Τελευταία νέα
Ταξικός καύσωνας «λιώνει» τον λαό Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή στην Κύπρο: Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωρίς στρατό κατοχής Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής Το έξυπνο τρικ της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς Εθνικό μήνυμα Κασσελάκη από την Κύπρο για το ενιαίο αμυντικό δόγμα: Ο ελληνισμός είναι ένας και αδιαίρετος – Ηθική μας υποχρέωση να μην ξεχάσουμε ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Ποιος ήταν ο υψηλά ιστάμενος που έδωσε το «πράσινο φως»; Κασσελάκης στην ΕΛΔΥΚ: Θα σταθώ δίπλα σε όποιο ζήτημα προκύψει Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΕΛΔΥΚ: Θα σταθώ δίπλα σε όποιο ζήτημα προκύψει Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Στήσαμε το ελληνικό FBI, θα σαρώσουμε τα δίκτυα εκβιαστών Μπελέρης: «Θα το πάω μέχρι τέλους, έχει γίνει αδικία εις βάρος μου» ΚΚΕ: “Η κυβέρνηση να μην το παίζει Πόντιος Πιλάτος. Να ανακοινώσει τώρα, επίσημα, πώς εισήλθε η πανώλη των αιγοπροβάτων στη χώρα”

Ο Μπάιντεν δέχεται πυρά για κακή διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης

 Απρίλιος 19,2022

Ο Αμερικανός αναλυτής Glenn C. Altschuler καταδίκασε τον λάθος χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης από τον Πρόεδρο Joe Biden στα νότια σύνορα με το Μεξικό, όπου αναφέρονται αριθμοί ρεκόρ αφίξεων χωρίς έγγραφα

Σύμφωνα με τον ειδικό σε αυτά τα θέματα, η απόφαση για την κατάργηση του Τίτλου 42, μιας αντιμεταναστευτικής πολιτικής από την εποχή του Ντόναλντ Τραμπ (2017-2021) που επιβλήθηκε στην αρχή της πανδημίας Covid-19, έλαβε χώρα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κάνει δεν ξέρει πώς θα αντιμετωπίσει την αυξανόμενη άφιξη ανθρώπων στα συνοριακά του σημεία.

Ο Μπάιντεν δέχθηκε μεγάλη πίεση από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς, τόσο για να διατηρήσει όσο και να άρει τον κανόνα που απαγορεύει την είσοδο ανθρώπων με τη δικαιολογία της πρόληψης της εξάπλωσης μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Πρόσφατα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανακοίνωσαν ότι, δεδομένης της μείωσης των κρουσμάτων Covid-19, καθώς και των νοσηλειών και των θανάτων από τη νόσο που προκαλείται από τον κοροναϊό SARS-CoV-2, η πολιτική θα ακυρωθεί στο τέλος του.

Θα καταργηθεί χωρίς η διοίκηση να έχει σχέδιο οργάνωσης του μεταναστευτικού ρεύματος και να εγγυηθεί ότι θα γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των αθέμιτων, που αναμένεται να φτάσουν μαζικά τους επόμενους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, σχολίασε ο Altschuler σε άρθρο που δημοσιεύτηκε.

Τούτου λεχθέντος, πρόσθεσε, η απόφαση και το χρονοδιάγραμμα να τερματιστεί ο Τίτλος 42 καταδεικνύει ότι η διοίκηση, η οποία μαστίζεται από εσωτερικές διαμάχες, είναι πολιτικά κωφή στο θέμα της μετανάστευσης.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι ένα «μαζικό γεγονός μετανάστευσης» αναμένεται τους επόμενους μήνες, με ημερήσιους αριθμούς να αυξάνονται από 7.000 σε 18.000 αφίξεις στα σύνορα.

Με τη δικαιολογία του Τίτλου 42, η κυβέρνηση Τραμπ απέλασε 400.000 ανθρώπους, ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν αύξησε αυτόν τον αριθμό σε 1,2 εκατομμύρια.

Η απόφαση για άρση αυτού του μέτρου ήρθε καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι έκαναν τη μετανάστευση εμβληματικό ζήτημα στις εκστρατείες για τις ενδιάμεσες εκλογές, που ήταν προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον Altschuler, ο υφιστάμενος Δημοκρατικός πρόεδρος αδυνατεί να εξηγήσει επαρκώς την προσέγγιση της κυβέρνησής του για τη μετανάστευση στους Αμερικανούς ψηφοφόρους.

Για να σταματήσει τη δυσκολία στη δημοτικότητά του, ο Δημοκρατικός ηγέτης πρέπει να επινοήσει μια στρατηγική που θα βοηθήσει να γίνει η διαδικασία της μετανάστευσης πιο ανθρώπινη και ασφαλής, όπως υποσχέθηκε τόσα πολλά κατά την εκστρατεία του το 2020, είπε ο ειδικός.

Πρέπει επίσης να αλλάξει την ομιλία του και να τονίσει τις δυνατότητές του: να υποδείξει ότι για δεκαετίες οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο αρνούνταν να αντιμετωπίσουν μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση που θα έλυνε την κατάσταση των μη εξουσιοδοτημένων μεταναστών.

Ο Μπάιντεν θα πρέπει να προσθέσει ότι η κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα δεν έλυσε κανένα πρόβλημα και να απαριθμήσει τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνησή του, οι οποίες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχουν σημαντικό αντίκτυπο.

Διαβάστε επίσης...