Τελευταία νέα
Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια – «Ανεπαρκή τα μέτρα» λέει το 67% ΣΥΡΙΖΑ: “Πέφτουν οι σφαίρες βροχή … με Μητσοτάκη! Λειτούργησαν ως πιστολέρο της Άγριας Δύσης οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαουδική Αραβία για τη Σύνοδο Κορυφής της Μέσης Ανατολής “38 κάλυκες, έλεος! Δεν ήταν τρομοκράτες απέναντι με όπλο”! “Καρφιά” Κατερινόπουλου: Με 1 μήνα εκπαίδευση πήραν κόσμο στη ΔΙΑΣ, κινδυνεύουν περισσότερο από το συνοδό παρά από κακοποιούς” (vid) Κόλαφος η Συνομοσπονδία Ρομά για ΕΛΑΣ-ΜΜΕ για τη δολοφονία στο Πέραμα: Ήταν 18 ετών, είχε κατηγορηθεί για κλοπή μοτοποδηλάτου, γιατί αναφερόταν ως 20χρονος και σεσημασμένος; Διχάζει Γερμανία-Τουρκία η υπόθεση Καβαλά. Ερντογάν: Πάει για ρήξη με Γερμανία-Δύση; “Όλοι είμαστε καλά”! Και δεύτερο βίντεο που αποκαλύπτει η “Εφ.Συν.” εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ. για την ανακοίνωση που μιλάει για “7 τραυματίες αστυνομικούς” Γιάννης Πλακιωτάκης για Τουρκία: Παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο – 600 εκατ. ευρώ στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας Παρέμβαση Θεοδωρικάκου με επίσκεψη «συμβολικού χαρακτήρα» στους κρατούμενους αστυνομικούς Συνήγορος των 7 αστυνομικών για το Πέραμα αναλαμβάνει ο Κούγιας – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονία κατά συρροή και οπλοχρησία Από Σπόντα 23.10

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Πασχάλ Ντονόχοε ταξιδεύει στην Κροατία και τη Σλοβενία

Σεπτέμβριος 09,2021

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Donohoe θα ταξιδέψει στην Κροατία, η οποία αναλαμβάνει τη διαδικασία ένταξης στο ευρώ. Ο Πρόεδρος Donohoe θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, Ζντράβκο Μάριτς για να συζητήσουν την οικονομική ανάκαμψη από τον Covid και τις προετοιμασίες της Κροατίας για ένταξη στο Ευρώ.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Donohoe θα προεδρεύσει σε συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ. Μαζί τους θα συμμετάσχει ο Δρ Andrea Ammon του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ο οποίος θα ενημερώσει για την τρέχουσα κατάσταση της υγείας στην Ευρώπη.

Πάνω από το 70% όλων των ενηλίκων στην ΕΕ – και πάνω από το 89% στην Ιρλανδία – είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που επιτεύχθηκε σε μόλις πάνω από 9 μήνες, καταδεικνύει την επιτυχία της κοινής στρατηγικής εμβολιασμού της ΕΕ και την ικανότητα ρεκόρ παραγωγής εμβολίων. Αυτές οι προσπάθειες επέτρεψαν την επαναλειτουργία της Ευρώπης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με τους δείκτες κινητικότητας να επιστρέφουν στα επίπεδα πριν από την κρίση και τους δείκτες οικονομικού κλίματος να αγγίζουν τα υψηλά όλων των εποχών. 

Το Eurogroup συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση της υγείας και τον αντίκτυπό του στις οικονομίες, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ ενισχύουν τις προετοιμασίες τους για τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς.

Η πρόεδρος της Επιτροπής ECON του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ειρήνη Τινάγλη, θα συμμετάσχει επίσης στους Υπουργούς για να αναλογιστούν πώς το άνοιγμα της οικονομίας τροφοδοτεί την ανάκαμψη. Υπάρχουν ενδείξεις για ισχυρή ανάκαμψη της αύξησης του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ ( +2% το δεύτερο τρίμηνο του τριμήνου · +13,6% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020) και ισχυρή ανάπτυξη για τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. Αυτά τα νέα δεδομένα σηματοδοτούν ισχυρότερη αύξηση του ΑΕΠ για το 2021 στο σύνολό του, πάνω από 5% στη ζώνη του ευρώ.

Το πιο σημαντικό, η απασχόληση στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,5% το δεύτερο τρίμηνο, το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της κρίσης. Τον Ιούλιο, το ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ ήταν 7,6%, από 8,4% τον Ιούλιο του 2020.

Η επιτυχία της διάθεσης των εμβολίων στην Ευρώπη και η επακόλουθη επαναλειτουργία συνεχίζει να ενισχύει τις οικονομικές μας προοπτικές. Παρατηρήσαμε μια ισχυρή ανάκαμψη της αύξησης του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ και μια βελτιωμένη κατάσταση απασχόλησης, λόγω της ανάκαμψης από την κρίση στον τομέα της υγείας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσω τον Δρ Andrea Ammon να συμμετάσχει μαζί μας για την τελευταία ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας, η οποία θα ενημερώσει τις προετοιμασίες του προϋπολογισμού των Υπουργών Οικονομικών σε όλη τη ζώνη του ευρώ τις επόμενες εβδομάδες.Paschal Donohoe, Πρόεδρος του Eurogroup

Ο COVID-19 ήταν ένα συνηθισμένο σοκ, αλλά επηρέασε τις οικονομίες και τις κοινωνίες με διαφορετικούς τρόπους. Το Eurogroup θα συζητήσει πώς να διαχειριστεί τον άνισο αντίκτυπο της πανδημίας μεσοπρόθεσμα.

Το Eurogroup θα κάνει επίσης απολογισμό εταιρικής φερεγγυότητας και ανθεκτικότητας στην Ευρωζώνη. Ο Πρόεδρος Donohoe θα επισημάνει τις τελευταίες εξελίξεις:

«Καθώς βγαίνουμε από τα δόντια της κρίσης υγείας, σημειώνω τον θετικό αντίκτυπο των επιλογών που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα στη ζώνη του ευρώ και σε εθνικό επίπεδο. Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν χαμηλότερα επίπεδα αφερεγγυότητας από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως. Ο εταιρικός μας τομέας αποδείχθηκε πιο ανθεκτικός από ό, τι περιμέναμε. Οι πολιτικές μας επιλογές έχουν μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας. Ταυτόχρονα, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, υποστηρίζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις και τους πολίτες καθώς οικοδομούμε μια βιώσιμη ανάκαμψη ».

Διαβάστε επίσης...