Τελευταία νέα
Τ. Αντωνίου στο “Π”: Ο κ. Μητσοτάκης αποτυγχάνει και διχάζει – Οι πολίτες δημιουργούν μια νέα προοδευτική πλειοψηφία Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα που θα παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις Επανέρχεται ο Γ. Παπανδρέου: “Υπάρχουν παράγοντες της ΝΔ αλλά και εξωθεσμικοί που θέλουν να καθοδηγήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ” Πρώτη Ελλάδα στον Δυτικό Κόσμο σε θανάτους-Σπάει ρεκόρ το τελευταίο δεκαπενθήμερο! Κορυφαία Νοτιοαφρικανή γιατρός για τη νέα μετάλλαξη “Ο”: “Μέχρι στιγμής παρατηρείται ανάρρωση ασθενών χωρίς νοσηλεία. Ακόμα και των ανεμβολίαστων” – Ποια είναι τα εντελώς διαφορετικά συμπτώματα από την Δέλτα Νέα επίδειξη κυνισμού από Σκέρτσο: Οι ηλικιωμένοι ευθύνονται για τους αυξημένους θανάτους στην Ελλάδα Συνεχίζει να … εκθέτει τον Μιχ Χρυσοχοίδη αλλά και την κυβέρνηση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος: Στα θρανία 2000 ΔΙΑΣ για τα βασικά (χρήση όπλων, ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμός, Ρομά, δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ, συμπεριφορά στους πολίτες, διαχείριση θυμού…) Μάχη για ζωή για όλους, όχι στον εμφύλιο των φτωχών Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο κοιμητήριο! Μετά την Black Friday (86 θάνατοι) ήρθε και η … Black Sunday με σχεδόν τριψήφιο αριθμό θανάτων. Νέα εκτόξευση των διασωληνώσεων Εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη η Μετάλλαξη “Όμικρον”: Σε ποιες 7 χώρες εμφανίστηκαν κρούσματα μέσα σε 48 ώρες (vid)

Παρέμβαση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλ. Μεϊκόπουλου για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Νοέμβρης 15,2021

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Διαβιβάζοντας σχετική Επιστολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο Βουλευτής μετέφερε την αγωνία των επιχειρήσεων για την επιβίωσή τους με δεδομένο ότι η πανδημία διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ παραμένει άγνωστο πότε η οικονομία θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εντείνονται από τα νέα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά και το κύμα ακρίβειας που έχει εκτινάξει στα ύψη τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Για το λόγο αυτό, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα απαλλαγής των 700.000 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από την υποχρέωση επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που όπως επεσήμανε το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα αποσυμπιέσει σημαντικά τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα θα έχει μηδαμινή επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις προβλέψεις που έχουν γίνει για το ρυθμό ανάπτυξης για το 2021.

Διαβάστε επίσης...