Τελευταία νέα
Επτά χρόνια από τα capital controls – «Δεν ξεχνάμε»: Το βίντεο της Νέας Δημοκρατίας Έφη Αχτσιόγλου: «Πρόταγμα της ψηφιακής μετάβασης το 35ωρο χωρίς μείωση μισθού» Δημοσκόπηση Marc: Η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ & τα ποσοστά των κομμάτων (πίνακες) Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά ανησυχούν τους πολίτες Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία: «Χαίρεστε για την αποφυλάκιση του Ε. Κορκονέα τόσο πολύ που καρφώνεστε» Γ. Οικονόμου: Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά κόστους δημοσιογραφικού χάρτου Νέα Δημοκρατία: «Ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα ο κ. Ηλιόπουλος» Ο φόβος του συστήματος πριν το «κραχ» οδηγεί σε κάλπες ΣΥΡΙΖΑ: Η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό ΣΥΡΙΖΑ κατά διοίκησης ΕΡΤ: Έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό Παύλος Γερουλάνος: Οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια και νέα χρεωκοπία Νίκος Ανδρουλάκης: «Η Κυβέρνηση με τους χειρισμούς της δεν έχει κανένα δείγμα σοβαρότητας»

ΠΟΠΟΚΠ- Η καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων δεν λύνεται με «γκεμπελίστικα» τεχνάσματα

23/03/2021

Η Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Προσωπικού Οργανισμών  Κοινωνικής  Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) καταγγέλλουν ότι οι δημόσιες παρεμβάσεις του εκπροσώπου της Διοίκησης του ΕΦΚΑ επιχειρούν την μεταφορά των ευθυνών για τις καθυστερήσεις των συνάξεων στους εργαζόμενους, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τη δουλειά τους.

Δείτε αναλυτικά το ΔΤ:

Τις τελευταίες μέρες όλο και πυκνώνουν οι δημόσιες παρεμβάσεις του εκπροσώπου της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, ενός κρατικοδίαιτου «Συμβούλου Στρατηγικής και Επικοινωνίας».

Προχθές, σε εκπομπή σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, ο εν λόγω εκπρόσωπος εξάντλησε όλο  το επικοινωνιακό και «επιστημονικό» οπλοστάσιό του στην κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και στην ανάδειξη του ζητήματος της παραχώρησης αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες ως μονόδρομο για την άμεση απονομή των συντάξεων. Εξαπτέρυγό του… υπήρξε μια «οργισμένη» δικηγόρος, ενώ ολόκληρο το στήσιμο της εκπομπής ήταν ηλίου φαεινότερο πως κινούνταν προς την κατεύθυνση μεταφοράς των ευθυνών στους εργαζόμενους, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τη δουλειά τους και κρύβοντας τις διαχρονικές κυβερνητικές πολιτικές επιλογές για τσάκισμα των συντάξεων και του δημόσιου, κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.  Εκπρόσωπος εργαζομένων δεν είχε βέβαια προσκληθεί, αλλά κάπου τους ξέφυγε ο σχεδιασμός, αφού η παρουσία του εκπροσώπου των συνταξιούχων του ΙΚΑ έβαλε -στον βαθμό που του δόθηκε η δυνατότητα- αρκετά πράγματα στη θέση τους (έλλειψη προσωπικού, μηχανογραφικής υποστήριξης, υλικοτεχνικής υποδομής κ.λπ.). 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ,ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον εκπρόσωπο του e-ΕΦΚΑ και τους πολιτικούς του προϊσταμένους ότι το διαχρονικό ζήτημα της καθυστέρησης στην απονομή των συντάξεων δεν λύνεται με «γκεμπελίστικα» τεχνάσματα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και, κυρίως, των ίδιων των δικαιούχων.

Λύνεται με πολιτικές αποφάσεις, τις οποίες η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να λάβει, αλλά συνειδητά οδηγεί ολόκληρο τον ΕΦΚΑ σε πλήρη απαξίωση, προκειμένου να παραδώσει, σαν «ώριμο φρούτο», τα κλειδιά στα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία υπηρετεί! Αυτός για παράδειγμα  ήταν ένας από τους λόγους της απόλυσης εκατοντάδων συναδέλφων του προγράμματος πτυχιούχων ΠΕ-ΤΕ του ΟΑΕΔ που είχαν ενισχύσει σημαντικά τις υπηρεσίες, την ίδια στιγμή που προπαγάνδιζαν ότι η σύνταξη θα εκδίδεται «επί τόπου με το πάτημα ενός κουμπιού». Λίγους μήνες αργότερα είναι έτοιμοι να καλέσουν ιδιωτική εταιρεία να τους «σώσει», υποτίθεται, από τον τραγέλαφο που έχει δημιουργηθεί.

Για μας τους εργαζόμενους, που δίνουμε καθημερινά τη μάχη της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, κάτω από υπερβολικά αντίξοες συνθήκες, δηλώνουμε ότι ο δημόσιος, καθολικός χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης σε όλα τα επίπεδα είναι αδιαπραγμάτευτος και στην προσπάθειά τους να τον πλήξουν, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

19/03/2021

Διαβάστε επίσης...