Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτικό θράσος από την Νίκη Κεραμέως για την επιστολική ψήφο» ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο πολιτικής εργαλειοποίησης των Ελλήνων του εξωτερικού η επιστολή Κεραμέως Ο Αλέξης Τσίπρας στις εξέδρες της Λεωφόρου παρακολούθησε τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ Πού θα σταματήσει ο κατήφορος; Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων Βελτιωτικές αλλαγές στο ν/σ για τον νέο ποινικό κώδικα κατέθεσε ο Φλωρίδης Ο Κώστας Βαξεβάνης ανέβασε φωτογραφία και διέσυρε χωρίς προηγούμενο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη (pic) Βορίδης για διαχείριση απορριμμάτων: «Έχουμε αρκετή δουλειά» Άδικος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον πολύ κατώτερο Παναθηναϊκό που προκρίθηκε κατά… λάθος Το πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Ο Πάνος Ρήγας θα είναι ο πρόεδρος του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Μετανιωμένος εμφανίζεται ο Κυρ. Πιερρακάκης
Iatro.gr

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ακολουθεί τις οδηγίες της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), ισότιμο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις οδηγίες της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου αναφορικά με την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή (Γάζα), αλλά και τις εκκλήσεις για εκτόνωση της κατάστασης με στόχο την περίθαλψη και προστασία των αμάχων.
Ακολουθεί δήλωση του Fabrizio Carboni, Περιφερειακού Διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου για την Εγγύς και Μέση Ανατολή, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή. «Ανησυχούμε βαθύτατα για τα κύματα κλιμακούμενης βίας στη Μέση Ανατολή και προειδοποιούμε έντονα για την περαιτέρω περιφερειοποίηση της σύγκρουσης στη Γάζα και το Ισραήλ. Αυτή η περιοχή έχει βυθιστεί σε ανθρωπιστική κρίση εδώ και δεκαετίες, με τους αμάχους στην Υεμένη, το Ιράκ, τον Λίβανο, τη Συρία και αλλού να πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα. Οι εντεινόμενες εχθροπραξίες είναι πιθανό να προκαλέσουν ακόμη περισσότερα δεινά και να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτό που χρειάζονται και αξίζουν πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι στην περιοχή είναι μια ανάπαυλα από τη βία. Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δώσουν προτεραιότητα στις ζωές των αμάχων και να τηρήσουν τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Είναι επιτακτική ανάγκη οι προσπάθειες να κατευθύνονται προς την αποκλιμάκωση και τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας».
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποστέλλει και πάλι στις 14 Φεβρουαρίου 2024 ανθρωπιστική βοήθεια (20 τόνοι) στην περιοχή της Γάζας.The post Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ακολουθεί τις οδηγίες της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα first appeared on www.iatro.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...