Τελευταία νέα
Χαρίτσης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη – Ζητάμε άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις – Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Φρ. Ολάντ Πετσοκόβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή: “Είναι σαφές πως όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα” Κωνσταντοπούλου: «Οι πολίτες υποφέρουν γιατί απέτυχε η πολιτική Μητσοτάκη» – «Η κυβέρνηση κρατούσε τη δικογραφία των Τεμπών μέχρι να κλείσει η Βουλή» Δευτερολογία Φάμελλου: Ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Κασσελάκης στον ΔΕΔΔΗΕ: ” Ο Πρωθυπουργός λέει ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα αν βάλουμε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Όχι! Τα νοικοκυριά και οι άνθρωποι χρεοκοπούν αυτή τη στιγμή.” Σκέρτσος: «Λυπάμαι που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί fake news» Σύγκρουση «κορυφής» στη Βουλή για την ακρίβεια – Κ. Μητσοτάκης: «Χρεοκοπία χωρίς επιστροφή οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» (Δεν θέλατε τη Δούρου …) Ο Νίκος Χαρδαλιάς βγάζει στον τάκο … τη διοίκηση Πατούλη για τον διαγωνισμό των 18 εκατ. που ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο! Προκλητικός ο Γιάννης Λαγός στο Εφετείο: Είμαι ναζιστής, θα με δικάσετε για αυτό; Ή ψεύτης είναι ή … άσχετος! Ο ΣΥΡΙΖΑ “διασύρει” τον Μητσοτάκη: “Η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι λιγότερη φέτα! 6,28 ευρώ κοστίζει το μισό κιλό…”

Σήμερα στη Βουλή

Σεπτέμβριος 28,2021

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

1.  – Αίθουσα ΓερουσίαςΗΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση της από 26.7.2021 τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της και άλλες επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19». (2η συνεδρίαση – ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων)Εισηγητές: Νεοκλής Κρητικός και Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη 

2. – Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της ΒουλήςΗΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.”».  (2η συνεδρίαση – ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων)Εισηγητές:  Βασίλειος Γιόγιακας και Νεκτάριος Σαντορινιός.    

 3. – Αίθουσα ΓερουσίαςΗΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση της από 26.7.2021 τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της και άλλες επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19». (3η συνεδρίαση)Εισηγητές: Νεοκλής Κρητικός και Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη

 4. – Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:«Περιβαλλοντικές διαστάσεις των σχεδίων αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών».Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν οι κ.κ.: Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό – Αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, (μέσω τηλεδιάσκεψης), Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, (μέσω τηλεδιάσκεψης), Λάμπρος Δημητρογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Περιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, (μέσω τηλεδιάσκεψης) Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (μέσω τηλεδιάσκεψης), Γεώργιος Χριστοφορίδης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, (μέσω τηλεδιάσκεψης), Παναγιώτης Τσάκος και Ευθύμιος Μητρόπουλος, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του  Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» – Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, αντιστοίχως, (μέσω τηλεδιάσκεψης).  Επίσης θα παρευρεθούν η κυρία Βασιλική Δαλακούρα και ο κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος, Δασολόγοι – Σύμβουλοι του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων  κ. Κωνσταντίνου Αραβώση.

 5. – Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της ΒουλήςΗΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.”».  (3η συνεδρίαση)Εισηγητές:  Βασίλειος Γιόγιακας και Νεκτάριος Σαντορινιός.    

 6. – Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:Ενημέρωση από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) για τις δραστηριότητές τους.  7. Ώρα 16.00΄ – Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150)ΗΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:Ενημέρωση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων για:α) τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος καιβ) τη μελέτη περίπτωσης για το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Ηλεκτροκίνηση Πλοίων: «Η Ηλεκτροκίνηση Πορθμειακού Πλοίου στη γραμμή Αρκίτσα – Αιδηψού».Την Υποεπιτροπή έχει κληθεί να ενημερώσει ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, την Υποεπιτροπή θα ενημερώσουν (μέσω τηλεδιάσκεψης) και οι κ.κ.:Γεωργία Κοτίνη, Γενική Διευθύντρια Χωρικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Κτενίδης, Υπεύθυνος ΕρευνητικήςΟμάδας Έργου, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Ευτυχία Πετυχάκη, Ναυπηγός – Μηχανικός.

Διαβάστε επίσης...