Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρός προβληματισμός ανάμεσα στους Συνέδρους αν πρέπει να στηθούν νέες κάλπες για εκλογή προέδρου! Η Όλγα Γεροβασίλη το… θηλυκό alter ego του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη Σκληρή απάντηση από τη Μαρία Ζαχάροβα στις άθλιες ύβρεις του Μπάιντεν κατά του Πούτιν Άδωνις Γεωργιάδης: Άμεση λύση για τους ΑΜΚΑ Κύπριων φοιτητών με διευκρινιστική εγκύκλιο Λάθη και παραλείψεις στην έρευνα διαπιστώνει το πόρισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη Παρέμβαση-σοκ από τον Παύλο Πολάκη για επίδοξους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους που καβάλησαν το καλάμι Στροφή στην καριέρα της Σίας Κοσιώνη – Ήταν όλοι εκεί Μητσοτάκης: Στη Ντόχα αύριο ο πρωθυπουργός Απίστευτο κύμα στήριξης στον Παλαιοχριστιανό (vid) Τα μηνύματα που εκπέμπει ο Στέφανος Κασσελάκης Αυτό είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (vid) Στεφάνι στους πεσόντες του Noratlas κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας – Εικόνες από την απόδοση τιμών στους ήρωες

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 Φεβρουάριος  14, 2022

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Πρώτου Κύκλου

1.- Η με αριθμό 373/4-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χίου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ανδρέα Μιχαηλίδη προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Σοβαρές ενδείξεις κακοδιοίκησης στο Νοσοκομείο Χίου».

2.- Η με αριθμό 371/2-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής κ. Χαράλαμπου Καστανίδη προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Εκτός ΜΕΘ το 60% των θανάτων από Covid στο Νοσοκομείο Παπανικολάου».

3.-Η με αριθμό 370/2-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Λέσβου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κυρίας Μαρίας Κομνηνάκα προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, με θέμα: «Διακοπή των εργασιών για το στήσιμο του στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στην τοποθεσία Βάστρια της Λέσβου».

4.- Η με αριθμό 368/31-1-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης κ. Βασιλείου Βιλιάρδου προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Ειδική εκκαθάριση της «ΛΑΡΚΟ» και εκτίμηση της αξίας της».

 1. – Η με αριθμό 390/7-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα: «ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα: κυβερνητική θυσία στα διυλιστήρια κόντρα στις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων».

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου

1.- Η με αριθμό 374/4-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κέρκυρας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξανδρου – Χρήστου Αυλωνίτη προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Στο έλεος των συνεπειών της κακοκαιρίας “Μπάλλος” πολίτες, επιχειρήσεις και Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κέρκυρα».

2.- Η με αριθμό 377/4-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Καθυστέρηση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης των επαγγελματιών αλιέων».

3.-Η με αριθμό 385/7-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη προς τον Υπουργό Τουρισμού, με θέμα: «Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του Ξενία «Ήλιος», αλλά να συντηρηθεί από το κράτος για τις ανάγκες του ΔΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηρακλείου».

 1. – Η με αριθμό 392/7-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Επέκταση Μετρό προς Πετρούπολη Ίλιον και Αγίους Αναργύρους – Καματερό».

5.- Η με αριθμό 375/4-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Πρέβεζας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Κωνσταντίνου Μπάρκα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Το δυσβάσταχτο βάρος στο ενεργειακό κόστος και ειδικά στο ρεύμα απειλεί τη νέα καλλιεργητική περίοδο για τους αγρότες και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) του Νομού Πρέβεζας».

6.- Η με αριθμό 372/3-2-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολου Πάνα προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα: «Χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης εργασιών Σπηλαίου και Μουσείου Πετραλώνων Χαλκιδικής».

7.-Η με αριθμό 386/7-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα: «Τα κατεπείγοντα προβλήματα σχολικής στέγασης του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ρεθύμνου».

 1. – Η με αριθμό 393/7-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς την Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Συστηματική απαξίωση των υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ)».

9.- Η με αριθμό 376/4-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Αχαΐας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κυρίας Αθανασίας (Σίας) Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Αβέβαιο το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη στα Νοσοκομεία της Αχαΐας».

10.- Η με αριθμό 378/4-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα: «Κατάργηση κρατήσεων ν.4093/2012 μερισμάτων αποστράτων Στρατιωτικών».

11.- Η με αριθμό 381/4-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξανδρου (Αλέξη) Χαρίτση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Με πολύ αργούς ρυθμούς το πρόγραμμα απορρόφησης πλεονασμάτων σταφίδας – Οι σταφιδοπαραγωγοί κινδυνεύουν να χάσουν την φετινή συνδεδεμένη ενίσχυση».

12.- Η με αριθμό 379/4-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα: «Ποια είναι η κυβερνητική θέση για την βιωσιμότητα, την εξυγίανση και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας;».

13.- Η με αριθμό 388/7-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξανδρου (Αλέκου)Τριανταφυλλίδη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: Άμεσα έργα υποδομής για την απρόσκοπτη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση των Θεσσαλονικέων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο».

14.- Η με αριθμό 380/4-2-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Απαράδεκτη και άδικη η άνιση μεταχείριση των επιχειρήσεων της Κρήτης που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές».

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

1.- Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡOΠH ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας». (2η συνεδρίαση)
Εισηγητές: Διονύσιος Χατζηδάκης και Γεώργιος Τσίπρας

 1. – Αίθουσα Γερουσίας
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας». (3η συνεδρίαση)
  Εισηγητές: Διονύσιος Χατζηδάκης και Γεώργιος Τσίπρας
 2. – Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση». (2η συνεδρίαση – ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων)
  Εισηγητές: Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και Μαρία – Ελίζα (Μαριλίζα) Ξενογιαννακοπούλου
 3. ΄- Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση». (3η συνεδρίαση)
  Εισηγητές: Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και Μαρία – Ελίζα (Μαριλίζα) Ξενογιαννακοπούλου
 4. – Αίθουσα Γερουσίας
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, σύμφωνα με το άρθρο 32§9 του Κανονισμού της Βουλής, για την προ της υπογραφής Σύμβαση του έργου: «Αποκατάσταση των ζημιών στο πρανές από την πλευρά της Πελοποννήσου της Διώρυγας Κορίνθου από ΧΘ: 2+456 έως ΧΘ:3+486», με Αναθέτουσα Αρχή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Διαβάστε επίσης...