Τελευταία νέα
Επιβεβαιώνει η ΠΟΕΔΗΝ τις καταγγελίες οτι πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ Στους σεισμοπαθείς ο Αλέξης Τσίπρας: Άποζημιώσεις άμεσα, κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό και φοροαπαλλαγή για τους πληγέντες GPO: στο 13,7% το προβάδισμα της ΝΔ, σε πείσμα Λιγνάδη, Μήδειας, πανδημίας Στη Βουλή η νεοαποικιοκρατική σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός» Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να υπερψηφίσει μεταξύ άλλων την αύξηση των χώρων απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων στη Χαλκιδική Αλέξης Τσίπρας: Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες του σεισμού Διπλωματικές πηγές: H Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας Αλ. Τσίπρας: Αυτό που προέχει είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους Η κυβέρνηση καταργεί το δικαίωμα στη διαδήλωση! Εμφανής η διάθεση της κυβέρνησης να κλιμακώσει! Η στιγμή της σύλληψης του Έκτορα Κουφοντίνα γιατί έκανε το “έγκλημα” … να διαδηλώσει για τον απεργό πείνας πατέρα του! (pics-video) Τσίπρας: Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις Επίσκεψη Τσίπρα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας Τσίπρας από σεισμόπληκτες περιοχές: Αυτό που προέχει τώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις

Σήφης Βαλυράκης: Αθάνατος!|Του Στέφανου Τζουμάκα

26/01/2021

Στέφανος Τζουμάκας

Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν Ήρωας. Αδυνατώ να τον αποχαιρετήσω. Τους ήρωες είναι δύσκολο , είναι μεγάλος ο πόνος , δεν τους αποχαιρετάμε. Αποτελούν  αναπόσπαστο μέρος της μνήμης μας και της απόδοσης τιμής .

 Ο Σήφης είναι μέρος της ζωής μου όπως και  πολλών  αγωνιστών  για την ελευθερία , τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Αποτελεί   φωτεινή  εξαίρεση  στο υπόδειγμα για το τι σημαίνει  ότι ο άνθρωπος είναι  υποκείμενο σχέσεων και ότι  ασκεί  ΕΜΠΡΑΚΤΑ τις Αξίες. Άμεσα, αποφασιστικά .

Όσοι περάσαμε από το ΕΑΤ ΕΣΑ με τις εικονικές εκτελέσεις και την ανείπωτη βία ξέρουμε τι σημαίνει παίρνω την ευθύνη  και τι σημαίνει το   έμπρακτα. Χωρίς τη  γνωστή λογική του να  καταγγέλλω,  να κάνω  δηλώσεις , ανακοινώσεις, σχόλια  και προπαγάνδα  γιατί αδυνατώ να  πάρω πρωτοβουλίες και να δημιουργήσω γεγονότα.

Ο Σήφης απέδρασε δυο φορές  και δεν ανέμενε σαν το Σωκράτη για να πιεί το κώνειον.  Δυνατός και ευφυής, νίκησε όλους  τους απολογητές  και τους φοβισμένους .

Ριζοσπάστης, δημοκράτης , αγωνιστής. Από τους χαλεπούς καιρούς ήταν ήδη στη  θέση  των Ηρώων  ως Άνθρωπος  και ως Έλληνας  Πατριώτης.

Υ.Γ . Η κριτική  και στην άσκηση  των καθηκόντων του Σ. Βαλυράκη αποτελεί δικαίωμα. Ωστόσο όσοι  νομίζουν ότι  αποτελούν τους ΣΥΝΕΠΕΙΣ  με την ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  των αγώνων ( Όπως  το χρόνιο   κακέκτυπο της  αναπαράστασης της κατάληψης του κτηρίου  του  Πολυτεχνείου   μετά τη Μεταπολίτευση ) ας σκεφθούν ότι είναι άλλο η συμμετοχή, άλλο η τιμή και άλλο η αναπαράσταση  αγώνων  που παρομοιάζουν με  θρησκευτικές τελετές.

anoixtoparathyro.gr

25/01/2021

Διαβάστε επίσης...