Τελευταία νέα
Ο ακτιβιστής Η.Γκιώνης καταγγέλλει-«Εν ενεργεία πολιτικοί και επιχειρηματίες στο κύκλωμα μαστροπείας Φιέστες με rafale ενώ η κοινωνία βουλιάζει στην εξαθλίωση Ψηφίστηκε το αναπτυξιακό ν/σ: Υπέρ ΝΔ, κατά ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, επιφυλάξεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛ.ΛΥ Βουλή: Απόπειρα επίθεσης από χάκερς Τζανακόπουλος: “Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό” Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης» Ο Γ. Οικονόμου για μείωση της ανεργίας τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Ηλιόπουλος: Η χώρα πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση σε πανδημία και ακρίβεια Meat Loaf: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Αμερικανός Επικός Ρόκερ Δύο κατηγορίες συνταξιούχων δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας – Ψέματα και αλήθειες για τις συντάξεις Αγωνία… στην Κουμουνδούρου εν αναμονή των νέων δημοσκοπήσεων Το αμερικανικό φλερτ προς την Τουρκία αλλάζει δεδομένα

Ρωσία: Η ΕΕ ανανεώνει τις οικονομικές κυρώσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία για άλλους έξι μήνες

 Ιανουάριος 14, 2022

Δημοσιονομική αναμέτρηση σε αβέβαιες οικονομικές συνθήκες για την ΕΕ |  Business Daily

Το Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα που στοχεύουν επί του παρόντος σε συγκεκριμένους οικονομικούς τομείς της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά έξι μήνες, έως τις 31 Ιουλίου 2022 . Η απόφαση του Συμβουλίου ακολουθεί την πιο πρόσφατη αξιολόγηση της κατάστασης εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ – που αρχικά προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 – στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 16ης Δεκεμβρίου 2021.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν για πρώτη φορά στις 31 Ιουλίου 2014 ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας που αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην Ουκρανία, περιορίζουν την πρόσβαση στην πρωτογενή και δευτερογενή κεφαλαιαγορά της ΕΕ για ορισμένες ρωσικές τράπεζες και εταιρείες και απαγορεύουν μορφές οικονομικής βοήθειας και μεσιτείας προς ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Οι κυρώσεις απαγορεύουν επίσης την άμεση ή έμμεση εισαγωγή, εξαγωγή ή μεταφορά όλου του υλικού που σχετίζεται με την άμυνα και θεσπίζει απαγόρευση για αγαθά διπλής χρήσης για στρατιωτική χρήση ή στρατιωτικούς τελικούς χρήστες στη Ρωσία. Οι κυρώσεις περιορίζουν περαιτέρω την πρόσβαση της Ρωσίας σε ορισμένες ευαίσθητες τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ρωσικό ενεργειακό τομέα, για παράδειγμα, στην παραγωγή και την εξερεύνηση πετρελαίου.

Ιστορικό
Κατά την αξιολόγηση της κατάστασης εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ που έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 16ης Δεκεμβρίου 2021, οι ηγέτες της ΕΕ ενθάρρυναν τις διπλωματικές προσπάθειες και υποστήριξαν το σχήμα της Νορμανδίας για την επίτευξη της πλήρους εφαρμογής των Συμφωνιών του Μινσκ. Υπό το φως του γεγονότος ότι η Ρωσία δεν εφάρμοσε πλήρως αυτές τις συμφωνίες, οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν ομόφωνα να ανακαλέσουν τις οικονομικές κυρώσεις που ίσχυαν κατά της χώρας.

Εκτός από τις οικονομικές κυρώσεις, η ΕΕ έχει λάβει διάφορα είδη μέτρων ως απάντηση στην παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης από τη Ρωσία και στη σκόπιμη αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας. Αυτά περιλαμβάνουν: διπλωματικά μέτρα, ατομικά περιοριστικά μέτρα (δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικοί περιορισμοί) και ειδικοί περιορισμοί στις οικονομικές σχέσεις με την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη.

Διαβάστε επίσης...