Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό ισραηλινών επιχείρησεων στη Γάζα Κασσελάκης: Ο ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να είναι στο Δημόσιο – «Σας βλέπω ψυχοσωματικά πεσμένους» Χαρίτσης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη – Ζητάμε άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις – Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Φρ. Ολάντ Πετσοκόβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή: “Είναι σαφές πως όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα” Κωνσταντοπούλου: «Οι πολίτες υποφέρουν γιατί απέτυχε η πολιτική Μητσοτάκη» – «Η κυβέρνηση κρατούσε τη δικογραφία των Τεμπών μέχρι να κλείσει η Βουλή» Δευτερολογία Φάμελλου: Ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Κασσελάκης στον ΔΕΔΔΗΕ: ” Ο Πρωθυπουργός λέει ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα αν βάλουμε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Όχι! Τα νοικοκυριά και οι άνθρωποι χρεοκοπούν αυτή τη στιγμή.” Σκέρτσος: «Λυπάμαι που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί fake news» Σύγκρουση «κορυφής» στη Βουλή για την ακρίβεια – Κ. Μητσοτάκης: «Χρεοκοπία χωρίς επιστροφή οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» (Δεν θέλατε τη Δούρου …) Ο Νίκος Χαρδαλιάς βγάζει στον τάκο … τη διοίκηση Πατούλη για τον διαγωνισμό των 18 εκατ. που ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Ο Πούτιν τονίζει τη νομιμότητα των εκλογών της Ρωσικής Κρατικής Δούμας

Σεπτέμβριος 26,2021

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε το Σάββατο ότι οι εκλογές στην Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου) διεξήχθησαν ανοιχτά και σε αυστηρή συμμόρφωση με το νόμο.


Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που κέρδισαν έδρες στο νέο νομοθετικό σώμα, που δημοσιεύτηκε από το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος είπε ότι η σύνθεση του νομοθετικού σώματος καθορίστηκε από τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι «άσκησαν το κυριαρχικό συνταγματικό τους δικαίωμα».

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι εκλογές 17-19 Σεπτεμβρίου διεξήχθησαν ανοιχτά, σε αυστηρή τήρηση του νόμου και με υψηλή συμμετοχή. Τόνισε ότι συμμετείχαν περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους Ρώσους πολίτες που ψήφισαν στα εκλογικά κέντρα ή στο σπίτι ή, όπου είναι δυνατόν, από απόσταση. Σε κάθε περίπτωση, εκπλήρωσαν το πολιτικό τους καθήκον, πήραν την υπεύθυνη απόφασή τους, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα », είπε.

Ο αρχηγός του κράτους είπε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών «επιβεβαίωσαν πειστικά την ηγεσία της Ενωμένης Ρωσίας, μια νίκη του κόμματος που επιτεύχθηκε, κατά τη γνώμη του,« σε έναν δύσκολο ανταγωνισμό με ισχυρούς αντιπάλους ».

Θεώρησε επίσης ότι η αύξηση των πολιτικών κομμάτων στην Κάτω Βουλή καταδεικνύει την ανάπτυξη της δημοκρατίας στη χώρα.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ενωμένη Ρωσία, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το κόμμα «Μια δίκαιη Ρωσία για την αλήθεια» και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας επιβεβαίωσαν την υψηλή κοινοβουλευτική τους ιδιότητα.

Πρόσθεσε ότι μια παράταξη, «αν και μικρή», θα συσταθεί από το κόμμα Νέοι Λαοί.

Διαβάστε επίσης...