Τελευταία νέα
Iskra.gr

Πέφτει η Liman-Οι Ρώσοι στο Σλαβιάνσκ-Αιχμάλωτοι δύο μέλη της επίλεκτης SAS

Η πόλη Liman περνάει υπό ρωσικό έλεγχο καθώς έσπασε και η τελευταία γραμμή άμυνας των Ουκρανών . Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στα περίχωρα της πόλης Liman.
Η πόλη αυτή (χάρτης παρακάτω) ήταν το τελευταίο φρούριο των Ουκρανών στο δρόμο προς το Σλαβιάνσκ.
Εδώ και ημέρες οι Ουκρανοί είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά στην γέφυρα και ετοιμάζονταν να την ανατινάξουν. Αυτό έγινε πριν λίγες ώρες.
Οι Ουκρανοί ανατίναξαν την γέφυρα μεταξύ Krasny Liman και Slavyansk προκειμένου να καθυστερήσουν το ρωσικό Στρατό και ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την περιοχή.
Πιθανότατα θα κατευθυνθούν προς το Σλαβιάνσκ καθώς ο κίνδυνος να περικυκλωθούν από δυτικά και ανατολικά είναι βέβαιος.
Η γέφυρα αυτή ήταν ο κύριος δρόμος που οδηγούσε στο Σλαβιάνσκ. Αλλά όχι ο μόνος. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και δεύτερος οδικός άξονας ενώ το ρωσικό μηχανικό μεταφέρει γέφυρες ζεύξης ποταμού στην περιοχή.
Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έχουν παραδοθεί αρκετοί Ουκρανοί στρατιώτες που υπερασπίζονταν την πόλη Lyman.

 
“Παραδοθείτε -Δεν έχετε ελπίδα”
Παράλληλα επιβεβαιώνεται πως 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται περικυκλωμένοι στην περιοχή Oskol (ή Oksil/Oskil)
Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως “περισσότεροι από χίλιοι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της Εθνικής Φρουράς είναι καταδικασμένοι σε θάνατο κοντά στις όχθες της πόλης.
Η διοίκηση αρνήθηκε να απελευθερώσει τις μονάδες της 1ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς, οι οποίες είχαν προηγουμένως προσπαθήσει να επιτεθούν στο Izyum. Τώρα τα ρωσικά στρατεύματα τους καταστρέφουν μεθοδικά.
Στις 20 Απριλίου, η ουκρανική διοίκηση αρνήθηκε να στείλει βοήθεια στις δυνάμεις που επιχειρούσαν εκεί. Πρόκειται για περισσότερους από χίλιους στρατιώτες που επιχειρούσαν στη δεξιά και αριστερή όχθη του ποταμού στην Oskol.
Πριν από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να φύγουν από το Izyum. Το πρωί της 20ης Απριλίου, η διοίκηση των ουκρανικών δυνάμεων ζήτησε να αποχωρήσουν με κατεύθυνση το Σλαβιάνσκ. Όμως το ουκρανικό επιτελείο το αρνήθηκε.
Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ειδικά οχήματα του ρωσικού Στρατού που καλούν τους Ουκρανούς να παραδοθούν καθώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα διαφυγής.
Παράλληλα νέο βίντεο δείχνει τις απώλειες των Ουκρανών στο χωριό Zavody. Όπως ανέφερε χτες το WarNews247, ήταν η τρίτη ήττα των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή.
Η οργή εναντίον του Ουκρανού Διοικητή είναι μεγάλη. Αναφέραμε χτες τι ακριβώς έγινε. Ουκρανός στρατιώτης αναφέρει:
“Έίμαστε 8 Ουκρανοί κρυμμένοι στο δάσος. Μπροστά μας είναι ρωσικά άρματα μάχης.
Ο @@@@ Διοικητής μας, μας έστειλε εδώ. “
Δύο μέλη της SAS στα χέρια Ρώσων
“Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz αιχμαλώτισαν στην Χερσώνα δύο μέλη της βρετανικής επίλεκτης δύναμης SAS που μιλούσαν ρωσικά.
Ο εντοπισμός τους κατέστη δυνατός μετά από διαρροή της θέσης τους από το Κίεβο. Οι δύο Βρετανοί διεξήγαγαν αναγνωριστικής επιχειρήσεις για λογαριασμό του Λονδίνου.
Δεν πρόκειται για μισθοφόρους” τονίζουν με έμφαση ρωσικά ΜΜΕ.
Πρόκειται για την είδηση που μετέδωσε χτες το WarNews247. Οι Βρετανοί ισχυρίζονται πως πρόκειται για δύο εθελοντές, οι οποίοι εργάζονταν για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία. Πρόκειται για τον Πολ Άρεϊ (γεννημένος το 1977) και τον Ντίλαν Χίλι (γεννημένος το 2000).
Οι Ρώσοι τονίζουν πως πρόκειται για μέλη της SAS. Συνεπώς δεν πρόκειται(λογικά) να τους απελευθερώσουν.
Παράλληλα  επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος ενός Αμερικανού πρώην Πεζοναύτη, του Willy Joseph Cancel.
Δείτε το βίντεο

 
“Ραγίζει” το φρούριο της Avdeevka
Στο μέτωπο της Avdeeka έχουν μεταφερθεί οι δυνάμεις “Sparta” και “Somalia” του Ντονέτσκ.
Οι Ρώσοι αναφέρουν πως υπάρχει κάμψη της άμυνας των Ουκρανών μετά από μέρες βομβαρδισμών από Αεροπορία και πυροβολικό. Κάνουν λόγο για ήττα των ουκρανικών δυνάμεων στα νοτιοανατολικά της πόλης, λίγα χιλιόμετρα από το περιφερειακό δρόμο του Ντόνετσκ.
Aναφέρουν συγκεκριμένα:
“Από αυτές τις θέσεις, οι Ουκρανοί πραγματοποιούσαν συνεχώς βομβαρδισμούς τόσο εναντίον του Ντόνετσκ όσο και της Μακέεβκα.  Οι Oυκρανοί έχουν υποχωρήσει προς την κατεύθυνση τoy κέντρου της πόλης της Avdiivka.
Οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί υπέστησαν σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το μέτωπο της Avdiivka είναι πολύ κρίσιμο.
Εάν χαθεί ο έλεγχος στην περιοχή Avdiivka, το μέτωπο μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή και οι Ουκρανοί θα χάσουν την ευκαιρία να υποχωρήσουν σε άλλες θέσεις καθώς δεν θα υπάρχει χρόνος…”

The post Πέφτει η Liman-Οι Ρώσοι στο Σλαβιάνσκ-Αιχμάλωτοι δύο μέλη της επίλεκτης SAS appeared first on iskra.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...