Τελευταία νέα
Νέο ψηφιακό βιβλιάριο για τα ζώα συντροφιάς: Υποχρεωτική στείρωση και ελεγχόμενη αναπαραγωγή Ποιος φοβάται το Λιγνάδη; Πηγές ΕΛΑΣ: Δεν είχαμε εντολή για κατ’ οίκον έρευνα και κατάσχεση του κινητού Η απάντηση του Παύλου Πολάκη στον Δοξιάδη: Να ελέγξει εισαγγελέας πόσα ασυνόδευτα μπήκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο και πού πήγαν Κύμα συμπαράστασης στον Κουφοντίνα και στο Facebook του Μητσοτάκη: “Η δημοκρατία δεν εκδικείται. Να νικήσει η ζωή” «Απολογούμενος ο Μητσοτάκης» – Τι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή Παρεμβάσεις στα προφίλ Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη στο facebook για τον Δ. Κουφοντίνα Σε αδιέξοδο ο Μητσοτάκης: «Στηρίξτε τη Λίνα» ζητά από τους υπουργούς, αποδεχόμενος έτσι την προσωπική του ευθύνη «Βολές» ΝΔ κατά Πολάκη για «εμετική ανάρτηση» στο facebook “Ο Κούγιας έχει μεταφέρει την εκδίκαση της υπόθεσης στα ΜΜΕ” – Τι είπε ο Γ. Βλάχος για την υπόθεση Λιγνάδη Ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης – Ακολουθεί τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μητσοτάκης: Στην πανδημία το νομοθετικό έργο μας προχωρά ανεμπόδιστα Πόσο πιο κυνικά μπορεί να πει ένας πρωθυπουργός ότι εκμεταλλεύεται τις σημερινές  συνθήκες για να περάσει τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια; Μήνυση Σκέρτσου εναντίον Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμιση περί διακίνησης ασυνόδευτων ανηλίκων

ΠΟΕΥΠΣ: Ατυχής η νέα προσπάθεια κάποιων ολίγων για επίρριψη ευθυνών στο Πυροσβεστικό Σώμα στη διαχείριση της κακοκαιρίας!

21/02/2021

Aτυχής η νέα προσπάθεια κάποιων ολίγων για επίρριψη ευθυνών στο Πυροσβεστικό Σώμα στη διαχείριση της κακοκαιρίας!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΕΥΠΣ

Η κακοκαιρία που χτύπησε με ανελέητη σφοδρότητα πριν λίγες ημέρες τη χώρα μας, άφησε έντονα τα σημάδια της αυτή τη φορά ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής με τα γνωστά αποτελέσματα. Το Π.Σ. για μία ακόμα φορά ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας αγώνα με το χρόνο τόσο για τις περιπτώσεις στις οποίες κινδύνεψαν συνάνθρωποί μας, όσο και στην παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών εξαιτίας του έντονου καιρικού φαινομένου.

 Οι συνάδελφοί μας, εργάστηκαν νυχθημερόν με τον γνωστό και επαρκή επαγγελματισμό που τους διακρίνει, ταγμένοι στο καθήκον τους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, επιβεβαιώνοντας τη μέγιστη σημασία της προσφοράς του Π.Σ. στην προστασία του έλληνα πολίτη. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν και τα όσα προαναφέρουμε: Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. από τις 14.02.2021 έως τις βραδινές ώρες της 18.02.2021 δέχθηκε συνολικά 3.204 κλήσεις, ως επί το πλείστον για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, εκ των οποίων οι 2.718 αφορούσαν την Αττική. Από αυτές:

  • 254 για κοπές δέντρων  
  • 215 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο
  • 157 για μεταφορές σε νοσοκομεία (αιμοκαθάρσεις)
  • 29 μεταφορές ατόμων σε Κ.Υ. και Νοσοκομεία για εμβολιασμούς καθώς και άλλες περιπτώσεις υγείας.

Το προσωπικό του Π.Σ. τέθηκε σε πενταήμερη γενική επιφυλακή και ακόμα και σήμερα επιχειρεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μεγάλης κακοκαιρίας, με πλέον των 100 οχημάτων ανά ημέρα και περίπου τους 1.000 πυροσβέστες εναλλάξ στα προαναφερόμενα συμβάντα.

Η συνεισφορά μας αυτή δυστυχώς για μια ακόμα φορά επιχειρήθηκε από κάποιους, ευτυχώς λίγους, να αμφισβητηθεί, σχετικά με τις αρμοδιότητες οι οποίες είναι επακριβώς καθορισμένες από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, με την γνωστή τακτική της ένταξής της σε μικροπολιτικά παιχνίδια, σε ένα γενικότερο πλαίσιο απαξίωσης. Το Π.Σ. και εργαζόμενοι σ’ αυτό απέχουμε απ’ όλα αυτά, δίνοντας βάση στο καθήκον και την αποστολή μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και μόνο.

Κάποιοι δεν κατανόησαν ακόμα το λειτούργημα που ασκούμε!

Τέρμα τα παιχνίδια με το Πυροσβεστικό Σώμα  και τον Έλληνα Πυροσβέστη.

20/02/2021

Διαβάστε επίσης...