Τελευταία νέα
Εκλογές: «Κινούμενη άμμος» το θέμα των τυχόν μετεκλογικών συνεργασιών – Τα φλερτ, τα «πείσματα» και τα δυνατά «όχι» Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν Συγγνώμη και για τις αναφορές Τέλλογλου για τη δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: «Λανθασμένη πληροφορία παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές»

Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις: Άμεση προκήρυξη απεργίας στον ΕΦΚΑ

22/03/2021

22/03/2021

Ανακοίνωσή της συνδικαλιστικης παράταξης εργαζόμενων στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, «Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις» 

Δε θα αφήσουμε τη δουλειά μας και τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση στα χέρια ιδιωτών – φίλων του κάθε υπουργού

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το ποτήρι ξεχείλισε! Μετά την τοποθέτηση project manager, τους τεμπέληδες-γραφειοκράτες υπαλλήλους, έφτασε και η ώρα της αποκάλυψης του πραγματικού στρατηγικού στόχου του υπουργείου Εργασίας: ο γνωστός νεοφιλελεύθερος υπουργός, ειδικός στα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας, ανακοίνωσε την πώληση της απονομής συντάξεων σε ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές, δηλαδή σε εταιρείες που περιμένουν να βγάλουν τα σπασμένα της κρίσης για μια ακόμη φορά από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα και να ακούσει τις λύσεις που προτείνουν οι εργαζόμενοι, χαρίζει γη και ύδωρ στους ιδιώτες.

Από την στιγμή που ψηφίστηκε το Ασφαλιστικό τερατούργημα της δημιουργίας του ΕΦΚΑ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κυριολεκτικά η κατάσταση στα Ασφαλιστικά Ταμεία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Το οργανωτικό χάος στον ΕΦΚΑ δεν το δημιούργησαν ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι ασφαλισμένοι, αλλά είναι αυτοί που το επωμίζονται εδώ και πέντε χρόνια. Αντίθετα, ευθύνονται οι διοικήσεις και οι υπουργοί και των δυο κυβερνήσεων που όχι μόνο δεν έκαναν ως όφειλαν καμία αξιόλογη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, αλλά με τις αντασφαλιστικές νομοθετικές παρεμβάσεις επιδείνωναν την κατάσταση και μετά έριχναν το βάρος και τα λάθη στους υπαλλήλους, οι οποίοι όλο αυτόν τον καιρό υπερβάλλουν εαυτόν για να κρατήσουν όρθια τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Έχουμε αναφέρει επανειλημμένως ως παράταξη ότι ο ΕΦΚΑ δεν θα είναι μόνο αφορμή για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και μια προσπάθεια για την διείσδυση ιδιωτικών εταιρειών απατεώνων – αεριτζήδων στις διοικητικές υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα.

Αν δεν ήταν η πανδημία του covid-19 και οι εξαιρετικά δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες εργασίας στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες, πολύ εύκολα ο ΕΦΚΑ θα ήταν η χειρότερη υπηρεσία για να εργαστείς στο Δημόσιο Τομέα και από τις χειρότερες συνολικά στην Ελλάδα. Και δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτό! Δεν ανεχόμαστε πλέον να γίνουμε το παιχνίδι κανενός υπουργού και δεν θα χαρίσουμε τη δουλειά μας και τη ζωή μας σε κανέναν ιδιώτη.

Οι ομοσπονδίες (ΠΟΣΕ ΙΚΑ & ΠΟΠΟΚΠ) πρέπει ΤΩΡΑ να προκηρύξουν πανελλαδική απεργία στον ΕΦΚΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η ενοποίηση των ομοσπονδιών χτίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια!

Αν αφήσουμε και αυτήν την πρόκληση αναπάντητη η συνέχεια θα είναι οδυνηρή και για το μέλλον των θέσεων εργασίας μας και για την Κοινωνική Ασφάλιση συνολικά.

Απαιτούμε:

Μαζικές προσλήψεις στον ΕΦΚΑ. Επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων. Μονιμοποίηση των ΙΔΟΧ καθαριστριών. Έξω οι εργολάβοι από τα Ταμεία.

Καμία κεφαλαιοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης. Ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

Δημόσιο, Καθολικό, Αναδιανεμητικό και Αλληλέγγυο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

21/03/2021

Διαβάστε επίσης...

Σωματείο ΠΓΝ Ιωαννίνων. Στα χαρτιά υπέρ της Απεργίας-Αποχής. Στη Πράξη Απόλυτη στήριξη στη Διοίκηση και στη Κυβέρνηση για την Υποχρεωτικότητα.

Αύγουστος 19,2021 Ανακοινώσεις  Συνδικαλιστικών Σωματείων: Σωματείο Εργαζόμενων Πανεπιστημιακου Νοσοκομείου Ιωαννίνων […]