Ρ. Χρηστίδου: Oι κυβερνητικές πολιτικές αντί να βοηθούν στην εκτόνωση του φαινομένου MeToo , το επιδεινώνουν

Ιούλιος 14,2021

Σημεία τοποθέτησης της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιου Τομέα Αθηνών στη συζήτηση της Επιτροπής Ισότητας με θέμα το MeToo στο αθλητισμό και την εκπαίδευση


Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Ραλλία Χρηστίδου τοποθετούμενη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας για το θέμα του Me Too στην Εκπαίδευση και τον Αθλητισμό, στηλίτευσε το γεγονός ότι οι καταγγελίες και οι κακοποιήσεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, κυρίως λόγω των βλαπτικών κυβερνητικών πολιτικών που επιδεινώνουν τα φαινόμενα αντί να βρίσκουν τρόπους αντιμετώπισης, ενώ η συζήτηση για το θέμα από την πλευρά της κυβέρνησης εξαντλείται στα λόγια.

Έφερε ως επίκαιρο παράδειγμα τη 18χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη, που ενώ έφτασε στην αστυνομία εμφανώς κακοποιημένη, καταγγέλλοντας ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, βασανισμού και trafficking και μάλιστα από αστυνομικό και το συνεργό του, αντιμετωπίστηκε από την αστυνομία με τρόπο που έδειχνε σαφή πρόθεση να αποθαρρυνθεί η ίδια και οι δικηγόροι της και να μη λάβει δημοσιότητα η υπόθεσή της.

Για το θέμα του Me Too στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό, στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρκείται στα παχιά λόγια τη στιγμή που κατήργησε την ποσόστωση του 1/3 για κάθε φύλο στις θέσεις διοίκησης στον αθλητισμό, ενώ οι ισοπεδωτικές της πολιτικές για την εργασία κάνουν την εξάρτηση από άτομα με θέσεις εξουσίας μεγαλύτερη και άρα διογκώνουν το πρόβλημα των εκβιασμών και της ασυδοσίας. Παράλληλα, Τα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση, όπως τόνισε, δεν έχουν ούτε ως υποψία συμπεριλάβει οποιαδήποτε έμφυλη θεώρηση.

Ο συμψηφισμός και η διεκπεραιωτική διαχείριση σημαντικών θεμάτων όπως ήταν οι καταγγελίες για το Αρσάκειο, η υπόθεση Λιγνάδη, κτλ. δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι τέτοιων υποθέσεων, αποθαρρύνοντας έτσι τα θύματα να βγουν μπροστά στο μέλλον

Στηλίτευσε τέλος το γεγονός ότι σε ερώτηση των Πανελλαδικών στο μάθημα της Υγιεινής, στο οποίο εξετάστηκαν προ ημερών οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων, υπήρχε ερώτηση που ενέτασσε την ομοφυλοφιλία –μεταξύ άλλων οπισθοδρομικών και σεξιστικών «επιλογών»- στους λόγους μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Οι απαντήσεις των υπουργών ήταν γενικόλογες, στερούνταν πολιτικής βούλησης και αποποιούνταν ευθυνών δια της πλαγίας. Αξίζει να σημειώσουμε την δέσμευση της υφυπουργού κ Μακρή για την αλλαγή των βιβλίων για τα ΕΠΑΛ και την απαλοιφή των συγκεκριμένων «απόψεων». Οψόμεθα.

Διαβάστε επίσης...