Τελευταία νέα
Δήλωση της ΠτΔ για την απώλεια του Αλ. Φασιανού Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος – Εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του Ιμβριακού ελληνισμού Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος στο στόχαστρο του Αλέξη – Οι φαντασιώσεις με την Μυρτάλη και το ξέσπασμα Διαδηλώσεις αγώνα για τον Σαχζάτ Λουκμάν Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα Η κατάρρευση του ΕΣΥ «σκοτώνει»: 78 θάνατοι-686 διασωληνωμένοι ΚΚΕ: Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία» – 10 προτάσεις
Kontranews.gr

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Kontra News 10

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Kontra News 10

14/01/2022 – 23:36

O Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σήμερα (14/1) ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη και άνοιξε τα χαρτιά του για την πανδημία, τις αντοχές της οικονομίας, τον προϋπολογισμό, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ. 
Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ήταν ο κ. Σταϊκούρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η μεγάλη είναι εικόνα είναι, ότι η οικονομία πάει καλά και έχει θετικές προοπτικές”. Νωρίτερα ανέλυσε την γενικότερη εικόνα της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η οικονομία ανέκαμψε ισχυρότατη το 2021. Καλύψαμε ουσιαστικά το σύνολο των απωλειών του 2020. Με λίγα λόγια ο τζίρος των επιχειρήσεων το 2021, προσέγγισε τον τζίρο των επιχειρήσεων του 2019, βάζοντας στην άκρη, όλα αυτά τα μέτρα στήριξης που δώσαμε ”
και συνέχισε λέγοντας “Πως αποδεικνύεται αυτό; Πως εξηγείται ότι μέσα στην πανδημία οι καταθέσεις και των πολιτών και των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, κάθε μήνα, μέχρι και τον Νοέμβριο που έχουμε στοιχεία αυξάνονται κατά 31 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία διετία”
“Η ανεργία μειώθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε, η βιομηχανική παραγωγή, μέχρι και τον Νοέμβριο για 14 συνεχόμενους μήνες ανοδικά, η μεταποίηση για 16 συνεχόμενους μήνες ανοδικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η μεγάλη εικόνα”
 
 
Δείτε την συνέντευξη 

Embedded video for Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Kontra News 10

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...