Τελευταία νέα
Ν. Παππάς: «Hellenic train ή Hellenic bus, τελικά;» Αποκλείουν τις εκλογές, αλλά… ετοιμάζονται στην κυβέρνηση! Θετικός στον κορονοϊό ο Κωστής Χατζηδάκης Πολεμική ζώνη … το κέντρο της Αθήνας Σάββατο βράδυ 2 Ιουλίου: Και τρίτος νεκρός από το μπαράζ πυροβολισμών αστυνομίας – συμμοριών! Ευριπίδης Στυλιανίδης στο “Π”: H τουρκική προκλητικότητα είναι στρατηγική και όχι επικοινωνία Μ. Κριθαρίδης: «Να αφεθεί ελεύθερος ο αναρχικός Πάνος Καλαϊτζής» Οι Ουκρανοί έχασαν το Lysychansk, οι ρώσοι κινούνται προς Slovyansk Χειραφέτηση, δημοκρατία και αποικιοκρατούμενοι λαοί: η συνάντηση του CLR James με τον Καστοριάδη Τους γυρίζει μπούμερανγκ η δήθεν «σκευωρία» Novartis! Η Οικονομική Εισαγγελία στέλνει στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία των «αδιευκρίνιστων ποσών» του Άδωνη και του Αβραμόπουλου! Κόλαφος για ΝΔ πρόθυμους βαστάζους της το δικαστικό βούλευμα για Novartis – Αυτοί που έδειχναν με το δάκτυλο σήμερα είναι απολογούμενοι Λοβέρδος: Ο Ερντογάν να ασχοληθεί με τους Τούρκους ψηφοφόρους που του γυρίζουν την πλάτη Λάππας: Η οκταετία είναι υπεραρκετή για έναν βουλευτή να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις
Kosmoslarissa.gr

Προς δημοπράτηση η ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας

Ξεκινούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, μετά την έγκριση που έδωσε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 4.123.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.
«Η άριστη συνεργασία που έχουμε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα οδηγεί σε πράξεις και αποτελέσματα που συγχρονίζουν της κτιριακές υποδομές της Δικαιοσύνης στην πόλη της Λάρισας, σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής και της κοινωνίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Μέσα από την καινοτόμο συνεργασία με το Υπουργείο και την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράψαμε, πετύχαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουμε τη μελέτη αναβάθμισης, εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και ξεκινούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για την κατασκευή του» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις
Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου σε κατηγορία Α+ περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
•Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα.
•Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κτιρίου.
•Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα, μεταλλικά, διπλoύ υαλοπίνακα.
•Τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων στην νότια όψη.
•Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης – κλιματισμού με αντλίες θερμότητας αέρος- νερού σε μορφή συστοιχίας και νέες τερματικές μονάδες τύπου fan – coil.
•Εγκατάσταση τοπικών μονάδων μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας στις δικαστικές αίθουσες.
•Εγκατάσταση ανεμιστήρων τοίχου – τζαμιού στους διαδρόμους του κτιρίου.
•Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED.
•Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με ενεργειακό συμψηφισμό και
•Εφαρμογή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...