Τελευταία νέα
Μιχάλης Κατρίνης στο “Π”: Ο ναρκισσισμός μιας «άριστης» κυβέρνησης Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Έκθεση Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα: Ανησυχία, αμφιβολίες και ηχηρές προειδοποιήσεις Αν. Δημοσχάκης στο “Π”: Έβρος: Ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός σε μια ασφαλή και αναβαθμισμένη περιοχή! Ευαγγελία Λιακούλη στο “Π”: Στοίχημα του Κινήματος Αλλαγής να ξαναπειστούν οι πολίτες! Σταύρος Αραχωβίτης στο “Π”: Έξοδος: Να ζήσουμε και όχι να επιβιώσουμε Κώστας Παπαδάκης στο “Π”: Κυπριακό: Τα «νέφη» του ευρωατλαντικού εφησυχασμού διαλύονται, τα διχοτομικά σχέδια ξεπροβάλλουν Ηλέκτρα Αποστόλου – “Στ’ όνομά σου ορκιζόμαστε” ΣΥΡΙΖΑ: «Επιβάλλεται η αύξηση του κατώτερου μισθού» Αρμιν Λάσετ: «Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» ΣΥΡΙΖΑ: Τα (8) fake news της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Αλήθειες και ψέματα για την αντιμεταρρύθμιση της Επικουρικής Ασφάλισης. Σφοδρά πυρά Κοτζιά στη Σακελλαροπούλου: “Η γιορτή της Δημοκρατίας κατάντησε κοσμικό γεγονός, δεν με κάλεσαν ποτέ ούτε ως Δημοκράτη ούτε ως αντιστασιακό. “ΝotΜyPresident”…” Η πτώση των…θεών
Moneypress.gr

Πιερρακάκης: Διαμορφώνουμε τις συνθήκες ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει

Για την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, το gov.gr, που άρχισε με 501 υπηρεσίες και έφτασαν σε μια διετία τις 1200 υπηρεσίες που εξυπηρετούν ψηφιακά τους πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
«Το πρώτο βήμα έγινε, θα έλεγα ότι είναι ένας βατήρας για το μετά. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε καμία περίπτωση» σημείωσε και εξήγησε ότι η ψηφιοποίηση κατηγοριοποιείται σε τέσσερις βασικούς τομείς: το κράτος (ψηφιακή παροχή των υπηρεσιών του κράτους), οι τηλεπικοινωνίες (υποδομές είτε ασύρματες είτε ενσύρματες), διείσδυση των ψηφιακών εργαλείων στις επιχειρήσεις και ψηφιακές δεξιότητες.

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για τον καταλυτικό ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης που θα χρηματοδοτήσει πολλά από τα μεγάλα έργα που περιλαμβάνονται στα 448 έργα της Βίβλου του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. «Αυτήν τη στιγμή ορίζονται οι προδιαγραφές για να μπορέσουν γρήγορα να βγούνε οι διαγωνισμοί για να υπάρξει η σχετική απορρόφηση και πολλά από αυτά αφορούν τον χώρο της επιχειρηματικότητας». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, πρέπει να γίνει και η μετάβαση στο μέλλον, αλλά και η κάλυψη κενών και εκκρεμοτήτων του παρελθόντος.

Τέλος, επεσήμανε ότι «έχουμε την εγχώρια τεχνογνωσία και την πίστη ότι αυτά τα πράγματα μπορούν επιτευχθούν. Η Ελλάδα όχι απλώς μπορεί να καλύψει την απόσταση, αλλά να πάει πολύ καλά σε αυτόν τον χώρα και να πρωταγωνιστήσει σε κάποιους υποτομείς και διεθνώς. Δουλειά μας είναι να αφαιρέσουμε τα εμπόδια, αλλά και να διαμορφώσουμε και τις συνθήκες της ευκαιρίας».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...