Τελευταία νέα
Ταξικός καύσωνας «λιώνει» τον λαό Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή στην Κύπρο: Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωρίς στρατό κατοχής Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής Το έξυπνο τρικ της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς Εθνικό μήνυμα Κασσελάκη από την Κύπρο για το ενιαίο αμυντικό δόγμα: Ο ελληνισμός είναι ένας και αδιαίρετος – Ηθική μας υποχρέωση να μην ξεχάσουμε ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Ποιος ήταν ο υψηλά ιστάμενος που έδωσε το «πράσινο φως»; Κασσελάκης στην ΕΛΔΥΚ: Θα σταθώ δίπλα σε όποιο ζήτημα προκύψει Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΕΛΔΥΚ: Θα σταθώ δίπλα σε όποιο ζήτημα προκύψει Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Στήσαμε το ελληνικό FBI, θα σαρώσουμε τα δίκτυα εκβιαστών Μπελέρης: «Θα το πάω μέχρι τέλους, έχει γίνει αδικία εις βάρος μου» ΚΚΕ: “Η κυβέρνηση να μην το παίζει Πόντιος Πιλάτος. Να ανακοινώσει τώρα, επίσημα, πώς εισήλθε η πανώλη των αιγοπροβάτων στη χώρα”

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 Απρίλιος 18, 2022

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ

A.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 1. Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Τουρκίας (ενεργώντας εκ μέρους της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας), του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας σχετικά με την ίδρυση, διοίκηση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας (Maritime Security Center of Excellence Operational Memorandum of Understanding)».

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ανδρέας Νικολακόπουλος και Θεόδωρος Δρίτσας

2.Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας Ασφαλείας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Νορβηγίας σχετικά με την ασφάλεια για την ανταλλαγή και αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών».

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ανδρέας Νικολακόπουλος και Θεόδωρος Δρίτσας.

B.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την εκτελεστική Οδηγία (Ε.Ε.) 2019/69 της Επιτροπής της 16ης Ιανουαρίου 2019 για τη θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών για τα όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας δυνάμει της Οδηγίας 2021/555 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Μαρτίου 2021 σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων (L 115)».

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Δημήτριος Κούβελας και Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Πρώτου Κύκλου

 1. -Η με αριθμό 591/29-3-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Βρούτση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: «Απομάκρυνση μονάδας αφαλάτωσης νήσου Ηρακλειάς».

2.- Η με αριθμό 594/31-3-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κέρκυρας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξανδρου- Χρήστου Αυλωνίτη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: «Σε διακινδύνευση η επιβίωση των κατοίκων στα ακριτικά Διαπόντια νησιά από την έλλειψη καυσίμων και πρόνοιας νόμιμης μεταφοράς αυτών».

3.- Η με αριθμό 598/3-4-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Απαράδεκτη και αντισυμβατική η απόφαση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για υφαρπαγή της έκτασης των 55 περίπου στρεμμάτων της πρώην Βάσης Γουρνών που έχει παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία».

4.-Η με αριθμό 604/4-4-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Την κατάργηση της υποχρεωτικότητας διετούς παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού».

5.-Η με αριθμό 590/28-3-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνου Μπούμπα προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων οδικών εμπορευματικών μεταφορών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (Φ.Δ.Χ).

6.- Η με αριθμό 599/3-4-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Μείωση της ύλης στις τάξεις του Λυκείου».

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου

1.- Η με αριθμό 595/31-3-2022 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Καστοριάς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κυρίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα: «Άδικη η κατανομή των προκηρυσσόμενων θέσεων της 13Κ/2021 για τις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Καστοριάς και Γρεβενών».

2.- Η με αριθμό 601/4-4-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέα Πουλά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Πότε θα δοθούν οι προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες της Αργολίδας».

3.-Η με αριθμό 605/4-4-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Άμεση επίλυση των προβλημάτων των σπουδαστών των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ».

4.- Η με αριθμό 603/4-4-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Κατάπτωση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στα δάνεια των Ελλήνων τσιγγάνων».

5.- Η με αριθμό 597/1-4-2022 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Πιερίας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κυρίας Ελισάβετ (Μπέττυς) Σκούφα προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Αποκατάσταση ζημιών 2ου και 5ου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) Κατερίνης».

6.-Η με αριθμό 608/4-4-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β3΄Νότιου Τομέα Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Χρήστου Κατσώτη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Απαλλαγή των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα από την επιστροφή των χρηματικών ποσών που αντιστοιχούν σε καταβεβλημένες συντάξεις».

7.- Η με αριθμό 606/4-4-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) Πετρούπολης».

8.- Η με αριθμό 609/4-4-2022 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Αχαΐας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κυρίας Αθανασίας (Σίας) Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Επείγουσα στελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών “Καραμανδάνειο”».

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 1. – Αίθουσα Γερουσίας
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις». (2η συνεδρίαση – ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων)
  Εισηγητές: Φίλιππος Φόρτωμας και Νεκτάριος Σαντορινιός
 2. – Αίθουσα Γερουσίας
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις». (3η συνεδρίαση)
  Εισηγητές: Φίλιππος Φόρτωμας και Νεκτάριος Σαντορινιός
 3. – Αίθουσα Γερουσίας
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις». (4η συνεδρίαση – β΄ ανάγνωση)
  Εισηγητές: Φίλιππος Φόρτωμας και Νεκτάριος Σαντορινιός
 4. ΄- Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
  Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α του Κανονισμού της Βουλής, του προτεινομένου, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, για διορισμό στη θέση του Υποδιοικητή του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) κ. Νικολάου Χουρδάκη και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης...