Τελευταία νέα
Άρχισαν οι συνέπειες της ανυπαρξίας Μητσοτάκη: Μετακίνηση του Λευκού Οίκου και ίσες αποστάσεις στο Αιγαίο! Η ανακοίνωση Κυβερνητικές πηγές για την απόκτηση των F-35: «Έγινε το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» Μετά τον Μπάιντεν “απομονώνει” και ο Μακρόν τον Ερντογάν! Το αποθεωτικό tweet του Γάλλου προέδρου! Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!»

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής

Ιούλιος 08,2021

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, António Guterres, καταδίκασε έντονα τη δολοφονία του Προέδρου της Αϊτής, Jovenel Moise, και τόνισε ότι οι δράστες αυτού του εγκλήματος πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Μέσω δήλωσης που εξέδωσε το γραφείο του εκπροσώπου του, ο ανώτατος εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον λαό και την κυβέρνηση της Αϊτής και προς την οικογένεια του αείμνηστου προέδρου.

Προέτρεψε επίσης όλους τους Αϊτινούς να διατηρήσουν τη συνταγματική τάξη, να παραμείνουν ενωμένοι απέναντι σε αυτήν την απαίσια πράξη και να απορρίψουν τη βία.

Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και τους λαούς αυτού του έθνους της Καραϊβικής, τόνισε ο Guterres. .

Η δολοφονία του προέδρου της Αϊτής συνέβη περίπου στις 01:00, τοπική ώρα, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στην κατοικία του. Η πρώτη κυρία Martine Moïse, η οποία αργότερα πέθανε, τραυματίστηκε επίσης.

Ο Moise έγινε πρόεδρος τον Φεβρουάριο του 2017, μετά από μια αμφιλεγόμενη εκλογική διαδικασία στην οποία ψηφίστηκε μόνο το 20% του εκλογικού καταλόγου.

Η κυβέρνησή του χαρακτηρίστηκε από έντονες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες, από την αύξηση των πολιτικών διαφωνιών και από την αύξηση της ανασφάλειας με τον πολλαπλασιασμό των ένοπλων συμμοριών.

Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε σε μια εποχή μεγάλης πολιτικής κρίσης στην Αϊτή και λίγους μήνες πριν από τις γενικές εκλογές που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση για την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η πρωτεύουσα της Αϊτής παραμένει ήσυχη, με αξιοσημείωτη μείωση της κυκλοφορίας στις κύριες οδούς της, καθώς και λίγους πεζούς και εμπόρους.

Σε κοντινές πόλεις όπως το Jacmel, νοτιοανατολικά του Port-au-Prince, οι πολίτες προτιμούσαν επίσης να μείνουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης...