό ανακοινωθέν για το νέο δόγμα-Άμεση απειλή Ρωσία-Στο κάδρο Κίνα

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Σε ιδιώτες το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΕΔ

Ιούλιος 10,2021

Ανακοινώσεις Συνδικαλιστικών Παραταξεων

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

 Μετά τη διακοπή δυνατότητας πρόσληψης εργαζομένων στην καθαριότητα και τη φύλαξη με συμβάσεις εργασίας και την υποχρεωτική εκχώρησή τους σε εργολάβους καθαριότητας η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Εργασίας και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ αποφάσισαν την είσοδο ιδιωτών και στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΕΔ.

        Ειλημμένη απόφαση είναι η εκχώρηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΟΑΕΔ του ΕΦΚΑ και του Υπουργείου Εργασίας σε ιδιώτες. Η Κυβέρνηση, πιστή στις ιδεολογικές εμμονές της, πιστή στην εκχώρηση δημόσιου χρήματος σε φίλους ιδιώτες, ξεκίνησε το ξήλωμα του πουλόβερ με την εκχώρηση του τηλεφωνικού κέντρου σε ιδιωτικούς φορείς.        Οι ιδιώτες εργολάβοι παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών θα κοστίσουν πολλά παραπάνω χρήματα από την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων, μιας και το κέρδος θα πηγαίνει στους μεσάζοντες και όχι στους εργαζόμενους.

        Η παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών θα συνεπάγεται πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων συμπολιτών μας. Οι εργαζόμενοι, στον Εργολάβο πλέον, παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών δεν θα έχουν σταθερές εργασιακές σχέσεις.

        Κανένα όφελος για κανέναν δεν προκύπτει από την ιδιωτικοποίηση του τηλεφωνικού κέντρου του Οργανισμού. Το μόνο όφελος θα είναι στην εταιρεία που θα δοθεί το έργο.

        Καλούμε τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και τον Υπουργό Εργασίας να αναλογιστούν την ευθύνη τους ως προς το δημόσιο συμφέρον που πρέπει να υπηρετούν, την ευθύνη τους απέναντι στη νέα γενιά εργαζομένων/δούλων που επιθυμούν να δημιουργήσουν και να αποσύρουν τα σχέδια τους.

        Τους καλούμε τέλος να απαντήσουν στο ερώτημα, πόσο θα κοστίσει η εκχώρηση του τηλεφωνικού κέντρου σε ιδιώτες και πόσο θα κόστιζε αν προσλαμβάνονταν εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας;

        Ας απαντήσουν δημόσια για να ξέρει ο κόσμος …. που πάνε τα λεφτά.

                                Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.                                        Κ.Τηλιγάδας

Διαβάστε επίσης...