Τελευταία νέα
Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν Συγγνώμη και για τις αναφορές Τέλλογλου για τη δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: «Λανθασμένη πληροφορία παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές» Ν. Παππάς: Καλά τα βαφτίσια, καλύτερα τα δρομολόγια.

Ο αμερικανικός στρατός άφησε τη μεγαλύτερη βάση του στο Αφγανιστάν

Ιούλιος 03,2021

Ο στρατός των ΗΠΑ άφησε τη μεγαλύτερη στρατιωτική του βάση στο Αφγανιστάν.

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την αεροπορική βάση Bagram έληξε τον μακρύτερο πόλεμο στην αμερικανική ιστορία, ενώ οι Ταλιμπάν ενέτειναν την επίθεση σε όλο το Αφγανιστάν, αναφέρει το Reuters.

Το Πεντάγωνο είπε ότι η παράδοση της βάσης Bagram στις τακτικές αφγανικές δυνάμεις ήταν ένα σημείο καμπής στη διαδικασία απόσυρσης, υπενθυμίζοντας ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν την εξουσία να προστατεύουν τις αφγανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά πρόσθεσε ότι μέρος του σώματος θα παραμείνει στη χώρα αυτή μέχρι τον Σεπτέμβριο “σύμφωνα με την ορθολογική απόσυρση των συμμάχων”,.

“Πιστεύουμε ότι η απόσυρση είναι ένα θετικό βήμα, διότι το Αφγανιστάν θα είναι πιο κοντά στη σταθερότητα και την ειρήνη μόνο μετά την πλήρη απόσυρση ξένων δυνάμεων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπουχούλα Μουχάιντ, ευχαριστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόσυρση.

Διαβάστε επίσης...