Τελευταία νέα
«Βράζει» η ΝΔ: «Καρφί» Κατσανιώτη σε Πελώνη: «Χυδαία τα όσα δήλωσε για πατρίδα, ορθοδοξία, πρώην πρωθυπουργούς… Εκπλήσσομαι που δεν έχει ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη» Τσίπρας στο Σισμανόγλειο: Να σταματήσουν οι κυβερνητικές παλινωδίες-Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική (Video) Συνάντηση στο Μαξίμου: Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τον χειρισμό Δένδια ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη σε Δένδια – Κριτική σε Μαξίμου Σαθρό υπόβαθρο, καμία ένδειξη για την άρση ασυλίας του Στ. Αραχωβίτη στην υπόθεση Follie Folie Παράταση και το ’22 για παρεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις Το Μαξίμου άρχισε το “μάζεμα” του χθεσινού … “έπους Δένδια”! Ανακοίνωση αναφορικά με προτάσεις για θετική ατζέντα με την Τουρκία και ρόλος στον υφ/γο Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη! Πέφτουν υπογραφές για την ύποπτη συμφωνία με τους Ισραηλινούς Πώς μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα το «θερμό επεισόδιο» Δένδια – Τσαβούσογλου Αστείες προσπάθειες να απαξιώσουν το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» Ο Τόμπρας αποκάλυψε ότι ο Καλογρίτσας παζάρευε την άδεια με Μαρινάκη, Κοντομηνά και Σαββίδη Σάλος από τις αναρτήσεις της Πελώνη κατά της Ν.Δ.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας:7 Απριλιου 2021

Απρίλιος 07,2021

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η 7η Απριλίου κάθε έτους σηματοδοτεί τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας. Από την έναρξή της στην Πρώτη Συνέλευση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας το 1948 και από τότε που τέθηκε σε ισχύ το 1950, ο εορτασμός είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει ένα συγκεκριμένο θέμα υγείας για να επισημάνει έναν τομέα προτεραιότητας που ενδιαφέρει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Τα τελευταία 50 χρόνια, αυτό έφερε στο φως σημαντικά ζητήματα υγείας όπως η ψυχική υγεία, η φροντίδα των μητέρων και των παιδιών και η κλιματική αλλαγή. Ο εορτασμός χαρακτηρίζεται από δραστηριότητες που εκτείνονται πέρα ​​από την ίδια την ημέρα και χρησιμεύει ως ευκαιρία να επικεντρωθεί η προσοχή παγκοσμίως σε αυτές τις σημαντικές πτυχές της παγκόσμιας υγείας.

Γεγονότα σαν σήμερα

529 – Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός Α´ εκδίδει τον Ιουστινιάνειο Κώδικα (θεμελιώδες έργο της νομικής).

1724 – Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ παρουσιάζει για πρώτη φορά τα Κατά Ιωάννην Πάθη BWV 245 στο ναό του Αγίου Νικολάου στη Λειψία.

1906 – Εκρήγνυται ο Βεζούβιος και καταστρέφει τη Νάπολη.

1929 – Διεξάγεται στο γήπεδο του Παναθηναϊκού ο πρώτος επίσημος αγώνας της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας απέναντι στη δεύτερη ομάδα της Ιταλίας (αποτέλεσμα, 1-4).

1994 – Γενοκτονία της Ρουάντα. Οι βιαιότητες κατά της εθνικής μειονότητας των Τούτσι ξεκινούν μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου που επαίβαινε ο τέως πρόεδρος Τζουβενάλ Χαμπιαριμάνα. Τουλάχιστον 800,000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε διάστημα 100 ημερών.

Διαβάστε επίσης...