Τελευταία νέα
Θανος Πλεύρης: Είναι λογικό να παραταθούν τα μέτρα για μία εβδομάδα – Τι προβληματίζει την κυβέρνηση Καταρρίψτε τους! Τα Ραφάλ πετάνε, η υγεία του λαού βουλιάζει EastMed: Χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τις αποκαλύψεις σχετικά με βιασμό της 24χρονης Η μεγάλη ρεβάνς Η Εύα Καϊλή εξελέγη αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Πότε βλέπουν εκλογές… τρεις δημοσκόποι Ακης Τσοχατζόπουλος: Ηχητικό ντοκουμέντο μετά την αποφυλάκισή του – Τι έλεγε για τη Βίκυ Σταμάτη Τροπολογία για δημοσιοποίηση επωνυμιών επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό Σε διαχειριστική αβεβαιότητα το πολιτικό σύστημα «Είναι δωρεάν, κάντε έρευνα»: Δημοσιογράφος του Bloomberg διαψεύδει τον Γεωργιάδη για τις τιμές των τεστ Συνάντηση Μητσοτάκη με Σαουδάραβα επιχειρηματία για επενδύσεις στον τουρισμό

Παπαναστάσης Νίκος:Άμεση μονιμοποίηση των 170 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης

01/04/2021

Ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Οικονομικών

Σε πρόσφατη παρέμβαση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, προς τον αρμόδιο υπουργό επισημαίνεται πως παρά το γεγονός ότι 170 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την μονιμοποίηση τους στο Πυροσβεστικό μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Φ.Ε.Κ.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι:
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 68970 Φ 300.2 / ΦΕΚ 1269/14-12-2015 τ. Γ είχαν προσληφθεί από την 15-12-2015, 82 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης από επιλαχόντες του πίνακα των εποχικών και με την υπ’ αριθμ 11634 Φ 300.2/23-02-2016 Απόφαση Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος προσλήφθηκαν 140 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης από ιδιώτες την 01/03/2016 εκ των οποίων οι 121 ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους.
Μετά το πέρας της 5ετίας για τους 170 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης δηλαδή τους 121 εξ ιδιωτών και τους 49 επιλαχόντες που πληρούν τις προϋποθέσεις των διατάξεων της παραγράφου 8 του άρθρου 15 του νόμου 3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31-3-2011), προβλέπεται η ένταξη τους στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος εφόσον κατά το έτος της πρόσληψής τους δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους και είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου.
Μάλιστα από ότι καταγγέλλεται επειδή έχει λήξει η 5ετία και δεν έχει επέλθει η μονιμοποίηση τους προκύπτει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι μετέωροι όσον αφορά την εργασιακή τους σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα και κατά συνέπεια τα δικαιώματα τους.


Είναι γνωστά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα από την μεγάλη έλλειψη προσωπικού και η κατάσταση αυτή έχει αντανάκλαση στον επιχειρησιακό του σχεδιασμό και σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών.
Το ΚΚΕ διαχρονικά έχει δώσει αρκετούς αγώνες για την πλήρη εργασιακή αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων και πενταετούς θητείας πυροσβεστών και έχει εκτιμήσει με θετικό πρόσημο την συμβολή τους στην πυροπροστασία της χώρας πληρώνοντας μάλιστα βαρύ τίμημα με δεκάδες νεκρούς συμβασιούχους πυροσβέστες.
ΕΡΩTΩNTAI οι κ. Υπουργοί,
–Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η άμεση έκδοση του σχετικού ΦΕΚ για τη μονιμοποίηση των 170 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και η πλήρης αποκατάσταση των εργασιακών τους δικαιωμάτων (μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών) κατά την διάρκεια του μεταβατικού σταδίου;
–Τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση για την εργασιακή αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων και πενταετούς υποχρέωσης πυροσβεστών, καθώς και την αύξηση των εισερχομένων δοκίμων πυροσβεστών στις σχολές της πυροσβεστικής ακαδημίας για να αντιμετωπιστούν με επάρκεια όλες οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος;
Οι Βουλευτές
Παφίλης Θανάσης
Κατσώτης Χρήστος
Παπαναστάσης Νίκος
Στολτίδης Λεωνίδας

Διαβάστε επίσης...