Τελευταία νέα
Μιχάλης Κατρίνης στο “Π”: Ο ναρκισσισμός μιας «άριστης» κυβέρνησης Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Έκθεση Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα: Ανησυχία, αμφιβολίες και ηχηρές προειδοποιήσεις Αν. Δημοσχάκης στο “Π”: Έβρος: Ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός σε μια ασφαλή και αναβαθμισμένη περιοχή! Ευαγγελία Λιακούλη στο “Π”: Στοίχημα του Κινήματος Αλλαγής να ξαναπειστούν οι πολίτες! Σταύρος Αραχωβίτης στο “Π”: Έξοδος: Να ζήσουμε και όχι να επιβιώσουμε Κώστας Παπαδάκης στο “Π”: Κυπριακό: Τα «νέφη» του ευρωατλαντικού εφησυχασμού διαλύονται, τα διχοτομικά σχέδια ξεπροβάλλουν Ηλέκτρα Αποστόλου – “Στ’ όνομά σου ορκιζόμαστε” ΣΥΡΙΖΑ: «Επιβάλλεται η αύξηση του κατώτερου μισθού» Αρμιν Λάσετ: «Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» ΣΥΡΙΖΑ: Τα (8) fake news της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Αλήθειες και ψέματα για την αντιμεταρρύθμιση της Επικουρικής Ασφάλισης. Σφοδρά πυρά Κοτζιά στη Σακελλαροπούλου: “Η γιορτή της Δημοκρατίας κατάντησε κοσμικό γεγονός, δεν με κάλεσαν ποτέ ούτε ως Δημοκράτη ούτε ως αντιστασιακό. “ΝotΜyPresident”…” Η πτώση των…θεών
Lapolitica.gr

Ο Μητσοτάκης, ο βοσκός, ο λύκος και ρουσφέτια στο διάγγελμα

Του Στέλιου Κούλογλου

Το ένα θέμα είναι ότι τα πολλά διαγγέλματα βλάπτουν. Το άλλο ότι δεν μπορείς να πέφτεις συνεχώς έξω αλλά να δηλώνεις αυτο-ικανοποιημένος. Στο χθεσινό του διάγγελμα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε περιοριστικά μέτρα, με στόχο την αποφυγή «μιας νέας δοκιμασίας το φθινόπωρο».

Έψαξα να βρω πόσες φορές ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει το αντίθετο: έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας, υποσχόμενος ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ακολουθούν μερικές δηλώσεις του.

-Απρίλιος 2020. «Από τον Μάιο η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα»

-Ιούνιος 2020 «Η Ελλάδα είναι ανοιχτή, δεν θα υπάρξει άλλο lockdown»

-Ιανουάριος 2021 «Το lockdown απέδωσε, μπορούμε να συζητάμε χαλάρωση μέτρων»

-Φεβρουάριος 2021 «Δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά βλέπουμε το τέλος του τούνελ. Υπομονή δυο μήνες»

-Φεβρουάριος 2021 «Είμαστε στο τέλος της πανδημίας του κορονοϊού»

-Απρίλιος 2021 «Η πανδημία φτάνει στο τέλος της. Ορόσημο τα μέσα Μαΐου για επιστροφή στην κανονικότητα».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μεταλλάξεις άλλαξαν τα σχέδια πολλών κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο της ελληνικής. Αλλά όσοι δεν έχουν να κάνουν με ιθαγενείς και υποτακτικά ΜΜΕ, παραδέχονται δημοσίως ότι έκαναν λάθη. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε χθες ότι οι περιορισμοί του κορονοϊού ήρθησαν πολύ νωρίς στην Ολλανδία: «Αυτό που νομίζαμε ότι θα ήταν δυνατόν, αποδείχθηκε αδύνατον στην πράξη. Είχαμε κακή κρίση, κάτι για το οποίο μετανιώνουμε και για το οποίο ζητάμε συγγνώμη».

Αυτή η ειλικρινής παραδοχή δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης. Στη Ρωσία, όπου η σχέση καθεστώτος Πούτιν-πολιτών είναι προβληματική και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην εξουσία, τα κρούσματα και οι θάνατοι από covid σημειώνουν άνοδο, παρά το Sputnik.

Αντίθετα, ο Έλληνας ομόλογός του Ολλανδού πρωθυπουργού εμφανίστηκε χθες πολύ ικανοποιημένος («έχουμε ήδη πετύχει πολλά για τα οποία έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι») κι ύστερα άρχισε τα greek statistics, κάνοντας λόγο για το «70% του ενήλικου πληθυσμού» που έχει εμβολιαστεί, σαν να αναφερόταν στον συνολικό πληθυσμό. Κανέναν δεν πείθεις και οι πολίτες μπερδεύονται, αφού έχουν ακούσει ότι με το 70% του πληθυσμού εμβολιασμένο, χτίζεται τείχος ανοσίας στην κοινωνία. Γιατί να πάει να εμβολιαστεί ο άλλος, που έχει τρομάξει από τις τηλεοράσεις και φοβάται μην πάθει θρόμβωση ;

Αντί να κάνει αυτοκριτική,ο πρωθυπουργός το γύρισε στα ρουσφέτια για τους στρατιωτικούς, στους οποίους -όπως και στα Σώματα Ασφαλείας- θα μπορούσε να είχε επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός:

«Τρίτον, ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους».

Γιατί κανείς από τους κυβερνητικούς εγκέφαλους δεν είχε σκεφτεί τον εμβολιασμό μέσα στις μονάδες μέχρι τώρα; Ποια είναι τα «κίνητρα», επίσης δεν διευκρίνισε. Bonus με πιστωτική κάρτα, όπως στους νέους; Καμία άδεια παραπάνω; Είναι δυνατόν σε ένα σοβαρό θέμα υγείας, ο πρωθυπουργός να κλείνει το μάτι στους πολίτες, σαν επαρχιακός κομματάρχης;

Η δεξιά έχει τα ρουσφέτια στο τσεπάκι, αλλά έτσι δεν χτίζεται εμπιστοσύνη με τους πολίτες για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να ξεπεραστεί ο σκεπτικισμός για τα εμβόλια. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε και χθες ότι «κι όμως, τα καταφέραμε. Τώρα χρειάζεται λίγη προσπάθεια ακόμη», δήλωση που έχει διαψευστεί πολλές φορές πριν. Θα πρέπει να καταλάβει ότι την έχει ήδη πατήσει όπως ο βοσκός, που όταν τελικώς ήρθε ο λύκος, κανείς δεν τον πίστεψε.
The post Ο Μητσοτάκης, ο βοσκός, ο λύκος και ρουσφέτια στο διάγγελμα appeared first on lapolitica.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...