Τελευταία νέα
Ραγδαίες εξελίξεις για τη λίστα Πέτσα! Για συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ελέγχονται οι εκπρόσωποι της εταιρείας από τον Οικονομικό Εισαγγελέα – Τι συμβαίνει με τους υπουργούς Η Κοινή Διακήρυξη Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου: Μηνύματα σε Τουρκία για Αιγαίο, Κυπριακό, Λιβύη Live: Οι κοινές δηλώσεις των ηγετών Ελλάδας – Κύπρου και Αιγύπτου μετά την Τριμερή Προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία για τις «λίστες Πέτσα» Αντιδράσεις για απαράδεκτη αποφυλάκιση Πατέλη: «Η δικαστική εξουσία έβγαλε από τη φυλακή τον οργανωτή του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου που δολοφόνησε τον Φύσσα» Νίκος Χαρδαλιάς: Υποχρεωτικά τα τεστ κορονοϊού σε ανεμβολίαστους σπουδαστές στρατιωτικών σχολών με διαταγή ΓΕΕΘΑ Τι είναι η μόρφωση; Για ποιους είναι; Γιάννης Οικονόμου: Εξεταστική από το ’15, αλλιώς διπλή αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να «δραπετεύσει» Έξω από τα δόντια ο Παπαδάκης για Πατέλη: Μεγάλο μέρος δικαστών, ενθαρρυμένο απο το πολιτικό κλίμα αισθάνεται την ανάγκη να απαξιώσει τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή (vid) Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης νέος εκπρόσωπος Τύπου Αιχμηρή ανάρτηση Τσίπρα για αποφυλάκιση Πατέλη: ««Κι ούτε μια μέρα, μια στιγμή στον τόπο αυτόν, που να μη γίνεται άδικο και φονικό κανένα» Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Περιμένοντας τον Γιώργο Παπανδρέου – Τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνάντησε στη Βουλή την Πρόεδρο της Βουλής της Κυπρου Αννίτα Δημητρίου.

Οκτώβριος 12,2021

Ο Γραμματέας και Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, συνάντησε στη Βουλή, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρία Αννίτα Δημητρίου. Αντικείμενο της συζήτησης τους αποτέλεσαν η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για τον αγωγό East Med, το Παλαιστινιακό και η ποιότητα των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Η κυρία Δημητρίου διατύπωσε την ανάγκη να βρεθούν εκ νέου με την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ανέδειξε τα προσκόμματα που βάζει η τουρκική πλευρά και την επιθετικότητα της Τουρκίας. Μίλησε επίσης για την βαριά πληγή στον θεσμό της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και την άγνοια των πολιτών για το νομοθετικό έργο που παράγεται και το οποίο οφείλεται στην «εσωστρέφεια» του κοινοβουλίου, με χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της εσωστρέφειας τις κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις των επιτροπών.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη για άσκηση διπλωματικής πίεσης στην τουρκική πλευρά μέσω της διαμόρφωσης δικής μας πρότασης, καθώς ο χρόνος που περνά «δουλεύει» προς όφελος της Τουρκίας. Υποστήριξε πως η συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για τον αγωγό East Med ήταν τεράστιο στρατηγικό λάθος, όπως λάθος θα είναι και το να πάψουμε να στηρίζουμε τους Παλαιστίνιους. Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ερείσματα με προοδευτικούς Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους πολίτες. Τέλος, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τοποθετήθηκε σχετικά με τον εξευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ως αποτέλεσμα των μνημονιακών δεσμεύσεων και τόνισε την ανάγκη της πλήρους διαφάνειας στην λειτουργία του κοινοβουλευτικού θεσμού.

Στο τέλος της συζήτησης, αμφότεροι συμφώνησαν πως στις σχέσεις και για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας δυστυχώς ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα.

Διαβάστε επίσης...