Τελευταία νέα
Μ. Κομνηνάκα στο “Π”: Επιστολική ψήφος: Επικίνδυνος δρόμος και κυβερνητική υποκρισία Δημ. Κυριαζίδης στο “Π”: Η στείρα και χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις αντιπολίτευση πρέπει να λάβει τέλος Άννα Ευθυμίου στο “Π”: Βία μεταξύ ανηλίκων: Μια νέα μάστιγα; Εν αναμονή των ανακοινώσεων για την οπαδική βία – «Δεν πάει άλλο» το μήνυμα Μαξίμου – Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι Ολιγάρχες των ”μίντια”- Ανοίγουν πόλεμο στην κυβέρνηση για το ”λουκέτο”στα γήπεδα «Κ@λώνω. Θα με ξεσκίζανε αν μιλούσα για το sex» (vid) Βόμβα γκρεμίζει το διαδίκτυο – Την Ευγενία Λουπάκη εννοούν; (pic) Άνοιξαν τα στόματα: Ο «καθοδηγητής» του 18χρονου και οι ηθικοί αυτουργοί Ο απόλυτος διασυρμός: Κόλαφος από την Έλενα Ακρίτα για την συνταξιούχο Ευγενία Λουπάκη  Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή Για ποια αδικήματα κατηγορείται ο 18χρονος για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό Παρέμβαση και από Δένδια με μηνύματα σε Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη: Θετικό βήμα η επίσκεψη Ερντογάν αλλά δεν είμαστε αφελείς

Πρέσβης Khaddour: Η Ρωσία είναι υπεύθυνη χώρα και έχει επίγνωση της σημασίας της ασφάλειας και της ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας

Μάρτιος 05, 2022

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, πρεσβευτής Hassan Khaddour είπε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα της αγνόησης των νόμιμων δικαιωμάτων ασφαλείας της Ρωσίας, με τη συνεχιζόμενη ροή όπλων και πυραύλων στην Ουκρανία χωρίς τυχόν υπολογισμούς των συνεπειών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Οι δηλώσεις του Khaddour έγιναν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) στη Βιέννη για να συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία σχετικά με την ασφάλεια και την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Ο Khaddour επανέλαβε την υποστήριξη της Συρίας στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας το δικαίωμα της Ρωσίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να απομακρύνει τις απειλές για τον λαό της που αντιπροσωπεύουν οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων δυτικών χωρών να απειλήσουν την εθνική της ασφάλεια και να στοχεύσουν τη σταθερότητά της.

Ο Πρέσβης επεσήμανε το αρχείο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο είναι γεμάτο με ιστορικά στοιχεία των παράνομων δυτικών παρεμβάσεων και επιθετικών ενεργειών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ), των οποίων έπεσαν θύματα εκατομμύρια αθώοι, ξεκινώντας από τον πόλεμο της Κορέας, που διέρχεται από τον πόλεμο στο Βιετνάμ, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία, για να μην αναφέρουμε την πολιορκία των λαών πολλών χωρών στη Λατινική Αμερική και άλλες για να υπονομεύσει τις εθνικές τους επιλογές.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι μια υπεύθυνη χώρα και έχει επίγνωση της σημασίας της ασφάλειας και της ασφάλειας των βασικών και ευαίσθητων εγκαταστάσεων και υποδομών στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Ζήτησε να ληφθεί υπόψη ότι η εκτίμηση του Γενικού Διευθυντή του ΔΟΑΕ σχετικά με την έκταση της ζημιάς σε αυτές τις εγκαταστάσεις επιβεβαίωσε ότι δεν υπέστησαν ζημιές και ότι το επίπεδο ακτινοβολίας παρέμεινε στο κανονικό επίπεδο.

Ο πρέσβης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ΔΟΑΕ θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί με πλήρη αμεροληψία, ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα, επαγγελματισμό και ακεραιότητα και δεν θα πέσει θύμα εξωτερικών πιέσεων με στόχο την εφαρμογή πολιτικών ατζέντηδων με στόχο κυρίαρχες χώρες.

Με πληροφορίες  από τον  Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...