Τελευταία νέα
Στους 42 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα -Υποχώρηση από την Παρασκευή “Απασφάλισε” και το ΚΙΝΑΛ κατά Χρυσοχοΐδη: Εκτός πραγματικότητας, τα βρίσκει όλα καλά αλλά η επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες Απαγορεύονται από σήμερα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια στη Βενετία ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Απορρίπτονται οι αιτιάσεις σχετικά με περιστατικό πυροβολισμών στον Έβρο Διαψεύδονται τα περί ελληνικής εμπλοκής για τον νεκρό Τούρκο στον Έβρο Άλλος για φωτογραφία; ΚΚΕ: Στο ξέσπασμα του Ιακωβίδη αποτυπώνεται η πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των αθλητών ΚΙΝΑΛ για πυρκαγιά στην Αχαΐα: Αποδείχθηκε η ανικανότητα του επιτελικού κράτους Στην Αθήνα οι Αντετοκούνμπο Αλέξης Χαρίτσης στο “Π”: Η κυβέρνηση σπαταλά την ιστορική ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης Κανένας έλεγχος σε πλοίο για την Ιθάκη -Καταγγελίες στο Newscenter.gr ΚΙΝΑΛ: Με την πυρκαγιά στην Αχαΐα «αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά η ανικανότητα του επιτελικού κράτους»

Ο Πρόεδρος της Κούβας ευχαριστεί την υποστήριξη αλληλεγγύης της Celac εναντίον του Covid-19

Ιούλιος 19,2021

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, ευχαρίστησε σήμερα την Κοινότητα των κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (Celac) για τη χειρονομία αλληλεγγύης υποστήριξης που αντιμετωπίζει το Covid-19 στο νησί.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος έδειξε ευγνωμοσύνη στο περιφερειακό μπλοκ για την αποστολή 800 χιλιάδων συρίγγων με βελόνες για να συμβάλει στη διαδικασία εμβολιασμού στο έθνος της Καραϊβικής. και ιδιαίτερα στο Μεξικό, που κατέχει την προσωρινή προεδρία του μηχανισμού ολοκλήρωσης.

Την προηγούμενη μέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Celac και τόνισε ότι τώρα επιβάλλεται κοινή συνεργασία περισσότερο από ποτέ.

Το φορτίο που παραλήφθηκε από το νησί της Αντίλιας συμμετέχει στις παραδόσεις μηχανικών αναπνευστικών μηχανών και εμβολίων σε άλλες χώρες μέλη, στο πλαίσιο της στρατηγικής του μπλοκ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Για το έθνος της Καραϊβικής, υπό την επιφύλαξη των περιορισμών που προκαλούνται από τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοοικονομικό αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, η βοήθεια του Celac, των κινημάτων αλληλεγγύης και των Κουβανών που ζουν στο εξωτερικό είναι απαραίτητη για την προώθηση της εκστρατείας εμβολιασμού με τα φάρμακά τους.

Από τις 16 Ιουλίου, περισσότερα από δύο εκατομμύρια 91 άτομα είχαν λάβει το πλήρες πρόγραμμα ανοσοποίησης, είτε σε κλινικές δοκιμές είτε σε παρεμβάσεις υγείας.

Η Κούβα ανέπτυξε πέντε φάρμακα κατά του Covid-19, από τα οποία ο Abdala έχει ήδη λάβει άδεια για επείγουσα χρήση, ενώ η Soberana 02 ολοκλήρωσε την κλινική δοκιμή φάσης III με 91,2% αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε επίσης...