Τελευταία νέα
Τσίπρας: Ομιλία την Τετάρτη στο Περιστέρι ΝΔ: Ο Τσίπρας παραπλάνησε το Κοινοβούλιο με ονόματα τα οποία δεν περιέχονταν στην επιστολή Ράμμου Ο Χρήστος Ράμμος στο απόσπασμα ΝΔ: Ο Τσίπρας έδωσε ονόματα στον Ράμμο και όχι ο Ράμμος στον Τσίπρα Ενάντια στον πολυπολικό ιμπεριαλισμό, προς μια σοσιαλιστική πολυπολικότητα Σε δύσκολη θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την πρόταση μομφή Βενιζέλος: Απαντά με αιχμηρή ανάρτηση στα «καρφιά» Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις Τριήμερη Ολομέλεια Βουλής: Πολιτικός – ηθικός πολιτισμός μηδέν ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για την αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου: Συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση Βούτσης: Ντροπή του Μητσοτάκη, κάποιοι συγκρούστηκαν με τη Χρυσή Αυγή Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για την θεσμική εκτροπή “Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους”! Καταρρίπτονται τα ψέμματα του Πρωθυπουργού ότι δεν γνώριζε ποιοι παρακολουθούνταν: Στη δημοσιότητα η επιστολή Τσίπρα στην ΑΔΑΕ με τα ονόματα των 6

Ο Κ. Αρσένης καταρρίπτει την κυβερνητική προπαγάνδα για τα pushbacks και τη νεκρή 5χρονη

Ιανουάριος 24, 2023

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης θέτει το ΜέΡΑ25 το θέμα των pushbacks και του θανάτου της μικρής Μαρίας, αλλά και ποινικών διώξεων διασωστών. Απαντώντας σε ενημέρωση του προέδρου της επιτροπής μεταναστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θοδωρή Ρουσόπουλου ότι η μικρή Μαρια αποδείχθηκε ότι δεν είχε πεθάνει και οι κατηγορίες κατασκοπίας για τους 24 διασώστες στην Μυτιλήνη αποσύρθηκαν, ο Κρίτων Αρσένης ενημέρωσε την επιτροπή ότι:

  1. Η πληροφορία για την ανακρίβεια του θανάτου της μικρής Μαρια έρχεται από 1 μαρτυρά ενώ υπάρχουν πολλές αντίθετες μαρτυρίες.
  2. Ο ίδιος μάρτυρας περιγράφει κουκουλοφορους να υποχρεωνουν μετανάστες να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Πρόκειται για την πρώτη μαρτυρία για push back που επίσημα υιοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι αυτοί οι κουκουλοφοροι μέλη των ελληνικών σωμάτων ασφαλειας; Αναφέρουν στον κ. Μηταρακη ή στον κ. Θεοδωρικακο; Αναφορικά με την δική των 24 διασωστων στην Λεσβο ο κ Αρσένης επισήμανε ότι οι κατηγορίες έπεσαν επειδή το κατηγορητήριο ήταν εντελώς σαθρο.

Τέλος ο Κ. Αρσένης επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν ήταν πάντα χώρα pushback. Τα θαλάσσια pushbacks σταμάτησαν τον Νοεμβριο του 2015 μετά από το πολυνεκρο Ναυάγιο στον Μόλυβο ξανάρχισαν όμως με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και πρέπει άμεσα να σταματησουν.

Διαβάστε επίσης...